(advertentie)

Longji rijstvelden bij Ping’an

Longji rijstvelden

Ben je op vakantie in China, dan moet je zeker overwegen om de Longji rijstvelden bij Ping’an in de regio Longsheng te bezoeken. De regio Longsheng ligt in het zuiden van China, ten noorden van Hong Kong. Ping’an is een klein dorpje op de top van een berg. Op deze berg zijn rijstterrassen gebouwd, wat werkelijk een prachtig gezicht geeft. De Longji rijstvelden zijn een populaire toeristische attractie en worden nog steeds gebruikt om rijst en thee te verbouwen. De indrukwekkende rijstvelden worden ook wel Dragons Backbone, Draken ruggengraat, of Longsheng rijstterrassen genoemd. Ook het dorpje Ping’an is een populaire attractie, mede vanwege de Red Yao vrouwen die er wonen. Red Yao vrouwen zijn de vrouwen met de langste haren ter wereld en wonen in deze regio. Wil je de mooiste foto maken van rijstvelden in China? Ga dan zeker naar de Longsheng rijstterrassen.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Beste reisperiode

Het gebied rond de Longji rijstvelden kent verschillende seizoenen. De beste reisperiode om het gebied rond Ping’an te bezoeken zijn de maanden mei t/m september. Vanaf september begint de rijstoogst, hierna staat er dus geen rijst meer op de velden. Vanaf december is het erg koud en stil in Ping’an. Er is veel mist, waardoor de mooie uitzichten over de rijstvelden niet te zien zijn. In de lente zijn de rijstvelden een soort grote spiegel. Ze zijn dan helemaal gevuld met water. In de zomermaanden staat de rijst in bloei. De rijstvelden kleuren dan mooi groen waarna ze in de herfst geoogst worden.

Ping’an

Het authentieke dorpje Ping’an ligt boven op de berg en is alleen lopend via een trap bereikbaar. Boven aangekomen zie je overal de typische cultuur van Longsheng. Houten huizen op palen, vervoersmiddel paard met kar, vrouwen met enorm lang haar en prachtige sieraden. Vanuit Ping’an kan je wandelingen maken door de prachtige rijstvelden, onderweg kom je langs verschillende uitkijkpunten waar je de mooiste vergezichten hebt. De Longji rijstvelden zijn terrasvormig, dus je wandeling gaat bergop en bergaf. Onderweg kom je riviertjes, beekjes en waterratten tegen. Een ontzettend leuke en indrukwekkende wandeling. Zo beleef je de rijstvelden in China op en top! Ga je Ping’an bezoeken, houd er dan rekening mee dat het hier erg druk kan zijn. Dit dorp is zowel populair onder toeristen als onder inwoners van China. In het dorp Ping’an is geen restaurant, café of pinautomaat, dus zorg voor je eigen eten en drinken.