(advertentie)

Historie in Paphos – proef het rijke verleden

Paphos natuur

Het stadje Paphos, ook wel Pafos genoemd, is een schitterend havenstadje in het zuidwesten van het eiland Cyprus. Paphos is erg geliefd onder toeristen die op Cyprus komen genieten van de zon, de sfeervolle omgeving en de vele restanten uit het verleden. In Paphos zijn veel opgravingen gedaan. Het is niet voor niets dat het hele stadje op de werelderfgoedlijst van Unesco staat! Je kunt in Paphos dus veel historische gebouwen bewonderen, zoals de Tombs of the Kings, Romeinse mozaïeken, de rots van Aphrodite en het Kasteel van Paphos. Tijdens een bezoek aan Paphos is er dus genoeg te ontdekken!

Interesse in een vakantie naar Cyprus?

Kasteel van Paphos

Kasteel van Paphos, CyprusEen van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad is het middeleeuwse Kasteel van Paphos. Het Kasteel van Paphos werd gebouwd om de haven te verdedigen. Het Kasteel van Paphos werd gebouwd in 1222 en is in al die tijd meerdere keren verwoest en weer opgebouwd. Het Kasteel van Paphos werd ook gebruikt als opslagplaats, gevangenis en fort. Een bezoekje brengen aan het Kasteel is een echte aanrader wanneer je op Cyprus bent. Het ligt op een schitterende locatie, een paar meter bij de zee vandaan. Ieder jaar vinden er culturele evenementen plaats, zoals het Paphos Aphrodite Festival waarbij beroemde operazangers op Cyprus een concert geven. Een echte must-visit wanneer je op Cyprus bent!

Tombs of the Kings

Historie in PaphosEen andere bekende bezienswaardigheid in Paphos op Cyprus zijn de Tombs of the Kings. De Tombs of the Kings, wat de koningsgraven betekent, liggen in het westen van Paphos, vlakbij de oceaan. De graven liggen onder de grond en zijn in de vierde eeuw voor Christus gemaakt. Ze zijn uitgehakt uit de harde rotsen van Cyprus. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden werden in de tombes geen koningen begraven. Ze werden gebruikt om eerst Griekse en daarna Romeinse adel die op Cyprus woonde te begraven. Ze werden echter door hun indrukwekkende uiterlijk de Tombs of the Kings genoemd. Wanneer je tijdens een vakantie op Cyprus of in Paphos de Tombs of the Kings bezoekt ben je verzekerd van een mooie ervaring. De graven zijn iedere dag geopend en zien er schitterend uit. In de graven staan een aantal mooie pilaren en een aantal van de vele versieringen, zoals authentieke muurschilderingen, is nog steeds te zien.

Bijzondere mozaïeken

Wanneer je in Paphos bent, kun je niet om de vele mozaïeken heen. Je ziet de mozaïeken overal terug. Vooral in veel van de historische villa’s op Cyprus, waar rijke inwoners van Paphos woonden, vind je deze schitterende mozaïeken. De bekendste historische villa is het Huis van Dionysos, de god van de wijn. Hier vind je een aantal prachtige mozaïeken. Deze villa werd het Huis van Dionysos genoemd omdat er veel mozaïeken van de god Dionysos zijn te vinden. Vlakbij het Huis van Dionysos ligt een andere villa waar mooie mozaïeken te vinden zijn. Deze villa heet het Huis van Theseus. In het Huis van Theseus vind je veel geometrische en mythologische mozaïeken, zoals ‘de geboorte van Achilles’. Andere mozaïeken en versieringen vind je in het Huis van Orpheus en het Huis van de Vier Seizoenen. De bijzondere mozaïeken in Paphos zijn zeker een bezoekje waard wanneer je op Cyprus bent!

Meer bezienswaardigheden

Paphos avond strandWanneer je na het bezoeken van de bovenstaande bezienswaardigheden nog niet genoeg hebt gekregen van Cyprus en Paphos, zijn er nog meer bezienswaardigheden in de omgeving. Zoals gezegd is Paphos een havenstadje, het is erg leuk om de haven te bezoeken. Er hangt een ontspannen sfeer en je kunt er heerlijk eten. Ideaal als je een dagje rustig aan wilt doen. Verder zijn er een aantal musea in de stad die je meer leren over de geschiedenis van Paphos en Cyprus. Aanraders zijn het Byzantijns Museum, het Archeologisch Museum en het Folkloristisch Museum. Vlakbij Paphos ligt de Rots van de godin Aphrodite. Volgens de legende is Aphrodite hier geboren. Bij de Rots van Aphrodite heb je een schitterend uitzicht over de oceaan. Zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf op Cyprus!