(advertentie)

Bezoek aan de Verboden Stad

De Verboden Stad

Als je in de buurt van Beijing bent, is het aan te raden om een bezoek aan de Verboden Stad te brengen. De Verborgen Stad, zoals de stad ook wel wordt genoemd, is een Keizerlijk paleis. Van hieruit bestuurden de Chinese keizer van de Ming- en de Qiny-dynastie vroeger hun rijk. Unesco heeft het toegevoegd aan de werelderfgoedlijst en daarmee is het een ware trekpleister voor veel toeristen in China. Het complex van de Verborgen Stad is 750 bij 960 meter en geheel omringd door water en een dikke muur van 10 meter hoog. De bouw van dit immense gebouw begon in 1406 en in 1422 was het paleis van keizer Yongle voltooid. Tijdens een bezoek aan de Verborgen Stad zal je versteld staan van de vele gebouwen. In totaal telt het 980 gebouwen met meer dan tienduizend kamers. Volgens de Chinezen is dit paleis middenin Beijing de indrukwekkendste attractie van heel Beijing. Een aanrader dus, die Verboden Stad bezoeken!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Bezienswaardigheden Verborgen Stad

Verboden Stad, ChinaDe Verborgen Stad is een enorm paleis met heel veel bezienswaardigheden. De prachtige gebouwen zijn vooral van buitenaf te bewonderen, slechts enkele kan je van binnen bezoeken. De hele stad is omgeven door immens hoge muren en reusachtige toegangspoorten. Het is eigenlijk een stad in een stad, waar het vroeger verboden was voor burgers. De Verborgen Stad bestaat uit een Binnenhof, daar woonde de keizer, en een Buitenhof, daar woonde zijn hofhouding. Dit onderscheid zie je op veel meer plekken in de Verboden Stad, bijvoorbeeld in de poorten. Elke poort heeft meerdere deuren. De middelste poort was altijd alleen voor de keizer, niemand anders mocht daar doorheen lopen. Dan is er een poort voor de familie van de keizer en een ingang voor de ministers. Een duidelijk onderscheid in hiërarchie. De Verboden Stad bezoeken kan makkelijk enkele dagen duren, er is enorm veel te zien.

De symboliek

De Verborgen StadSymboliek speelt bij de Verborgen Stad een grote rol. Officieel heet de stad de Paarse Verboden Stad, verwijzend naar de paarse Poolster. De Poolster was het centrum van de keizer van de goden die regeerde over al het hemelse. De Chinese keizer, die zichzelf zag als keizer van de goden die regeerde op aarde, woonde in een paarse stad van waaruit hij regeerde over alles wat op aarde leeft. Vandaar de paarse muren. Een andere symboliek die je kunt zien tijdens een bezoek aan de Verborgen Stad zijn de vijf kleuren van de oude Chinese filosofie. Deze komen terug in de Verboden Stad: het witte marmer, de zwarte stenen, de gele daken, de rode pilaren en de blauwe hemel.

Verboden Stad bezoeken

De Verborgen Stad is het beste te bereiken met de taxi. De stad ligt vlakbij het plein van de Hemelse Vrede. Iedere taxichauffeur weet dit te vinden. Er mogen geen taxi’s voor de ingang stoppen, dus je moet wel een stukje lopen. Je kunt de stad ook bereiken met metro lijn 1 en stop bij station Tiananmen East, neem dan uitgang A. Of stap uit in station Tiananmen West en verlaat het station bij uitgang B. Vanuit de uitgang zie je het poort van de Hemelse Vrede meteen. Vanaf de poort van de Hemelse Vrede loop je door twee andere poorten en dan ben je bij de ingang van de Verborgen Stad.

Vakantie naar China boeken? Aanbiedingen bekijken

Openingstijden

Verboden, StadDe Verboden Stad bezoeken kan het hele jaar door. In het hoogseizoen, van april t/m oktober, zijn de poorten open van 8:30 tot 16:30. In het laagseizoen, van november t/m maart, zijn de poorten van de Verborgen Stad open van 8:30 tot 16:00.

Toegangsprijzen

De prijzen verschillen ook per hoog- en laagseizoen. In het hoogseizoen betaal je voor een bezoek aan de Verborgen Stad 60 yuan (ongeveer €8,50), in het laagseizoen 50 yuan (ongeveer €7,-). Verder is er een klokkententoonstelling en kan je de Keizerlijke Schatten in de Verborgen Stad bewonderen. Beiden voor 10 yuan (ongeveer €1,50) extra.
Bekijk de website van de Verborgen Stad voor de actuele openingstijden en toegangsprijzen.

De Verboden Stad bezoeken is een enorme aanrader. Je krijgt een kijkje in een totaal andere cultuur en zult versteld staan van de vele verschillen. Trek voor je bezoek aan de Verborgen Stad wel de nodige tijd uit, meestal is het er erg druk met toeristen.