(advertentie)

Stedentrip naar Santiago in Chili

Santiago, Chili

Het sfeervolle Santiago, ook wel Santiago de Chile genoemd, is de hoofdstad van Chili. Santiago ligt in het midden van het land, in de laagvlakte tussen het Andesgebergte en het Chileense kustgebergte. Bijna de helft van alle inwoners van Chili wonen in Santiago. In deze bruisende stad hoef je je geen moment te vervelen. Genieten van de zon, geschiedenis ontdekken, bezienswaardigheden bekijken of feesten: tijdens een stedentrip naar Santiago kan het allemaal. Lees hier meer over deze bruisende stad!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Bezienswaardigheden

Kathedraal, SantiagoIn het centrum van de stad ligt het plein Plaza de la Armas. Tijdens je stedentrip naar Santiago mag een bezoek aan dit plein zeker niet ontbreken. Het is het historische hart van de stad. Wanneer je Santiago wilt verkennen tijdens je vakantie in Chili kun je het beste hier beginnen. Aan het Plaza de la Armas liggen veel belangrijke gebouwen, zoals het Museo Histórico Nacionaal, het nationaal historisch museum. Hier is veel te leren over de geschiedenis van Chili. Verder ligt aan het Plaza de la Armas een prachtige kathedraal, de Catedral Metropolitana en het stadhuis Municipalidad.

Naast het Plaza de la Armas en de omringende gebouwen zijn er nog meer bezienswaardigheden die leuk zijn om te bezoeken tijdens je stedentrip naar Santiago. Hieronder staan ze op een rijtje:

  • Vlakbij het Plaza de la Armas ligt het Museo Chileno de Arte de Precolombino, het museum van de precolumbiaanse kunst. De collectie in dit museum is erg groot en indrukwekkend. Zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie in Chili!
  • Een ander interessant museum is het Museo Nacional de Belles Artes en het bijbehorende Museo de Arte Contemporáneo. In deze musea is een collectie van de huidige kunst in Chili te bewonderen. Het is een van de mooiste musea in heel Chili!
  • Het presidentieel paleis La Moneda is een must-visit tijdens je vakantie in Chili. Hier werd de toenmalige president Allende vermoord tijdens de staatsgreep in 1973.
  • Een populaire bezienswaardigheid is de Mercado Central. Dit is een markt die bekend staat om de heerlijke vis die er te krijgen is. Ook de markt Los Dominicos is erg geliefd. Hier treden artiesten op en er is van alles te koop.

Ontspanning tijdens je stedentrip

Parque Metropolitano SantiagoDe stad Santiago is uitermate geschikt om heerlijk te ontspannen. Dit komt door de relaxte sfeer die er hangt en door het schitterende park van de stad: Parque Metropolitano. In dit park ligt de berg Cerro San Cristóbal. Vanaf deze berg heb je een adembenemend uitzicht over de hele stad. Op een heldere dag kun je vanaf de Cerro San Cristóbal zelfs het Andesgebergte zien liggen! De top van de berg is te bereiken met de Funicular, een kabelbaantreintje. Het meegaan met de Funicular is erg leuk om te doen, tijdens de rit heb je een prachtig uitzicht!

In het Parque Metropolitano kun je ook een dierentuin bezoeken, waar je onder andere zeldzame witte tijgers en het nationale symbool van Chili, het poedoe-hert, kunt bewonderen. In de zomer zijn de twee openluchtzwembaden op de berg geopend, zeker een bezoekje waard dus tijdens je vakantie in Chili! In het park zelf kun je heerlijk ontspannen in de ruim aangelegde tuinen of picknicken op een van de picknickplaatsen, vanwaar je het standbeeld van de heilige Maria kunt bewonderen. Een andere berg in het centrum van Santiago is Cerro Santa Lucia. Hier staat een fotogeniek kasteeltje, waar je via een slingerend paadje langs mooie fonteinen naartoe wordt geleid.

Wanneer je ontspanning graag combineert met beweging is de La Bicicleta Verde een echte aanrader. Tijdens deze fietsroute ontdek je de stad op groene fietsen. De gids leidt je langs de mooiste highlights van de stad en geeft uitleg over de geschiedenis van Chili.

Eten en drinken

Wanneer je op vakantie in Chili bent, mag een wijnproeverij niet ontbreken. De wijnen uit Chili zijn over de hele wereld razend populair. In het zuiden van Santiago ligt een wijnhuis dat bij een van de meest belangrijke bedrijven ter wereld hoort: Concha y Toro. Hier een rondleiding volgen is een echte aanrader voor tijdens je vakantie in Chili.

Bellavista, SantiagoWanneer je wilt genieten van een heerlijke maaltijd in een sfeervolle omgeving is de wijk Bellavista de place-to-be! Bellavista is een en al gezelligheid, de mensen zijn er erg gastvrij en er zijn tal van hippe tentjes waar je kunt terrassen en eten. Een ander voordeel is dat veel mensen er Engels spreken. In de straten kom je kunstenaars tegen die aan streetart doen. Ook wanneer je een avond wilt feesten moet je in Bellavista zijn. Er zijn veel clubs die tot in de vroege uurtjes gevuld zijn met mensen en waar de swingende muziek je op straat al tegemoet komt. Wanneer je wilt genieten van het Zuid-Amerikaanse uitgaansleven is dit de juiste plaats. Kortom, Bellavista mag zeker niet op je lijstje ontbreken tijdens een vakantie in Chili!

photo by: alobos, Escobar