(advertentie)

Wandelen bij de Zeven Rila Meren

Rila

Wanneer je houdt van de natuur en wandelen is een bezoek aan de Zeven Rila Meren een echte aanrader! De Zeven Rila Meren liggen in de Rila Mountains, in het zuidwesten van Bulgarije. De Rila Mountains en meren maken onderdeel uit van het Nationaal Park Rila, het grootste nationale park van Bulgarije. In het Nationaal Park Rila liggen ongeveer 280 gletsjermeren, waarvan de Zeven Rila Meren in dezelfde vallei liggen. De meren worden veel bezocht door mensen die willen wandelen en genieten van de omgeving. Lees hier wat er is te doen bij en rondom deze schitterende meren!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Enthousiast over een vakantie naar Bulgarije?

Bijzondere namen

Rila meerElk van de zeven meren heeft een naam die bij de eigenschappen van het meer past. Het hoogste meer heet Salzata, wat De Traan betekent. Het water van dit meer is ontzettend helder, je kunt erg diep in het meer kijken. De op een na hoogste heet Okoto, dit betekent Het Oog. Deze naam heeft het meer te danken aan de bijna perfect ovale vorm. Met een diepte van 37,5 meter is dit het diepste meer van de zeven. Babreka, wat De Nier betekent, is het meer met de steilste kust en heeft de vorm van een nier.

Het meer met de grootste diameter is Bliznaka, dat betekent De Tweeling. Wanneer er ´s zomers veel water verdampt wordt dit meer verdeeld in twee helften. Het meer met de meest onregelmatige vorm is Trilistnika, wat Klaver betekent. Het minst diepe meer is Ribnoto Ezero, dit betekent Het Vissenmeer. Het laatste en laagst gelegen meer van de zeven is Dolnoto Ezero, dit betekent Het Laagste Meer.

Wandelen bij de Zeven Rila Meren

Wandelen Rila, klooster, zeven rila meren, bulgarijeRondom de Zeven Rila Meren zijn veel routes uitgezet waar je heerlijk kunt wandelen. Er zijn routes op verschillende niveaus, voor mensen die geen tot veel ervaring hebben met wandelen. Wanneer je gaat wandelen bij de Zeven Rila Meren zul je ongetwijfeld onder de indruk raken van de schoonheid van de meren. Veel mensen nemen een pauze bij de meren om te genieten van de prachtige omgeving. Langs de wandelroutes staan verschillende accommodaties waar je kunt eten en soms ook overnachten. Wanneer je gaat wandelen door de Rila Mountains beklim je de hoogste berg van Bulgarije, de Musala van 2925 meter. Tijdens het wandelen door de Rila Mountains en langs de zeven meren heb je een schitterend uitzicht over de omgeving!

Wat te zien tijdens het wandelen

Naast de Zeven Rila Meren en de Mountains is er nog veel meer te zien tijdens het wandelen. Vlakbij, op 1147 meter hoogte, ligt het Rila Klooster. Dit klooster ziet er van binnen en van buiten prachtig uit, er zijn veel versieringen op aangebracht. Het Rila Klooster wordt veel bezocht door pelgrims. Andere bezienswaardigheden vind je in de natuur zelf. Zo groeien er in dit gebied veel endemische planten, planten die alleen in dit gebied groeien. Ook leven er veel diersoorten zoals beren, herten, zwijnen, wolven, balkangemzen en eekhoorns. Grote kans dat je een aantal van deze dieren tegenkomt tijdens het wandelen bij de Zeven Rila Meren!