(advertentie)

Kerken in Bulgarije

Bulgarije

Bulgarije, officieel de Republiek van Bulgarije, is een prachtig land en zeer geschikt om je vakantie door te brengen. Het land ligt in de Balkan, in het oosten van Europa. Bulgarije heeft een prachtig landschap, met veel indrukwekkende, beboste bergen en schitterende rivieren. Behalve mooie natuur heeft Bulgarije nog meer te bieden, in het land vindt je namelijk allerlei indrukwekkende gebouwen, vol historie, die zeker een bezoekje waard zijn en waar je de cultuur van Bulgarije leert kennen. Lees in dit artikel meer over het Rila klooster, de Russische kerk, de Alexander Nevsky Kathedraal en de Rotskerken van Ivanovo.

Enthousiast over een vakantie naar Bulgarije?

Rila Klooster BulgarijeBezoek het Rila klooster in Bulgarije

Het Rila klooster is opgericht door de volgers van Johannes van Rila, rond het jaar 900 na Christus. Het Rila klooster is erg belangrijk voor de katholieke kerk in Bulgarije, het klooster staat namelijk voor de Slavische identiteit, die jarenlang onderdrukt was door allerlei overheersers.

Het Rila klooster is van groot belang voor de cultuur van Bulgarije en het wordt bezocht door vele pelgrims. Het klooster is  van binnen prachtig versierd met allerlei bijbelse taferelen en ook van buiten ziet het er ontzettend mooi uit.  Aan het begin van de 19e eeuw werd het Rila klooster door een brand verwoest. In 1934 werd het herbouwd en daarna werd het Rila Klooster een museum. Het Rila klooster staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is zeker de moeite van het bezoeken waard!

De Russische Kerk in SofiaBeautiful Russian Church in Sofia, Bulgaria

De Russische Kerk is een prachtig stukje bouwwerk, dat gelegen is aan de Tsar Osvoboditel Boulevard in het midden van Sofia. De Russische Kerk werd gebouwd voor de Russische bevolking die in Bulgarije leefde. De kerk is vernoemd naar de toen heersende tsaar, Nicholas II van Rusland.

De Russische Kerk ziet er schitterend uit. Van buiten is ze bedekt met talloze gekleurde steentjes en de binnenkant is prachtig beschilderd. Ook vind je hier de graftombe van de aartsbisschop Serafim, die de kerk leidde. De vijf koepels op de Russische Kerk zijn bedekt met goud. Je zult versteld staan bij het zien van deze prachtige kerk!

De Alexander Nevsky KathedraalBulgaria, Sofia, Alexander Nevski Cathedral

De Alexander Nevsky Kathedraal, gelegen in Sofia, is ook een prachtig gebouw vol historie en cultuur. De Alexander Nevsky Kathedraal is een van de grootste kathedralen ter wereld en een belangrijke toeristische trekpleister voor Bulgarije.

De Alexander Nevsky Kathedraal werd gebouwd ter ere van de gesneuvelde soldaten in de Russisch-Turkse oorlog en is vernoemd naar prins Alexander Nevsky. De kathedraal is prachtig versierd door verschillende architecten en kunstenaars die samen hebben gewerkt en een fantastisch resultaat hebben geleverd. De luxueuze materialen waarmee de Alexander Nevsky Kathedraal gebouwd is en de schitterende, met bladgoud bedekte koepels zullen je je ogen uit laten kijken.

Rotskerken van Ivanovo

Een belangrijke toeristische trekpleister een onderdeel van de cultuur van Bulgarije zijn de Rotskerken van Ivanovo. De Rotskerken van Ivonova bevinden zich in Roese. Het is een groep kerken die uit een rots gehouwen zijn. Tussen de 13e en 17e eeuw zijn deze rotskerken gebouwd en bewoond door monniken. In het complex vind je nog veel rotstekeningen uit die tijd. Sinds 1979 staan de Rotskerken van Ivanovo op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en komen er jaarlijks veel toeristen op af. Bewonder tijdens je bezoek aan de Rotskerken van Ivanovo de prachtige muurschilderingen. Ze zijn werkelijk prachtig!

Bewonder de kerken in Bulgarije en verwonder je over de cultuur van Bulgarije!

photo by: Pudelek

Cultuurvakantie