(advertentie)

Vakantie op de Cookeilanden

Vakantie op de CookeilandenDe Cookeilanden zijn een eilandengroep van 15 eilanden die liggen in het zuiden van de Grote Oceaan. Ze zijn verspreid over 2 miljoen vierkante kilometer oceaan en de eilanden hebben samen een oppervlakte van 240 vierkante kilometer. Ten zuidwesten van de Cookeilanden ligt Nieuw-Zeeland en ten westen ligt Australië. De hoofdstad is Avarua, dat op het hoofdeiland Rarotonga ligt. Rarotonga wordt hierdoor veel bezocht tijdens een vakantie op de Cookeilanden. De eilandengroep is te verdelen in twee gedeelten: de Noordelijke Cookeilanden en de Zuidelijke Cookeilanden, waar het grootste gedeelte van de bevolking leeft.

Schitterende omgeving

saba koraalrifTijdens een vakantie op de Cookeilanden zul je zeker onder de indruk raken van de mooie natuur. Op de eilanden kun je volop genieten van de mooie uitzichten, de uitbundige plantengroei en prachtige natuurverschijnselen zoals lagunes, grotten en steile kliffen. Op de Cookeilanden zijn de mooiste stranden te vinden en tropische vruchten groeien er gewoon in het wild! Ook voor duikers en zwemliefhebbers zijn de Cookeilanden een waar paradijs, je vindt er de meest kleurrijke koraalriffen in het helderblauwe water. Tijdens een vakantie op de Cookeilanden is er dan ook genoeg te ontdekken op het land en in het water.

Weer op de Cookeilanden

Op de Cookeilanden is het altijd mooi weer. De eilanden kennen twee seizoenen, een regenseizoen en een droger seizoen. In het droge seizoen is het vaak wat koeler en in het regenseizoen loopt de temperatuur vaak iets op. Tussen de beide seizoenen verschilt de temperatuur niet veel, die varieert van 25 tot 35 graden. De passaatwinden zorgen ervoor dat zelfs op de warmste dagen de temperatuur nog prettig aanvoelt. Dit maakt dat een vakantie op de Cookeilanden het hele jaar door mogelijk is. Het regenseizoen loopt van november tot en met april, het droge seizoen van mei tot oktober.

Populaire bestemmingen

Wanneer je op vakantie op de Cookeilanden bent, zijn er een aantal plaatsen die zeker een bezoekje waard zijn, zoals het hoofdeiland Rarotonga. Hier ligt de hoofdstad Avarua, waar je heerlijk kunt eten, winkelen en genieten. Daarnaast zijn de berg Te Rua Manga en de stranden van Rarotonga leuk om te bezoeken tijdens je vakantie op de Cookeilanden. De eilanden Atiu, Mauke en Mangaia zijn ook erg populair onder toeristen. Wanneer je houdt van ongebaande wegen kun je ook op de Cookeilanden terecht, er zijn ook een heel aantal eilanden die niet door toeristen bezocht worden. Kortom, een vakantie op de Cookeilanden heeft iedereen wat te bieden.

Lees meer over het onderwerp "Cookeilanden"
Vakantie op Rarotonga – Cookeilanden

Vakantie op Rarotonga – Cookeilanden

Het hoofdeiland van de Cookeilanden is Rarotonga. Op dit eiland leven de meeste inwoners van de Cookeilanden, dit komt doordat de hoofdstad Avarua hier ligt. Een vakantie op het mooie Rarotonga is erg populair, dat komt doordat dit eiland bezoekers…

Lees verder
Booking.com

Booking.com

Zelf een hotel boeken? Booking.com is wereldleider in online reserveringen van accommodaties. Er worden iedere dag meer dan 1.550.000 kamernachten gereserveerd in 193 landen. Booking.com garandeert de beste prijs voor alle soorten accommodaties, van kleine bed & breakfasts tot zeer luxueuze vijfsterrencomplexen.

Direct bekijken Lees meer