(advertentie)

Vakantie in Chili

Chili AndesgebergteHet land Chili, officieel de Republiek Chili genoemd, ligt aan de westkust van Zuid-Amerika. Naast Chili liggen de landen Peru, Bolivia en Argentinië. De hoofdstad van Chili is Santiago, dat erg populair is onder de vele toeristen die het land bezoeken. Andere belangrijke steden zijn Puente Alto, Antofagasta en Arica. Er leven ongeveer 17 miljoen mensen in Chili, zo’n 40% hiervan woont in de hoofdstad Santiago. Paaseiland, de Desventuradaseilanden, de Juan Fernández-archipel en Sala y Gómez zijn ook onderdeel van Chili. Door de grootte en diversiteit van het land is een vakantie in Chili erg populair.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Landschap van Chili

Atacama woestijnHet landschap van Chili is erg divers, tijdens een rondreis door het land kom je woestijnen, gebergten en ijsvlaktes tegen. Er is dus veel te zien tijdens een vakantie in Chili. De vorm van het land is erg uitgerekt, het heeft een lengte van 4275 meter. In het noorden van Chili ligt de woestijn Atacama, de droogste woestijn ter wereld. In het zuiden van Chili kom je indrukwekkende fjorden en ijsvlakten tegen. Verder liggen het zuiden en het westen van Chili aan de Grote Oceaan, waar prachtige stranden te vinden zijn. Wanneer je naar het oosten reist kom je het bekende Andesgebergte tegen, waar de Aconcagua ligt, de hoogste berg van het hele continent.

Klimaat in Chili

Doordat het landschap van Chili zo divers is, kom je veel verschillende klimaatzones tegen, zoals het hooggebergteklimaat in de Andes en het zeeklimaat bij Vuurland. De seizoenen in Chili zijn tegengesteld aan die van ons, doordat Chili op het zuidelijk halfrond ligt. De beste tijd voor een vakantie in Chili ligt aan welk deel van Chili je wilt bezoeken. Wanneer je het zuiden van Chili wilt ontdekken, is de beste reistijd van oktober tot juli. Dit geldt ook voor het midden van het land. Van juni tot september ligt er veel sneeuw en zijn de bezienswaardigheden vaak niet te bereiken. In het noorden van Chili kun je het hele jaar door terecht, al kan het er soms hard regenen. Bedenk dus goed welk deel je wilt bezoeken tijdens je vakantie in Chili en bepaal dan je reistijd.

Populaire bestemmingen

Tijdens een vakantie in Chili zijn er veel mooie locaties die een bezoekje waard zijn. De bovengenoemde woestijn Atacama is erg populair onder vakantiegangers. De nationale parken Rapa Nui en Torres del Paine worden ook veel bezocht. De eilanden die bij Chili horen, zoals Paaseiland met de indrukwekkende beelden en Sala y Gómez en een rijkdom aan vogels,  zijn ook erg geliefd onder bezoekers. Daarnaast is het eiland Chiloé met de beroemde kerken, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan, een echte aanrader voor tijdens je vakantie in Chili. Relaxen aan het strand wordt ook veel gedaan in Chili, door het heerlijke weer kun je elke dag genieten van het strand en de schitterende Grote Oceaan.

photo by: douglucas, douglucas

Lees meer over het onderwerp "Chili"
Stedentrip naar Santiago in Chili

Stedentrip naar Santiago in Chili

Het sfeervolle Santiago, ook wel Santiago de Chile genoemd, is de hoofdstad van Chili. Santiago ligt in het midden van het land, in de laagvlakte tussen het Andesgebergte en het Chileense kustgebergte. Bijna de helft van alle inwoners van Chili…

Lees verder
Cruisereizen.nl

Cruisereizen.nl

CruiseReizen.nl is de snelst groeiende reisorganisatie als het gaat om cruise reizen. En dat kan op vele verschillende manieren. Je kunt opstappen in Nederland, maar je kunt ook naar een opstappunt vliegen ergens anders in de wereld. Gegarandeerd een fantastische reis, want de klanten beoordelen de organisatie met een 9,8 gemiddeld!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Rondreis op Paaseiland

Rondreis op Paaseiland

Het mysterieuze Paaseiland, door de bevolking Rapa Nui genoemd, is een van de meest afgelegen eilanden op aarde. Het ligt in de Stille Zuidzee en hoort bij Chili, ook al ligt het eiland meer dan 3600 kilometer bij Chili vandaan….

Lees verder
Atacama: wereld’s droogste woestijn

Atacama: wereld’s droogste woestijn

In het prachtige Chili ligt de droogste woestijn ter wereld, de Atacama, in het Spaans Desierto de Atacama genoemd. De woestijn is 970 kilometer lang en ligt in het noorden van Chili. Het grootste gedeelte van de Atacama bestaat uit…

Lees verder