(advertentie)

Vakantie in Canada

Niagara FallsCanada is een land in het noorden van Noord-Amerika en bestaat uit tien provincies en drie territoria. Het land heeft 34,88 miljoen inwoners en  is het op één na grootste land ter wereld. De hoofdstad van Canada is Ottowa. Daarnaast zijn de grootste steden van het land Montreal, Vancouver, Toronto en Calgary. Canada bestaat voor het grootste gedeelte uit vaste land, maar ook voor een deel uit duizenden kleine en grotere eilandjes waarvan nog niet eens 10% is bewoond.

Landschap in Canada

Canada heeft veel natuurlijke gebieden die nog onaangetast zijn, dit komt doordat het land erg dunbevolkt is. Het land heeft veel Nationale en Provinciale beschermde parken. Doordat het land zo groot is, is het landschap van Canada erg divers. Zo heb je er de prairies, de Rocky Mountains, de Noordpool, grote meren enzovoort. Een vakantie in Canada biedt dus veel mogelijkheden.

Redenen voor vakantie in Canada

De cultuur van Canada heeft veel Franse en Engelse invloed, ook is er invloed van de Indianen en de Inuitbevolking. Daarnaast heeft ook de Verenigde Staten invloed gehad op de cultuur. Dit is ook zeker terug te zien in het eten van de Canadezen. Wel verschillen per regio de keukens van elkaar, maar je ziet per regio wel de invloeden terug. De meest bekendste gerechten uit Canada zijn de botertaarten en Poutine. Tijdens uw vakantie in Canada is het zeker een aanrader om te genieten van de Canadese keuken.

 

photo by: Mark Doliner, Jim Trodel

Lees meer over het onderwerp "Canada"
Nationale parken in Canada

Nationale parken in Canada

Canada is een schitterend land dat onder andere bekend is om zijn prachtige natuurgebieden. De natuur in Canada is erg divers, je vindt er bergen, prairies, een woestijn, bossen, grote meren en schitterende watervallen zoals de Niagara Falls. Een vakantie…

Lees verder
Riksja Travel

Riksja Travel

Riksja is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Ieder land heeft een eigen website met specialisten die dol zijn op deze bestemming en uit eigen ervaring kunnen vertellen. Een reisaanbieder voor reizigers die nieuwe landen en culturen willen ontdekken.

Direct bekijken Lees meer
Bewonder de Niagara Falls

Bewonder de Niagara Falls

De Niagara Falls zijn drie watervallen die op de grens van Canada met de Verenigde Staten liggen. De watervallen zijn een van de meest bekendste ter wereld. Ze bestaan uit de drie delen, de ‘Horseshoe Falls’, de ‘American Falls’ en de…

Lees verder