(advertentie)

Stedentrip naar Havana

Havana

Wanneer je op vakantie in Cuba bent, mag een stedentrip naar Havana zeker niet ontbreken. Havana, ook wel Havanna genoemd, is de hoofdstad van Cuba. In deze prachtige stad, die aan een haven ligt, is veel te zien op het gebied van cultuur en historie. Havana bestaat uit drie stadsdelen: Havana Vieja, Havana Centro en Vedado. Het Capitolo, gebouwd in het stadsdeel Havana Centro, is het centrum van de stad. In ieder deel van de stad kun je je uitstekend vermaken. Kortom, een stedentrip naar Havanna is een echte aanrader!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Havana Vieja, de oude stad

Fortaleza HavanaWanneer je een stedentrip naar Havana maakt, mag een bezoekje aan de oude stad Havana Vieja niet ontbreken. Dit stadsdeel staat op de werelderfgoedlijst van Unesco dankzij haar prachtige uiterlijk. De gebouwen in de stad zijn gebouwd in een bijzondere stijl, een mix tussen barok en neoclassicisme. Er is veel te zien in dit gedeelte van Havana. Aan de haven ligt ‘Fortaleza de San Carlos de la Cabaña’, een fort uit de 18e eeuw. Fortaleza de San Carlos de la Cabaña kent een heftig verleden. Dit fort werd als hoofdkwartier gebruikt in de Cubaanse Revolutie. Ook heeft Fortaleza de San Carlos de la Cabaña een belangrijke rol gespeeld tijdens de koloniale bezetting door Spanje. Vandaag de dag kun je er heerlijk eten en winkeltjes bezoeken.

Een andere bezienswaardigheid is het Palacio de los Capitanes Generales. Dit schitterende gebouw is voor veel doeleinden gebruikt. Zo is het ooit een zetel voor gouverneurs, een woning en een stadhuis geweest. Tegenwoordig is het Palacio de los Capitanes Generales een museum. Je vindt hier veel bijzondere, oude voorwerpen, zoals een marmeren standbeeld van Christoffel Columbus en veel koloniale schatten. Een ander interessant museum is het Museo de la Revolución. Het Museo de la Revolución wordt ook wel ‘het heilige der heiligen’ van de Cubaanse Revolutie genoemd. Hier zijn dan ook veel voorwerpen uit die tijd te bewonderen.

Havana Centro

Havana TabaksfabriekHavana Centro is een winkelgebied dat ligt tussen de Oude Stad en Vedado. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Naast winkelen is er nog veel meer te doen in dit gedeelte van de stad. Zo is het een echte aanrader om een bezoekje te brengen aan het Capitolo. In het Capitolo zijn allerlei ministeries gevestigd en het lijkt er veel op het Capitool in Washington. Ook is het leuk om een kijkje te nemen bij Real Fabrica de Tabacos Partagás, een sigarenfabriek. In Real Fabrica de Tabacos Partagás worden de wereldberoemde sigaren uit Cuba gemaakt. Er worden rondleidingen in het Engels gegeven.

Bezienswaardigheden in Vedado

Vedado moet je zeker bezoeken tijdens een stedentrip naar Havana. In dit gedeelte van de stad heeft een groot deel van de Cubaanse Revolutie zich afgespeeld. Zo vind je hier het Plaza de la Revolución, het plein van de Revolutie. Op het Plaza de Revolución heeft Fidel Castro, een hoofdrolspeler in de Cubaanse Revolutie, veel toespraken gehouden. Aan dit plein staat ook het indrukwekkende Marti Monument. Dit monument is opgericht ter ere van José Marti.Havana plaza Hij was een van de leiders van de Cubaanse Onafhankelijkheidsoorlog, ze vochten tegen de Spaanse koloniale overheersers om Cuba te bevrijden. Het Plaza de Revolución en het Marti Monument zijn zeker de moeite van het bezoeken waard tijdens een stedenrip naar Havana!

Een echte aanrader voor tijdens je stedentrip naar Havana is een wandeling maken op de Malecón. De Malecón is een lange boulevard, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het water. De Malecón loopt van het oude Havana Vieja naar Vedado, een prachtige wandeling!

Vanuit Havana kun je ook naar Jamaica vliegen.

photo by: Colebourne