(advertentie)

Natuur op Bonaire

Bonaire

Bonaire is een zonnig eiland in het Caraïbisch gebied. Het eiland heeft toeristen veel te bieden als het gaat over ongerepte natuur en mooie bezienswaardigheden. Bonaire heeft onder andere een eigen natuurreservaat, het Washington Slagbaai Reservaat, en een prachtige, blauwe lagune met de stranden Cai en Sorobon Beach. Door de diverse natuur op Bonaire hoef je je dus geen moment te vervelen!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Washington Slagbaai Reservaat

Washington Slagbaai Reservaat BonaireHet Washington Slagbaai Reservaat is een gebied van bijna 6000 vierkante meter in het noordwesten van Bonaire. Het reservaat is opgericht in 1969 om de natuur, cultuur en historie van het eiland te beschermen. Het uiterlijk van de natuur in het Washington Slagbaai Reservaat verschilt erg per seizoen. Wanneer je het park tijdens het regenseizoen bezoekt, zul je versteld staan van de weelderige begroeiing en de prachtige kleuren. Tijdens het droge seizoen ziet het Washington Slagbaai er echter ook schitterend uit. Je zult dan veel stekelige en droge flora tegenkomen, wat een prachtig gezicht geeft.

Naast de indrukwekkende flora heeft de natuur op Bonaire nog meer te bieden. Op het eiland vind je ook veel soorten dieren. Zo leven er op het land onder andere hagedissen, slangen, papegaaien en flamingo’s. Ook onder water is de natuur erg divers. Je vindt hier zeeschildpadden, ontelbaar veel soorten vissen en prachtig gekleurde koralen.

Lac Bay

Onderwaterwereld in Lac Bay, BonaireLac Bay, ook wel de Lac Lagune genoemd, is een azuurblauwe, ondiepe baai aan de zuidoostkant van Bonaire. Lac Bay is een beschermd natuurgebied, het valt onder het Bonaire National Marine Park. De lagune wordt aan de ene kant omringd door een prachtig mangrovebos en aan de andere kant door een koraaldam. De natuur rondom Lac Bay is dan ook erg divers. Je vindt er zeegrasvelden, waar veel waterdieren leven zoals karko’s (zeeslakken) en zeeschildpadden. Door de koraaldam is het water rustig, het houdt sterke stromingen tegen.

Lac Bay kent twee schitterende stranden, Sorobon Beach en en Cai. Sorobon Beach is de drukste van de twee, er komen vooral toeristen. Hier wordt veel aan watersport gedaan en er komen veel jongeren.

Cai ligt in het noorden van de inham van Lac Bay. Het is een schitterend strand dat vooral bezocht wordt door de inwoners van Bonaire zelf. Op Cai liggen een aantal hopen met lege karko-schelpen. Vroeger werden er veel karko’s (zeeslakken) gevangen. Vervolgens werden de lege schelpen op een hoop gegooid. Dat ziet er vandaag de dag nog erg indrukwekkend uit. Op Cai wordt ook veel gevist door de Bonairiaanse bevolking. Ook is Cai een ontmoetingsplaats voor de inwoners van Bonaire, iedere zondag komen ze er picknicken en is het feest. De natuur op Bonaire is dus ook erg geliefd onder de locals.

photo by: snorkelingdives.com, PaulArps