(advertentie)

Vakantie in Cuba

Vakantie op CubaRepubliek Cuba is een land dat in het Caribisch Gebied ligt. Het eiland Cuba ligt ten oosten van Mexico en ten zuiden van de Amerikaanse staat Florida Het land bestaat uit twee grotere eilanden, Cuba en Isla de la Juventud, en uit meer dan 4000 andere kleine eilandjes. In Cuba wonen 11,27 miljoen inwoners en de hoofdstad van het land is Havana, deze ligt aan de noordkust van Cuba. De officiële taal in Cuba is Spaans, maar er zijn wel enkele verschillen in uitspraak en woordenschat van het standaard Spaans. Dit komt doordat het Spaans van Cuba onder het Caribisch-Spaans valt.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Toerisme in Cuba

Voor Cuba is het toerisme erg belangrijk, het zorgt voor de grootste bron van harde valuta. De twee meest toeristische plekken van Cuba zijn Havana en Varadero. Varadero ligt op het schiereiland Hicacos, dat niet breder is dan 2,3 km. In Varadero ligt bijna 20 kilometer aan wit strand en sinds 1870 komen er al toeristen naar de badplaats. Voor een vakantie in Cuba zijn dus deze twee plaatsen het meest populair.

Klimaat Cuba

Vakantie in CubaHet klimaat dat in Cuba heerst is een tropisch klimaat. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur 25°C en in de zomermaanden is dit 30°C. In de zomermaanden is het regenseizoen, in deze periode regent het in de vorm van (vaak korte) buien in de namiddag en avond. Daarnaast is van juli tot november het orkaanseizoen, er is dan een kans dat Cuba wordt getroffen door een orkaan of andere tropische storm. Belangrijk dus om hier tijdens een vakantie in Cuba rekening mee te houden.

Beste reisperiode

De beste reisperiode voor een vakantie naar Cuba zijn de maanden november t/m april. Het weer is dan het aangenaamst voor een mooie rondreis door het land. Houd tijdens het plannen van je reis rekening met drukte. In de maanden december t/m april zijn de meeste toeristen in Cuba te vinden. Wil je deze vermijden, dan zijn is november de beste reisperiode.

Vakantie in Cuba

Fly-Drive CubaEen vakantie in Cuba kan je op verschillende manieren invullen. Veel reisorganisaties bieden rondreizen naar Cuba aan. Tijdens een georganiseerde rondreis door Cuba kom je langs alle hoogtepunten van het land. Een voordeel aan een georganiseerde groepsreis is dat alles voor je geregeld is. Van hotel tot vervoer, je hoeft zelf aan niets te denken en kunt vol op genieten. Een andere populaire manier om je vakantie naar Cuba te besteden is door een Fly Drive Cuba. Een Fly Drive Cuba is minder georganiseerd dan een groepsreis, je hebt meer vrijheid. Je boekt bij een reisbureau een Fly Drive. Zij zorgen voor een vliegticket en een huurauto. Aangekomen op het vliegveld staat de huurauto voor je klaar. Deze mag je je gehele vakantie gebruiken. Ideaal om het hele land op je eigen tempo te ontdekken en beleven. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden voor een reis naar Cuba. Wat te denken van een stedentrip naar Havana, backpacken door het prachtige land of lekker relaxen aan het strand van Varadero tijdens een strandvakantie.

Vanaf Cuba kun je ook andere (ei)landen bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld met het vliegtuig naar Jamaica. Met de boot naar Jamaica is niet mogelijk. Je kunt vliegen vanaf Havana of Santiago de Cuba naar Kingston of Montego Bay. Vaak wordt er een tussenstop gemaakt op de internationale luchthaven Providenciales op de Turks- en Caicoseilanden.

 

photo by: Michael Weber

Lees meer over het onderwerp "Cuba"
Genieten aan het strand van Varadero in Cuba

Genieten aan het strand van Varadero in Cuba

Varadero is de populairste badplaats van Cuba. Deze stad in de gemeente Matanzas wordt ieder jaar druk bezocht door veel toeristen. Varadero ligt op het schiereiland Hicacos, ten oosten van de hoofdstad van Cuba Havana. In Varadero vind je een…

Lees verder
Prijsvrij.nl

Prijsvrij.nl

Prijsvrij streeft ernaar de aller-goedkoopste te zijn, met de Beste Deal Garantie betaalt de bezoeker nooit te veel voor de vakantie. Vind je namelijk precies dezelfde reis op een andere website goedkoper, dan betalen zij het verschil terug.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Stedentrip naar Havana

Stedentrip naar Havana

Wanneer je op vakantie in Cuba bent, mag een stedentrip naar Havana zeker niet ontbreken. Havana, ook wel Havanna genoemd, is de hoofdstad van Cuba. In deze prachtige stad, die aan een haven ligt, is veel te zien op het…

Lees verder