(advertentie)

Vakantie naar Denemarken

Een vakantie naar Denemarken heeft je veel ontzettend veel te bieden: een prachtige en veelzijdige natuur, vele activiteiten, mooie bezienswaardigheden en vriendelijke mensen. Kortom, een vakantie naar Denemarken staat voor natuur, avontuur en nieuwe plekken ontdekken.

Interesse in een vakantie naar Denemarken?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten voor een onvergetelijke vakantie naar Denemarken. Ontdek de mooiste plekken van Denemarken, vakantietips, de mooiste bezienswaardigheden en natuurlijk de prachtige natuur en landschappen van Denemarken. Lees verder en ontdek jou vakantiebestemming.
 

Denemarken Wiki

 • Wat is de hoofdstad van Denemarken?

De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen.

 • Hoe groot is Denemarken?

De totale oppervlakte van Denemarken is 43.094 km2, daarmee is het iets groter dan Nederland. Het land heeft ruim 5 miljoen inwoners, waarvan er de meeste in de hoofdstad Kopenhagen.

 • Wat is het Klimaat en weer in Denemarken?

Het klimaat lijkt op het klimaat in Nederland, een gematigd zeeklimaat.

Denemarken NatuurNatuur Denemarken

De natuur van Denemarken is ontzettend mooi en veelzijdig. Niet voor niets hebben een aantal natuurgebieden van Denemarken een plekje veroverd op de UNESCO werelderfgoedlijst. Tijdens je vakantie in Denemarken moet je zeker een aantal natuurparken bezoeken. De parken hebben de mooiste landschappen van Denemarken. Ja kan de parken dagelijks bezoeken waar ook vele activiteiten voor kinderen zijn, zoals een avontuurlijke speelplaats.

 • Nationaal Park Thy is het oudste natuurpark van Denemarken en ligt aan de kust van Jutland. Het natuurpark bestaat uit veelzijdige landschappen als duinen en grasland. Grote kans dat je hier wilde dieren zoals edelherten, vogels en reeën ziet. Aan de kustlijn tref je een van de grootste bunkernetwerken dat is overgebleven uit de Tweede Wereldoorlog.
 • Nationaal park Mols Bjerge heeft een adembenemende natuur. Je treft hier veel verschillende landschappen, zoals heide, bossen en moerassen.
 • Nationaal Park Waddenzee ligt in Jutland. Deze unieke natuur is de perfecte plek voor vogelspotters. Een aantal delen van de Waddenzee staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het natuurpark is een populaire plek voor zeehonden.

Naast bovenstaande natuurparken heeft de natuur van Denemarken nog veel meer te bieden.

 • Het eiland Fur heeft veel afwisselende landschappen en prachtige rotsformaties.
 • Rold Skov is één van de grootste bosgebieden in Denemarken en is dan ook een mooie bezienswaardigheid.
 • Één van de bekendste plekken in Denemarken is Møns Klint. Je vindt hier prachtige krijtrotsen. Deze bezienswaardigheid van Denemarken wil je zeker zien tijdens je vakantie.

Eilanden van Denemarken

Denemarken bestaat uit maar liefst 405 eilanden. De grootste eilanden zijn Seeland, Funen, en Lolland. Een bijzonder eiland is het grote schiereiland Jutland. Het noordelijke deel van Jutland behoort tot Denemarken en het zuidelijke deel hoort bij Duitsland. Jutland ligt aan het vaste land van Duitsland en ligt daarmee relatief dichtbij Nederland.

Møns Klint, Krijtrotsen in Denemarken

Een ander bekend eiland is Møn. Møn is vooral bekend door de spectaculaire krijtrotsen op het eiland. De bekendste krijtrotsen van Denemarken, Møns Klint vind je dan ook op Møn. De krijtrotsen zijn net als de natuur van Denemarken prachtig. De krijtrotsen hebben een lengte van ruim 7 km. Lees meer over de krijtrotsen in Denemarken.

De vele eilanden van Denemarken zijn door bruggen met elkaar verbonden. Denemarken is met van een brug verbonden met Noorwegen en Zweden. De bekendste brug is de Sontbrug tussen Kopenhagen en de Zweedse stad Malmö. De Sontbrug is bijna 8 km lang en onder andere bekend van de populaire serie The Bridge.

Bij het Scandinavische land horen ook nog de autonome gebieden Groenland en de Faeröe.

Type vakanties

Denemarken heeft zoveel te bieden dat een vakantie naar Denemarken op vele manieren kan. Een aantal voorbeelden voor een vakantie naar Denemarken zijn:

 • Een natuurreis: bezoek de vele meren, bossen en prachtige krijtrotsen. Maar ook de stranden en fjorden zijn adembenemend mooi.
 • Een stedentrip naar Kopenhagen: De hoofdstad van Denemarken heeft vele bezienswaardigheden. Een bezoek aan de bekende Kleine Zeemeermin mag niet ontbreken.
 • Rondreis Denemarken: ontdek het veelzijdige land door een rondreis naar Denemarken te maken. Bekijk hier populaire rondreizen naar Denemarken.
 • Vakantiehuis Denemarken: een vakantiehuis huren is een populaire manier van vakantie houden in Denemarken. Vooral als je op vakantie gaat met kinderen is een vakantiehuis een populaire accommodatie.
 • Autovakantie naar Denemarken: na ongeveer 7,5 uur rijden ben je al op het mooie schiereiland Jutland. Een autovakantie is dan ook een populaire manier om op vakantie te gaan naar Denemarken. Geniet van de vrijheid en ontdek de vele mooiste bezienswaardigheden en prachtige landschappen.
 • Fly drive: wil je liever niet 7,5 uur rijden, maar wel zelf het Scandinavische land ontdekken? Kies voor een fly drive naar Denemarken.

