(advertentie)

Natuur in Costa Rica – nationale parken

Kom genieten van de schitterende natuur in Costa Rica tijdens een rondreis langs de nationale parken!

Costa Rica is een schitterend, zonnig land in Centraal-Amerika. Costa Rica wordt ook wel ‘het land van de eeuwige lente’ genoemd en dat is niet voor niets. Tijdens een vakantie naar Costa Rica ben je verzekerd van heerlijk weer. Naast heerlijk weer heeft een rondreis door Costa Rica nog meer te bieden, namelijk de vele fascinerende natuurgebieden die het land rijk is. De natuur in het land wordt goed beschermd. Er zijn veel nationale parken aangelegd waar je de meest schitterende natuurgebieden aantreft. In dit artikel komen de mooiste nationale parken aan bod zodat je weet wat je niet mag missen tijdens een rondreis door dit indrukwekkende land!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Monteverde Nationaal Park

Monteverde nationaal park, Costa Rica, hangbrug, wandelen, natuur, rondreis, vakantieHet bekendste nationale park in Costa Rica is toch wel het Monteverde Nationaal Park. Nationaal Park Monteverde, wat Groene Berg betekent, doet zijn naam eer aan. Overal waar je kijkt zie je het groene, dichtbeboste nevelwoud. Doordat het Monteverde Nationaal Park hoog ligt, ontstaat er nevelvorming. Hierdoor is het mistig in het park. Door het park loopt een goed aangelegde wandelroute die je een schitterend uitzicht geeft over de omgeving. De route bestaat grotendeels uit hangbruggen die je over de boomtoppen voeren. Een unieke ervaring en mooie herinnering aan je vakantie!

Naast de natuur in Costa Rica zijn ook de dieren die er leven erg bijzonder. In het Monteverde Nationaal Park leven veel mooie soorten vogels, waaronder kolibries en toekans. Kijk ook niet gek op als er opeens apen langs je heen zwieren. Verder leven er in het Monteverde Nationaal Park kleurrijke vlinders en slangen, herten en jaguars. Kom dus gauw de schitterende natuur in Costa Rica ontdekken tijdens een rondreis!

Tortuguero Nationaal Park

Schildpadjes in Tortuguero Nationaal Park, Costa RicaEen ander nationaal park dat de schitterende natuur in Costa Rica laat zien is het Tortuguero Nationaal Park. Tijdens een rondreis door het land mag je dit schitterende natuurgebied zeker niet overslaan! Het Tortuguero Nationaal Park is alleen bereikbaar met een boot of vliegtuig. Het park staat vooral bekend om de vele schildpadden die er ieder jaar worden geboren. In totaal komen er vier soorten schildpadden naar het Tortuguero Nationaal Park om te broeden. Als je geluk hebt, kun je de tocht die de pasgeboren schildpadjes afleggen naar de zee bekijken tijdens je rondreis, een schitterend gezicht!

Naast het strand en een gedeelte van de zee heeft het Tortuguero Nationaal Park ook bos. In het park vind je veel amandelbomen, waarvan het hout zo hard is dat zelfs termieten het niet eten. In deze bomen leven veel diersoorten, waaronder de zeldzame buffon ara’s. Een leuke uitdaging om deze te spotten tijdens je rondreis! Verder leven er ook tapirs, zeekoeien, poema’s, zeldzame roze lepelaars en apen in het Tortuguero Nationaal Park. Houd dus je camera in de aanslag tijdens je rondreis. Ook groeien er prachtige, kleurrijke bloemen zoals de orchidee. Door dit park loopt een wandelroute die je langs de mooiste stukjes van de natuur in Costa Rica brengt. Een echte must-visit tijdens je vakantie!

Nationaal Park Volcán Arenal

Nationaal Park Volcán Arenal, Costa Rica, VulkaanWanneer je tijdens je rondreis nog meer van de natuur in Costa Rica wilt ontdekken, is een bezoekje brengen aan het Nationaal Park Volcán Arenal een echte aanrader. In het Nationaal Park Volcán Arenal ligt als hoogtepunt een actieve vulkaan, de Arenal genaamd. De uitbarstingen, die iedere dag plaatsvinden, zijn een bijzonder gezicht. Vooral ’s avonds is het prachtig om te zien! Vlakbij de vulkaan ligt het dorpje La Fortuna en door het hele park heen stromen warme riviertjes.

In het Nationaal Park Volcán Arenal liggen ondergrondse grotten, de Venado Grotten genaamd. Deze moet je zeker bezoeken tijdens je rondreis. Meegaan met een tour door de Venado Grotten is een echte aanrader als je de natuur in Costa Rica wilt ontdekken. Een tour door de Venado Grotten duurt ongeveer twee uur en voert je door donkere gangen langs vleermuizen, fossielen en indrukwekkende rotsformaties. Een echte must-see tijdens je vakantie!

photo by: ArturoSotillo, USGeologicalSurvey, SangTrinh, ArturoSotillo