(advertentie)

Mooiste stranden op Cyprus

Paphos strand Cyprus

Op Cyprus ben je bijna altijd verzekerd van de zon. Een bezoek aan het strand zal dus niet ontbreken tijdens een vakantie op Cyprus. Cyprus heeft veel mooie stranden en ze behoren allemaal tot de schoonste stranden van Europa. Bijna alle stranden op Cyprus zijn zandstranden, waar je heerlijk de hele dag op een bedje in de zon kunt liggen. In dit artikel vind je de mooiste stranden op Cyprus.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Interesse in een vakantie naar Cyprus?

Nissi Beach

Nissi Beach is een groot strand in Agia Napa. Het strand is heel bekend, ieder jaar komen duizenden jongeren naar Agia Napa om te genieten op dit mooie strand. Bij het strand zijn verschillende watersport mogelijkheden zoals waterskiën en windsurfen. Ook zijn er twee velden beschikbaar om te beach volleyballen.

Cyprus Coral BayCoral Bay

Dit strand is een echt familiestrand. Je vindt Coral Bay aan de westkust van Cyprus en het is gemakkelijk te bereiken vanaf Paphos. Op het strand zijn veel eetgelegenheden en faciliteiten, zoals verhuur van strandbedden en parasols, watersport mogelijkheden en toiletten en douches. De naam van het strand is te danken aan het koraal in de baai, maar dit is vrijwel helemaal verdwenen.

Phinikoudes Beach

Ook Phinikoudes strand is één van de mooiste stranden op Cyprus. Het strand ligt aan de populaire kustpromenade van Larnaca, wat aan de zuidoostkust van Cyprus ligt. Het strand heeft zijn naam te danken aan de palmbomen die in 1922 werden gepland op het strand. Op het zandstrand zijn veel faciliteiten aanwezig zoals ligbedden, toiletten en douches. En in het hoogseizoen zijn er altijd meerdere gekwalificeerde strandwachten aanwezig. Phinikoudes Beach is dus ideaal voor gezinnen met kinderen.

Mooiste stranden op CyprusPissouri Beach

Dit is nog een redelijk onontdekt strand in Limasol. Wel ontwikkelt het strand zich de laatste jaren en wordt het steeds meer bekend, er komen steeds meer faciliteiten bij, maar het echte massatoerisme heeft dit strand nog niet ontdekt. Doordat het strand nog redelijk rustig is, komen hier voornamelijk gezinnen met kinderen en stellen om de rust te zoeken.

Andere stranden op Cyprus

Dit was slechts een selectie van de mooiste stranden op Cyprus. Het eiland heeft nog veel meer mooie stranden die absoluut een bezoek waardig zijn zoals:

  • Aphrodite Beach
  • Grovenor’s Beach
  • Lady Mile’s Beach
  • Fargos Beach
  • McKenzie Beach
  • Protaras Beach
  • Konnos Bay
  • Louma Beach
  • Fig Tree Bay

photo by: paphoshotelbeach