(advertentie)

Vakantie op Rarotonga - Cookeilanden

Vakantie op Rarotonga, Cookeilanden

Het hoofdeiland van de Cookeilanden is Rarotonga. Op dit eiland leven de meeste inwoners van de Cookeilanden, dit komt doordat de hoofdstad Avarua hier ligt. Een vakantie op het mooie Rarotonga is erg populair, dat komt doordat dit eiland bezoekers veel te bieden heeft. Wanneer je op vakantie op Rarotonga bent, kun je Avarua bezoeken, de onderwaterwereld ontdekken en genieten van het diverse landschap. Lees hier wat je allemaal kunt bewonderen tijdens je bezoek aan de Cookeilanden!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Avarua bezoeken

Avarua Haven RarotongaHet sfeervolle Avarua ligt aan de noordkust van het eiland en heeft een vliegveld en haven. Wanneer je tijdens je vakantie op de Cookeilanden een dagje naar Avarua gaat, zijn er veel leuke dingen te doen en te bezichtigen. Zo is er iedere zaterdagochtend een markt waar van alles te vinden is. Je kunt er terecht voor kleding, souvenirs en om te proeven van de plaatselijke keuken. Op de markt kom je ook gemakkelijk in contact met de locals, die bekend staan om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Dans is ook een belangrijk onderdeel van bewoners van de Cookeilanden, daarom worden op de markt en in de haven regelmatig dansvoorstellingen gegeven.

Naast het bezoeken van de markt in Avarua kun je in deze kleurrijke hoofdstad ook heerlijk eten. Veel restaurants liggen bij de zee, zodat je een schitterend uitzicht hebt en kunt eten terwijl er een frisse zeebries waait. Verder kun je in Avarua ook leuk winkelen en terrassen. Vlakbij de kust is ook een scheepswrak te bewonderen, dat 100 jaar geleden gezonken is, erg indrukwekkend!

Natuur op Rarotonga

Vakantie in Rarotonga, Avarua, CookeilandenRarotonga is een bijzonder eiland, het is een rond vulkaaneiland dat schitterend begroeid is met de mooiste bloemen en planten. Een groot gedeelte van het eiland is bedekt met tropisch regenwoud. Je vindt op de Cookeilanden prachtige bloemen en planten die je in Nederland niet in het wild tegen komt, zoals orchideeën, mango’s en citrusvruchten.

Rarotonga is het meest bergachtige eiland van de Cookeilanden, wat zorgt voor een diverse omgeving. Bij het eiland zijn prachtige lagunes te vinden met turquoisekleurig water dat je uitnodigt om er meteen in te springen. Ook wat strand betreft zit je tijdens een vakantie in dit gedeelte van de Cookeilanden goed, je vindt er sneeuwwitte zandstranden waar je je heerlijk kunt ontspannen. De natuur op Rarotonga is ontzettend divers, je raakt dus nooit uitgekeken tijdens een vakantie op de Cookeilanden!

Rarotonga ontdekken

Op Rarotonga is dus ontzettend veel te zien, zeker voor natuurliefhebbers. Ook sportievelingen zijn hier op de goede plaats, want je kunt Rarotonga op verschillende manieren ontdekken. Er zijn scooters en fietsen te huur en je kunt meegaan met georganiseerde wandelingen of fietstochten, die je de mooiste plekjes van het eiland laten zien. Wanneer je tijdens je vakantie op Rarotonga de omgeving wilt ontdekken mag je zeker het hoogste punt van het eiland, Te Rua Manga, niet missen. Ook de sneeuwwitte zandstranden zijn zeker een bezoekje waard. Wanneer je hier ligt te relaxen met kokosnotenmelk en een rietje is je vakantie op de Cookeilanden compleet!
Vakantie op de CookeilandenWaterliefhebbers zijn op Rarotonga ook aan het juiste adres. Het heldere water is uitermate geschikt om te snorkelen en te duiken. Ontdek de schitterende onderwaterwereld vol kleurrijke vissen, koralen en mysterieuze grotten. Het duiken bij Rarotonga zal een ervaring zijn om nooit te vergeten! Je kunt tijdens je vakantie op Rarotonga de omgeving ook ontdekken via kano’s of bootjes. Deze zijn op veel plaatsen te huur en zorgen gegarandeerd voor uren ontspanning en genot. Er zwemmen walvissen vlakbij Rarotonga, grote kans dat je er een tegenkomt tijdens je vaartocht!

photo by: TomasSobek, boblinsdell, boblinsdell

zonvakantie