(advertentie)

Vakantie op de Canarische Eilanden

Vakantie naar Canarische Eilanden - TenerifeDe Canarische Eilanden, officieel Islas Canaris, is een eilandengroep van Spanje. De eilanden liggen ten westen van het Afrikaanse land Marokko maar behoren wel degelijk tot het Spaanse Koninkrijk. De totale oppervlakte van de eilandenarchipel is 7447 km2. De Canarische Eilanden bestaan uit 7 hoofdeilanden en 6 kleinere eilanden. De 7 hoofdeilanden en tevens populairste vakantiebestemmingen zijn van groot naar klein: Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera en El Hierro. Een vakantie naar de Canarische Eilanden is enorm populair en kan je op verschillende manieren besteden. Eilandhoppen, een zonvakantie of fly drive, het is allemaal mogelijk op de verschillende eilanden. Lees hier alles over een vakantie op de Canarische Eilanden.

Klimaat en beste reisperiode

Het klimaat op de Canarische Eilanden is het hele jaar erg aangenaam. De eilanden worden niet voor niets de eilanden met de eeuwige lente genoemd. Het klimaat kenmerkt zich door de milde temperaturen. Zowel in de winter als in de zomer is het weer op de eilanden erg lekker. In de wintermaanden oktober t/m januari ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 17°C en 20°C. Overwinteren op de Canarische Eilanden is dus erg aantrekkelijk. Maar ook in de zomermaanden is het weer op de eilanden zeer prettig. De vele zonuren maken het mogelijk om een heerlijke zonvakantie op de Canarische Eilanden te ervaren. In de zomermaanden juni, juli en augustus wordt het gemiddeld zo’n 27°C op de eilanden.

Let op: In de zomer kan de temperatuur oplopen tot ruim 40°C. Houd hier rekening mee tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden. Neem altijd voldoende zonnebrand en water mee!

Landschap en natuur

Landschap Canarische Eilanden - Gran CanariaHet landschap van de Canarische Eilanden wordt gekenmerkt door de vulkanische oorsprong. De eilanden zijn ontstaan na uitbarstingen van vulkanen. Tijdens een vakantie naar de Canarische Eilanden zie je dit bijna overal terug. Lava wat uit vulkanen komt, is erg vruchtbaar. Op de Spaanse Eilanden zie je veel planten en dieren die nergens anders voorkomen. Het geeft de eilanden een erg divers landschap. Je komt echt van alles tegen. Woesten, rotsen, cactussen en natuurlijk veel zee en strand. Op de eilanden komen ook veel verschillende diersoorten voor. Van tropische vogels tot dolfijnen.

Vliegen naar Canarische Eilanden

Vliegen naar de Canarische Eilanden kan steeds goedkoper. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten naar de Spaanse eilanden aan waardoor de prijzen steeds goedkoper worden. Een vliegvakantie naar een van de eilanden is dus een goede optie. Vanaf Nederland is het ongeveer 4 uur en 30 minuten vliegen.

Vakantie naar Canarische Eilanden

Het klimaat, de mooie stranden en de Spaanse cultuur maken een vakantie naar de Canarische Eilanden erg populair. Er zijn verschillende type vakanties mogelijk op de Spaanse eilanden. Vakantiemogelijkheden zijn onder andere:

Fly Drive

Fly Drive Canarische Eilanden - TenerifeEen Fly Drive Canarische Eilanden is een zeer populaire vakantievorm. Een Fly Drive boek je bij een reisbureau. Zij boeken een vlucht naar een Canarisch Eiland naar keuze en zorgen dat er op het vliegveld een huurauto voor je klaarstaat. Deze huurauto mag je jouw gehele verblijf gebruiken. Met een Fly Drive kan je het hele eiland ontdekken. Wil je tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden het hele eiland bewonderen? Alle idyllische plekjes zien waar het massatoerisme niet komt? Dan is een Fly Drive Canarische Eilanden echt iets voor jou!

Zonvakantie

De vele zonuren op de Spaanse eilanden maken de eilanden een perfecte vakantiebestemming voor een zonvakantie. Het hele jaar door schijnt de zon volop, zeker in de zomermaanden. Ben je toe aan veel zon, weinig stress en geen moeilijke dingen? Dan is een zonvakantie op een Canarisch Eiland voor jou een goede optie.

Strandvakantie

Alle Canarische Eilanden beschikken over prachtige stranden. Het ene eiland heeft meer stranden dan het andere, maar op alle eilanden kan je een heerlijke strandvakantie beleven. Wil je tijdens meerdere stranden zien en zelf beslissen wat het mooiste strand is? Ga dan voor een strandvakantie Canarische Eilanden. Populaire eilanden voor een strandvakantie Canarische Eilanden zijn:

  • Lanzarote
  • Tenerife
  • Gran Canaria
  • Fuerteventura

Eilandhoppen

Wil je meerdere eilanden zien tijdens je vakantieperiode? Ga dan voor eilandhoppen Canarische Eilanden. Tijdens het eilandhoppen doe je meerdere eilanden aan, zo zie je meerdere eilanden en kan je ze goed vergelijken. Welk strand is het mooist? Welk eiland heeft het lekkerste eten? Waar zijn de minste toeristen? Je komt het allemaal te weten tijdens eilandhoppen.

Tip: Kijk tussen de reisorganisaties op Wiki Vakantie naar een geschikte reisaanbieder voor jouw reistype.

Lees meer over het onderwerp "Canarische Eilanden"
Vakantie Tenerife

Vakantie Tenerife

Een vakantie Tenerife staat voor zon, zee en strand, maar ook voor een prachtige natuur en vele bezienswaardigheden en activiteiten. Het Canarische eiland wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Gedurende het hele jaar kun je er…

Lees verder
Djoser groepsreizen

Djoser groepsreizen

Djoser is er voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen en graag wat meer ziet van de cultuur en natuur dan alleen de gebaande paden. Reisaanbieder Djoser combineert de voordelen van een groepsreis (vervoer, accommodatie, reisbegeleiding en de belangrijkste excursies zijn goed geregeld) met veel individuele vrijheid.

Direct bekijken Lees meer
Vakantie naar Lanzarote op de Canarische Eilanden

Vakantie naar Lanzarote op de Canarische Eilanden

Lanzarote is een eiland ten westen van Marokko. Toch hoort dit eiland bij Europa, het is namelijk onderdeel van Spanje. Lanzarote maakt samen met de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en La Palma onderdeel uit van de Canarische Eilanden. Het…

Lees verder
Genieten in Las Palmas – Gran Canaria

Genieten in Las Palmas – Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria is de hoofdstad van het eiland Gran Canaria. Las Palmas ligt in het noordoosten van het Spaanse eiland dat tot de Canarische Eilanden behoort. De stad is in 1478 gesticht, ze is ontstaan uit een…

Lees verder
Vakantie naar Gran Canaria

Vakantie naar Gran Canaria

Een populaire vakantiebestemming is het eiland Gran Canaria dat onderdeel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Het eiland is 1560 km2  groot en heeft ruim 851 duizend inwoners. De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas, dit is tevens ook de…

Lees verder