(advertentie)

Nationale parken in Canada

Banff National Park

Canada is een schitterend land dat onder andere bekend is om zijn prachtige natuurgebieden. De natuur in Canada is erg divers, je vindt er bergen, prairies, een woestijn, bossen, grote meren en schitterende watervallen zoals de Niagara Falls. Een vakantie naar Canada is dus ideaal wanneer je van de ongerepte natuur wilt genieten. Om de natuur te beschermen, zijn er veel nationale parken in Canada aangelegd. Deze nationale parken worden veel bezocht door toeristen die de prachtige natuur van Canada komen ontdekken. Lees hier welke nationale parken in Canada je zeker niet mag missen!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Nationaal Park Banff

Banff Nationaal Park. Canada.Nationaal Park Banff ligt in het zuiden van Canada, vlakbij Calgary, en is een onderdeel van de Rocky Mountains. Het park werd opgericht in 1885 en was het eerste nationale park van Canada. De natuur in Nationaal Park Banff is schitterend! Je vindt er onder andere een enorm ijsveld, het Columbia-Icefield. Dit ijsveld voedt verschillende gletsjers in het park, zoals de Athabasca- en de Castleguard-gletsjer. Een echte must-see! Daarnaast vind je in het park ook indrukwekkende, besneeuwde bergen en wilde rivieren. Op een aantal rivieren kun je een kanotocht maken!

Kijk niet vreemd op als je in het Nationaal Park Banff opeens een paar rode stoelen op een grasveld ziet staan. Deze rode stoelen horen bij de Red Chair Experience en ze staan overal in het park. Wanneer je op zo’n stoel gaat zitten ervaar je de rust en de schoonheid van je omgeving. Het helpt je om een connectie te maken met de natuur. Dit kan ook op andere manieren, bijvoorbeeld door een wandeling te maken langs een van de vele routes of door te kamperen in het park. In Nationaal Park Banff zijn maar liefst meer dan 2000 plekken aangewezen waar je de nacht door kunt brengen in een tent. Een unieke ervaring! Verder kun je meegaan met een Scenic Drive, een tocht die je met de auto naar de mooiste stukjes van het park brengt. Daarnaast kun je in het park ook heerlijk genieten van warmwaterbronnen met uitzicht op de bergen.

Nationaal Park Jasper

Nationaal Park JasperEen van de andere mooie nationale parken in Canada is het Nationaal Park Jasper. Dit park ligt vlakbij Nationaal Park Banff en is ook een onderdeel van de Rocky Mountains. Nationaal Park Jasper staat vooral bekend om de vele wilde dieren die er voorkomen. Er leven grizzlyberen, zwarte beren, edelherten, elanden, rendieren, wolven en bevers. Je zult er ongetwijfeld een aantal tegenkomen tijdens een bezoek aan het park. Ook in Nationaal Park Jasper is er veel te doen voor bezoekers. Er zijn wandelroutes op verschillende niveaus en autotochten die je langs de mooiste stukjes natuur van Nationaal Park Jasper leiden. Verder kun je met een gids meegaan om dieren te spotten, een echte aanrader!

Nationaal Park Prince Albert

Ten noorden van Park Jasper en Park Banff ligt het Nationaal Park Prince Albert. In Nationaal Park Prince Albert liggen veel meren, de bekendste is het Waskesiu Lake. Bij Waskesiu Lake is veel te doen. Om het meer ligt een mooi zandstrand waar je heerlijk kunt ontspannen. Op het Waskesiu Lake is ook veel te beleven. Huur een boot en ga een dagje vissen op het meer. Je kunt er ook waterskiën, wakeboarden, kanoën en kajakken. Een bezoekje aan het stadje Waskesiu in Nationaal Park Prince Albert is ook een echte aanrader. Je kunt hier heerlijk eten en eventueel overnachten. Verder kun je in Nationaal Park Prince Albert ook meegaan met een van de vele tours om de natuur te ontdekken. Er zijn tochten om vogels en andere wilde dieren te spotten. Daarnaast kun je in het park ook fietsen, golfen en paardrijden. Nationaal Park Prince Albert is dus zeker een bezoekje waard wanneer je de nationale parken in Canada bezoekt!

Overige parken

In Canada liggen naast de bovengenoemde parken nog veel meer schitterende natuurgebieden. Hieronder vind je parken die in het oosten van Canada liggen:

  • Réserve faunique des Laurentides, bij Québec
  • Algonquin Provincial Park, bij Ottawa
  • Poplar/Nanowin Rivers Park Reserve, bij Winnipeg
  • Wabakimi Provincial Park, bij Thunder Bay