Bezienswaardigheden Denemarken

Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden in Denemarken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Denemarken heeft ook vele bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen. We zetten de populairste bezienswaardigheden van Denemarken voor je op een rij:

 • KopenhagenKopenhagen Nyhavn

Tijdens je vakantie in Denemarken wil je zeker een bezoek brengen aan de hoofdstad Kopenhagen. Kopenhagen is bekend om de Kleine Zeemeermin en ook het koninklijk Paleis Amelien vind je in de Deense hoofdstad. Als je wilt shoppen tijdens je vakantie moet je zeker naar Strøget gaat. Dit is de bekendste wandelwinkelstraat van Kopenhagen. Een andere mooie bezienswaardigheid in Kopenhagen is Nyhavn, de haven met gekleurde houten huizen.

 • Tivoli Garden

Tivoli Garden is een wereldbekend themapark in Kopenhagen voor zowel kinderen als volwassen. Het attractiepark is een mix van achtbanen, voorstellingen en attracties.

 • Vikingschipmuseum

In het vikingschipmuseaum staan verschillende vikingschepen uit de prehistorie tentoongesteld.

 • De Kleine Zeemeerminde kleine zeemeermin kopenhagen

De kleine zeemeermin is een wereldberoemd standbeeld in de hoofdstad van Denemarken.

 • Paleis Amalienborg in Kopenhagen

Almalienborg is een prachtig paleis met vier vleugels. Paleis Amalienborg dateert uit 1750.

 • Dyrehavsbakken

Een leuke bezienswaardigheid als je met kinderen op vakantie naar Denemarken gaat is Dyrehavsbakken. Dit is het oudste attractiepark ter wereld. In 1583 opende Dyrehavsbakken, kortweg Bakken zijn deuren in Kopenhagen. In Bakken kan je de hele dag genieten van allerlei leuke attracties. De toegang is gratis in het park, je betaalt per attractie. Je kan ook een dagkaart kopen waardoor je toegang hebt tot alle attracties.

 • Legoland

Nog een leuke bezienswaardigheid voor kinderen is Legoland. Bezoek het wereldberoemde Legoland in Billund. Legoland in Denemarken is het oudste park van Lego. Voor kinderen is een bezoek aan Legoland een onvergetelijke bezienswaardigheid.

Klimaat en weer

Het klimaat in Denemarken lijkt erg op het klimaat dat wij in Nederland hebben. Het land kent een gematigd zeeklimaat. Denemarken kent aangename zomermaanden. De maanden juni, juli en augustus kennen gemiddeld veel zonuren waardoor het een prettige reisperiode is om het land te bezoeken. De temperaturen liggen dan rond de 22 graden Celsius. In het zuiden van Jutland kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden Celsius.

Lees meer over het onderwerp "Denemarken"
Funen; eiland met de Tuin van Denemarken

Funen; eiland met de Tuin van Denemarken

Funen is met 2984 km2, het tweede grootste eiland van Denemarken en heeft als liefkozende bijnaam: De Tuin van Denemarken. Fyn, zoals Denen het eiland noemen, vind je tussen het eiland Seeland en het vasteland van Denemarken. Het eiland is…

Lees verder
Bebsy

Bebsy

Dankzij haar goede neus voor topbestemmingen en doorzettingsvermogen lukt het Bebsy vaak om de mooiste vakanties aan te bieden voor een hele scherpe prijs. Een leuke vakantie of mooie reis hoeft helemaal niet zo duur te zijn! Op de website van Bebsy sluit je de beste deals als het gaat om een leuke stedentrip, vakantie, fly-drive of verrassingsreis.

Interesse in een vakantie naar Denemarken?

Interesse in een vakantie naar Denemarken?

Direct bekijken Lees meer
Ribe, het oudste dorp van Scandinavië

Ribe, het oudste dorp van Scandinavië

Het oudste stadje van Denemarken én van heel Scandinavië is Ribe. Ribe ligt in west-Denemarken, in een gebied dat Jutland heet en vlakbij de Waddenzee ligt. In Ribe wonen ongeveer 18.000 mensen en het hoort officieel bij het wat grotere…

Lees verder
Krijtrotsen in Denemarken

Krijtrotsen in Denemarken

Een belangrijk onderdeel van het Deense landschap zijn de krijtrotsen. In het oosten van Denemarken vind je werkelijk prachtige exemplaren. De bekendste krijtrotsen in Denemarken zijn Møns Klint, op het eiland Møn en Stevns Klint op het eiland Seeland. De witte krijtrotsen…

Lees verder
Stedentrip naar Kopenhagen

Stedentrip naar Kopenhagen

Kopenhagen, officieel København, is de hoofdstad van Denemarken en telt ruim 548 duizend inwoners. De stad ligt op het eiland Seeland, net ten westen van het Zweedse Malmö. Via de Sontbrug ben je zo in Zweden. De bekendste bezienswaardigheden in…

Lees verder