(advertentie)

Vakantie in Cambodja

Angkor Wat tempel, CambodjaCambodja is een land in Zuidoost-Azië. De officiële naam van het land is Koninkrijk Kampuchea. In Cambodja wonen 14,86 miljoen mensen en het land is ongeveer vijf keer zo groot als Nederland. Op Singapore en Brunei na, is Cambodja het kleinste land van Zuidoost-Azië. De hoofdstad van het land is Phnom Penh, andere grote steden in Cambodja zijn: Siem Reap, Battambang, Siem, Reap, Sihanoukville en Prey Veng. In 1953 werd Cambodja een onafhankelijke staat, daarvoor was het land een deel van Frankrijk. Lees op deze pagina alles over een vakantie in Cambodja.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Vakantie Cambodja

Een vakantie naar Cambodja wordt de laatste jaren steeds populairder. Steeds meer reisorganisaties bieden een vakantie Cambodja aan. Hoe ziet een vakantie in Cambodja eruit? De meeste toeristen maken een rondreis Cambodja. Er zijn mogelijkheden tot een groepsreis, dan reis je met een groep mensen rond door dit prachtige land. Het is ook mogelijk om een individuele rondreis naar Cambodja te boeken. Tijdens een individuele rondreis reis je alleen, of met een aantal familieleden of vrienden door dit land in Zuidoost-Azië.

Tip: Bekijk de pagina met Reisorganisaties en ontdek welke organisaties een reis naar Cambodja aanbieden.

Economische ontwikkeling

In Cambodja zijn veel oorlogen gevoerd, dit heeft als gevolg dat het een arm land is. Sinds 1999 groeit de economie weer langzaam. De belangrijkste activiteit in Cambodja is landbouw. Er is bijna geen industrie te vinden in het land en de industrie die er is, produceert voornamelijk voor binnenlandse consumptie. De belangrijkste gewassen zijn rijst, rubber en maïs. Ondanks dat het land arm is, groeit het toerisme gestaag. Dit is te begrijpen, want het land heeft ontzettend veel moois te bieden.

Op vakantie in Cambodja

Angkor tempel CambodjaCambodja heeft een ongerepte natuur, veel rijstvelden, kleine dorpjes, de badplaats Sihanoukville en veel natuurparken. Daarnaast zijn er ook veel tempels te bewonderen rondom Angkor. Hier vind je de grootste tempel ter wereld, de Angkor Wat. Deze tempel is tijdens een vakantie in Cambodja zeker een bezoek waard. Een andere bezienswaardigheid is het Tonlé Sap meer, dit is een groot meer in het midden van Cambodja waar veel vis wordt gevangen. Je kunt hier met een draagvleugelboot mee varen van Siem Reap naar Phnom-Penh.

Bezienswaardigheden Cambodja

Cambodja, temple of Angkor WatZoals al genoemd, tijdens je reis naar Cambodja kom je veel verschillende bezienswaardigheden tegen. De één nog mooier en indrukwekkender dan de ander. We zetten de bekendste en populairste bezienswaardigheden van Cambodja voor je op een rij:

  • Ream National Park
  • Kbal Chhay Waterval
  • Boottocht over het Tonlé Sap meer
  • Angkor Nationaal Museum
  • Angkor Wat
  • Wat Ek Phnom

 

 

photo by: robertoesteves, Dennis Jarvis, JavierGil

Lees meer over het onderwerp "Cambodja"
Stedentrip naar Phnom Penh in Cambodja

Stedentrip naar Phnom Penh in Cambodja

De bruisende stad Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Phnom Penh ligt in het zuidoosten van het land en heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. Bij de stad liggen twee rivieren, de Mekong en de Tonlé Saprivier, waarover je een…

Lees verder
Sawadee

Sawadee

Avontuurlijke groepsreizen met kleine groepen naar Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Azië en Nieuw-Zeeland. Sawadee reizen heeft een bijzonder reisaanbod, ook voor families met kinderen en liefhebbers van wandelen en fietsen in verre bestemmingen.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
De tempels van Angkor in Cambodja

De tempels van Angkor in Cambodja

Wanneer je op vakantie in Cambodja bent, mag een bezoek aan de tempels van Angkor zeker niet ontbreken. Deze populaire ruïnestad ligt in het noordwesten van Cambodja en wordt door veel mensen bezocht. Dat is niet voor niets, in en…

Lees verder