(advertentie)

Ga op excursie naar Klein Curaçao

Klein, Curacao Vuurtoren

Wil je lekker op vakantie naar Curaçao, ga dan zeker op excursie naar Klein Curaçao. Vroeger woonden en leefden er vissers op het eiland, maar inmiddels is het een onbewoond eiland, vlakbij Curaçao. Dit eiland is een klein, idyllisch eiland, het is slechts 3 km2 groot. In nog geen 2 uur varen ben je op dit mooie eiland met prachtige witte stranden en een azuurblauwe zee. Op dit eiland kan je heerlijk ontspannen, er is niks dat je afleidt. Er zijn verschillende organisaties die een excursie naar Klein Curaçao aanbieden. Het eiland kent een paar strandtenten, maar die zijn echt uitsluitend voor mensen die met die organisatie op excursie naar Klein Curaçao gaan.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Activiteiten op het eiland

Tijdens je excursie Klein Curaçao kan je verschillende activiteiten ondernemen. Let op: dit kleine eiland ligt pal in de zon, hierdoor is het altijd ontzettend warm. Bedenk van te voren dat je genoeg zonnebrand en drinkwater in je tas stopt. Dit is echt geen overbodige luxe op dit heerlijke eiland! Activiteiten op Klein Curaçao:

Excursie naar Klein Curaçao - SchildpadDuiken en snorkelen

De prachtige azuurblauwe zee is een ultieme bestemming voor duikliefhebbers. Duikers kunnen genieten van de prachtige onderwaterwereld en hebben kans om een haai te spotten in een diepe duikgrot die bij het eiland ligt. Wil je een haai spotten? Dit kan je het beste doen met een duikinstructeur met ervaring in dit gebied. Ook het koraal rond het eiland is werkelijk prachtig. Snorkelaars kunnen ook genieten van de prachtige onderwaterdieren van dit kleine eiland. In het westen heb je een grote kans op schildpadden en kleine, tropische vissen en zelfs dolfijnen. Duiken bij Klein Curaçao is erg populair en wordt veel gedaan. Dieren schrikken niet meer op van mensen om hen heen. Wie weet kan je een stuk met schildpadden zwemmen! Let op: de schildpadden mag je niet aanraken.

Wandelen over het eiland

Een wandeling over dit mooie, kale rotseiland is heerlijk. Het zuidelijk deel van het eiland bestaat vooral uit strand, hier kan je dus heerlijk slenteren over het strand. Het noorden is ruig en rotsachtig. Hier vind je nog oude scheepswrakken en een tanker die hier tientallen jaren geleden strandde. Tijdens een wandeling over het eiland moet je je goed beschermen tegen de warmte en zon. Veel drinken en goed insmeren.

  • Op het eiland staan nog oude vissershutten die je kunt bewonderen tijdens je wandeling over het eiland.
  • Kleine CuracaoBen je een geocacher? Tijdens je excursie naar Klein Curaçao kan je op zoek naar twee caches. Op het onbewoonde eiland liggen twee caches verstopt, meer informatie zie je op geocaching.com.

Vuurtoren

Midden op het eiland staat een oude vuurtoren. De vuurtoren is gebouwd in 1850, vervolgens is de toren nog een aantal keer herbouwd. Hij wordt al jaren niet meer gebruikt, dus nu is de vuurtoren meer een ruïne. Vanaf de twee kleine ramen boven in de toren heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Pas op als je de vuurtoren gaat bezichtigen, hij verkeerd in slechte staat!

Strand van Klein Curaçao

Uiteraard kan je heerlijk ontspannen op het witte strand van dit kleine eiland. Op het strand is het altijd erg rustig, waardoor je niet gestoord wordt. Sowieso is het op het hele eiland rustig en kan je helemaal tot rust komen. Wil je even ontsnappen uit de bewoonde wereld? Dan is het zeker aan te raden om op excursie naar Klein Curaçao te gaan! Al bekend met de top 10 stranden op Curaçao? Lees er hier alles over.

Boot excursie naar Klein Curaçao

Heb je zelf geen boot, geen probleem. Ook dan zijn er mogelijkheden om te genieten van het kleine eiland. Er zijn verschillende organisaties die excursies aanbieden zodat je met een boot naar Klein Curaçao vaart. Je stapt dan ‘s morgens op de boot, en komt ’s avonds met een volle maag weer terug in de haven. De tocht met de boot naar Klein Curaçao duurt ongeveer 2 uur. Tijdens de trip heb je kans dat er dolfijnen mee zwemmen met de boot. Op het eiland kan je onder begeleiding leren snorkelen en wordt er een heerlijke maaltijd voor je klaargemaakt. Het verschilt per organisatie hoe laat je met de boot weer terug gaat en hoe het dagprogramma er precies uitziet. Maar dat je een onvergetelijke dag op een onbewoond eiland beleeft staat vast! Trip naar Klein Curaçao kan met:

  • Bounty Adventures
  • Mermaid boat
  • Miss Ann
  • Powerboat Caribbean

Is jouw vakantie nog niet geboekt? Als je binnen 6 weken wilt gaan, kun je ook een goedkope last minute aanbieding boeken. Bekijk de reisorganisaties met last minute aanbiedingen naar zonnig Curaçao hier.

photo by: LaszloIlyes