(advertentie)

Bewonder de Niagara Falls

Niagara Falls

De Niagara Falls zijn drie watervallen die op de grens van Canada met de Verenigde Staten liggen. De watervallen zijn een van de meest bekendste ter wereld. Ze bestaan uit de drie delen, de ‘Horseshoe Falls’, de ‘American Falls’ en de ‘Bridal Veil Falls’. Ze zijn verbonden door Rainbow Bridge, een brug over de rivier de Niagara. De aanvoer van water komt vanuit vier grote meren in Canada.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Kies je droomvakantie naar Amerika!

Wijnproeverijen bij Niagara Falls

Gelegen langs de rivier, die wat lager ligt dan de bruisende watervallen, loopt de Niagara Wine Trail. Hier worden allerlei soorten wijn aangeboden. De wijnproeverijen worden in Canada en de Verenigde Staten georganiseerd. De vruchtbare grond en de voldoende hoeveelheid regen die in de regio valt, zorgen voor hoge kwaliteit van de wijn. De Wine Tours worden het hele jaar door georganiseerd, zodat iedereen die de Falls in Canada en de Verenigde Staten bezoekt deze proeverij kan meemaken. Er is vervoer geregeld om de tocht nog plezieriger te maken. Een echte aanrader!

Rondvaart langs de Niagara Falls in CanadaMaid of the Mist, Niagara Falls, Canada

Om het adembenemende schouwspel van dichtbij te kunnen bekijken, vaart er een rondvaartboot over de rivier. De route begint bij het rustigere water vlakbij de Rainbow Bridge in de Verenigde Staten en vaart eerst langs de American Falls, vervolgens langs de Bridal Veil Falls en tenslotte langs de Horseshoe Falls. Je hebt niet alleen een schitterend uitzicht over de omgeving, het is de tocht van je leven! Ook zijn er regelmatig spetterende vuurwerkshows te zien. De rondvaart wordt in Canada en de Verenigde Staten verzorgd. Een unieke belevenis voor jong en oud!

Sport bij de Niagara Falls

Bij de Falls in Canada en de Verenigde Staten is een groot aanbod aan activiteiten. Je kunt er zelfs golfen, een erg populaire activiteit! Enkele bekende golfbanen zijn:

  • Deerwood Golf Course
  • Gothic Hill Golf Course
  • Niagara County Golf Course

Als je niet van golf houdt, zijn er nog talloze andere mogelijkheden, waaronder vissen. In de Niagara, Lake Ontario en Lake Erie kun je het hele jaar door vissen. Het is een van de meest spectaculaire plekken ter wereld om te vissen. Er is een grote verscheidenheid aan vis. Je kunt meedoen aan viswedstrijden of gewoon gezellig met je gezin gaan vissen en genieten van de mooie omgeving. Kortom, bij de Niagara Falls in Canada en de Verenigde Staten is van alles te beleven!

De Niagara Falls bekijken tijdens een rondreis? Een rondreis door New England en Canada gaat vaak samen met een bezoek aan deze machtige watervallen. Lees er hier meer over.

photo by: Eheik