(advertentie)

Vakantie in Costa Rica

Costa Rica watervalRepubliek Costa Rica is een land in Midden-Amerika. In Costa Rica wonen ongeveer 4,81 miljoen mensen en het land is ongeveer 1,4 keer zo groot als Nederland. Het land is het op twee na kleinste land van het Amerikaanse vasteland. De hoofdstad van Costa Rica is San José. Andere grote steden in het land zijn: Alajuela, Cartago en Puntarenas. Door de afschaffing van het leger heeft Costa Rica veel geld bespaard en het land is nu het meest welvarende land van Midden-Amerika. Het land kon door de besparingen investeren in onderwijs en door de politieke rust werd het land interessant voor buitenlandse investeerders.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Klimaat en landschap

Costa Rica betekent Rijke Kust. Deze naam heeft Christopher Colombus aan het land gegeven, omdat hij door de indianen overladen werd met gouden voorwerpen. Een andere naam die vaak aan Costa Rica wordt gegeven is ‘het land van de eeuwige lente’. Dit komt door het klimaat en landschap van het land. Costa Rica heeft een subtropisch klimaat met vulkanen, bergen, zandstranden en koraalriffen. Het landschap van Costa Rica wordt goed beschermd, ongeveer 30% van het land bestaat uit nationale parken en natuurreservaten. Het wereldberoemde nevelwoud van Monteverde is één van mooiste beschermde reservaten ter wereld.

Op vakantie in Costa Rica

Toerisme is voor Costa Rica erg belangrijk, het is de belangrijkste inkomstenbron uit buitenlandse deviezen. Voor natuurliefhebbers is een vakantie in Costa Rica echt aan te raden. Het land heeft niet alleen een prachtige natuur, je vindt er ook 200 soorten zoogdieren, 850 soorten vogels, 350 soorten reptielen en amfibieën, 10.00o planten soorten en 40.000 soorten insecten. Naast het nevelwoud van Monteverde zijn ook de vulkaan Arenal, National park Corcovado, stratovulkaan Poas en de hoogste berg van Costa Rica, Cerro Chirripo, een bezoek waardig.

Lees meer over het onderwerp "Costa Rica"
Begin met het plannen van uw reis naar Costa Rica

Begin met het plannen van uw reis naar Costa Rica

Een vredig paradijs in Zuid-Amerika; Costa Rica heeft de afgelopen vijftig jaar enorme inspanningen geleverd om zijn adembenemende natuurlijke landschappen te beschermen en te behouden, terwijl tegelijkertijd de hoogste levensstandaard en de laagste misdaadcijfers in Latijns-Amerika worden gehandhaafd. Een groot…

Lees verder
Riksja Travel

Riksja Travel

Riksja is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Ieder land heeft een eigen website met specialisten die dol zijn op deze bestemming en uit eigen ervaring kunnen vertellen. Een reisaanbieder voor reizigers die nieuwe landen en culturen willen ontdekken.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Natuur in Costa Rica

Natuur in Costa Rica

Costa Rica is een schitterend, zonnig land in Centraal-Amerika. Costa Rica wordt ook wel ‘het land van de eeuwige lente’ genoemd en dat is niet voor niets. Tijdens een vakantie naar Costa Rica ben je verzekerd van heerlijk weer. Naast…

Lees verder