(advertentie)

Begin met het plannen van uw reis naar Costa Rica

Evaneos Costa Rica 4

Een vredig paradijs in Zuid-Amerika; Costa Rica heeft de afgelopen vijftig jaar enorme inspanningen geleverd om zijn adembenemende natuurlijke landschappen te beschermen en te behouden, terwijl tegelijkertijd de hoogste levensstandaard en de laagste misdaadcijfers in Latijns-Amerika worden gehandhaafd. Een groot aantal nationale parken worden actief beschermd, er zijn genoeg opties om uit te kiezen voor zowel ontspanning als avontuur. Vind het perfecte strand, vulkaan, rivier of ongerepte oerwouden om uw ideale vakantie te creëren.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Waarom zou je met een lokale reisagent naar Costa Rica gaan?

Lokale reisagenten wonen in Costa Rica, dus zij kennen de juiste mensen, van hotelhouders tot jungle-gidsen, om u de best mogelijke ervaring te bieden. Reizen is hun werk, ze verkennen continu het land, vinden unieke plaatsen zodat u een onvergetelijke tijd beleefd. Met een lokale agent aan uw zijde, heeft u ook iemand in Costa Rica die u kan helpen met eventuele vragen of problemen, of het nu gaat om urgente problemen of de naam van een nabijgelegen restaurant met de beste ceviche in de stad.

Wat zijn de meest voorkomende dingen om te doen in Costa Rica?

 • Gezinnen en avonturiers die houden van wandelen en ontdekken, zullen een ongelooflijk scala aan keuzes hebben; wat dacht u van loungen in hangmatten tussen de Pacifische en Caribische oceanen.
 • Bezoek het Manuel Antonio-park en haar tropische stranden, waar het aantal bezoekers beperkt is gebleven om de exotische omgeving te behouden.
 • Bezoek de grootste broedplaats voor groene schildpadden in het Caribisch gebied of geniet van ontspanning in de natuurlijke Arenal-warmwaterbronnen.
 • Wandeling in Corcovado Park, de laatste buitenpost van het tropische oerwoud van de Midden-Amerikaanse laaglanden, of maak een afdaling in het Cloud Forest Reserve in Monteverde.
 • Wandel door Puerto Viejo, een mix van Caribische en inheemse cultuur, met ideale surfomstandigheden of als surfen niet uw sport is, ga Kajakken, raften of wandel over een vulkaan.

Wanneer is de beste tijd van het jaar om naar Costa Rica te gaan?

Het droge seizoen, tussen december en april, is de beste tijd om Costa Rica te bezoeken, omdat de rest van het jaar zware regenval valt. Het boeken tijdens het regenseizoen heeft echter zijn voordelen; De lokale bevolking verwijst naar deze regenachtige zomermaanden als het ‘groene seizoen’ voor de ongelooflijke kleuren die tot leven komen, en het kan eenvoudiger zijn om hotels en excursies te boeken tijdens deze periode. Vraag uw lokale agent welke tijd van het jaar geschikt voor u is en wat u wilt zien tijdens uw vakantie in Costa Rica.

Voorbeeldreis, twee weken naar Costa

Voor reizigers die optimaal willen profiteren van alles wat Costa Rica te bieden heeft, wordt de volgende Costa Rica-tour van twee weken voorgesteld om het hele land te zien:

 • Wen aan het tropische klimaat in de mooie hoofdstad San José.
 • Ga 2 dagen naar de Caribische kant in Tortuguero, genietend van de zon, de natuur, dieren in het wild en minder toeristen – een voorproefje van het echte Costa Rica.
 • Bezoek de nationale parken om luiaards en apen rond te zien hangen in bomen die wachten om ontdekt te worden.
 • Ga naar de Arenal-vulkaan, een van de meest populaire attracties van Costa Rica; hier kunt u raften, ontspannen in een hete bron, een fietstocht maken of zelfs over het bos vliegen.
 • Ga op pad in de weelderige Cloud Forest-regio waar een aantal van de beste koffie op aarde wordt geproduceerd.
 • Bezoek koffieboerderijen om alles te weten te komen over de cacaoproductie en proef een van Costa Rica’s beste export vers bij de bron.
 • Maak een ritje te paard door het nevelwoud, wandel over de beroemde hangende bruggen of slinger zelf als Tarzan door de jungle.
 • Tot slot, neem de tijd om een ​​paar luie dagen door te brengen op een strand aan de kust, genietend van de Pura Vida.

Enthousiast geworden en wilt u graag op reis naar Costa Rica met behulp van een lokale reisagent? Bekijk de website van Evaneos en vind talloze reismogelijkheden!