(advertentie)

Stedentrip naar Sucre in Bolivia

Stedentrip naar Sucre, Witte Stad, Bolivia

Wanneer je een stedentrip naar Sucre maakt hoef je je geen moment te vervelen. In deze relaxte stad, gelegen in het zuiden van Bolivia, wonen zo’n 200.000 mensen. Wettelijk gezien is Sucre de hoofdstad van Bolivia, maar de regering van Bolivia is gevestigd in de stad La Paz. Daarom wordt La Paz vaak als hoofdstad van Bolivia gezien. Sucre, wat suiker betekent, heeft als bijnaam ‘De Witte Stad’. Dit is niet voor niets, wanneer je door het centrum van de stad loopt ben je omringd door helderwitte huisjes. In dit artikel lees je wat je nog meer kan ontdekken tijdens een stedentrip naar Sucre in Bolivia!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Stedentrip naar Sucre

Tijdens een stedentrip naar Sucre kunnen liefhebbers van architectuur hun hart ophalen. In deze Witte Stad, die sinds 1991 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, is duidelijk te zien hoe welvarend de koloniale tijden waren. Overal waar je kijkt zie je indrukwekkende, koloniale kerken, paleizen en huisjes met balkonnetjes. De rode daken steken mooi af tegen deze achtergrond. Een deel van deze smetteloos witte bouwwerken heeft Sucre te danken aan de zilvermijnen in Potosí. Aan de zilvermijnen in Potosí werd veel geld verdiend, de zilverbaronnen van Bolivia lieten hiervan hun villa’s bouwen in Sucre. Dit staat in schril contrast met de armoede van de huidige bewoners.

Het klimaat in Sucre is ideaal, het is er altijd zonnig en de temperatuur varieert van 15 tot 20 graden. Vandaag de dag is Sucre voornamelijk een studentenstad. Er studeren veel mensen uit Europa in Sucre om goed Spaans te leren. De universiteit in Sucre, de ‘Universidad Mayor Real & Pontificia de San Fransisco Xavier de Chuquisaca’, is een van de oudste in Zuid-Amerika.

Bezienswaardigheden in Sucre

Wanneer je een stedentrip naar Sucre maakt, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag overslaan. Naast het wandelen door de witte binnenstad zijn er nog meer activiteiten om te doen tijdens je vakantie. Hieronder staan de leukste bezienswaardigheden van Sucre in Bolivia voor je op een rijtje.

San Felipe de Neri, kerk

  • San Felipe de Neri. Dit roze/witte klooster met het rode dak valt je al van verre op. De twee leuke torentjes en de vele bogen in het klooster zorgen ervoor dat het een van de mooiste gebouwen in Sucre
  • Iglesia de San Lazaro. Deze kerk is de eerste die werd gebouwd in de stad. Tijdens een stedentrip is de schitterende kerk zeker een bezoekje waard. Door de witte muurtjes en de wuivende palmbomen doet de Iglesia de San Lazaro denken aan een oase.
  • Palacio de la Prefecturade Chuquisaca, stedentrip Sucre, BoliviaPalacio de la Prefectura de Chuquisaca. Dit paleis is zonder twijfel een van de mooiste gebouwen van Bolivia. Wanneer je een stedentrip maakt is dit Palacio zeker een bezoekje waard. De buitenkant is helderwit en versierd met prachtige figuren. ’s Avonds is het gebouw schitterend verlicht
  • Iglesia de la Merced. Deze kerk is gebouwd in de 16e eeuw en heeft het mooiste interieur van alle kerken in Bolivia. De handgesneden preekstoel is versierd met bladgoud en de barokstijl is duidelijk te herkennen. Er hangen roomse schilderijen van verschillende kustenaars. Ook vanaf de Iglesia de la Merced heb je een adembenemend uitzicht over Sucre.
  • Stedentrip Sucre, Bolivia, bolhoedjes, fabriekBolhoedjesfabriek. Tijdens je stedentrip valt je ongetwijfeld op dat de vrouwen in Bolivia allerlei soorten bolhoedjes dragen. In de 19e eeuw werden de hoedjes door Europeanen naar Bolivia gebracht en ze vielen bij de vrouwen erg in de smaak. In de bolhoedjesfabriek kan je een rondleiding krijgen en natuurlijk kijken of er een leuk hoedje voor je bij zit. Leuk souvenir om mee te nemen uit Bolivia!

Wanneer je na het bezoeken van de bovenstaande bezienswaardigheden nog niet uitgekeken bent op de bijzondere binnenstad, is er nog veel meer te ontdekken. Breng ook eens een bezoekje aan de kerken San Sebastian, San Fransisco, Santa Monica en de Virgen de Guadalupe-kapel. Ook het park Parque Bolivar en het Huis van de Vrijheid, Casa de la Libertad, zijn leuk om te bezoeken tijdens je stedentrip!

Omgeving van Sucre

In Sucre zelf is veel te zien, maar ook in de omgeving is veel te ontdekken. Veel bezoekers van Sucre reizen naar Tarabuco, wat ongeveer anderhalf uur rijden bij Sucre vandaan ligt. In Tarabuco wordt iedere zondag een kleurrijke markt gehouden, die in de hele omgeving bekend is. Er is van alles te koop, van rieten mandjes tot zakken aardappels. De meeste verkopers zijn Indianen die zich nog op de traditionele manier kleden, erg leuk om te zien. Het is er erg druk, maar er zijn over het algemeen niet veel toeristen te zien. Een bezoek aan de markt in Tarabuco is een ervaring om nooit te vergeten.

Buiten het centrum van Sucre ligt Cal Orcko, het dinosauruspark van Bolivia. Cal Orcko, wat in de taal van de Indianen ‘berg van kalk’ betekent, is een archeologische plaats. Er zijn meer dan 5.000 sporen van dinosaurussen en andere prehistorische dieren te bewonderen. Het is de grootste vindplaats van dinosaurussporen ter wereld, een echte must-see dus! De vondst werd gedaan door de plaatselijke cementfabriek, die hier kalk afgraaft. Ook kan je in Cal Orcko nagemaakte dinosaurussen en andere fossielen bewonderen. Zeker bezoeken dus tijdens je stedentrip naar Sucre in Bolivia.

Eten in Sucre

Stedentrip Sucre, Bolivia, eten, restaurantsWanneer je een stedentrip naar Sucre maakt, is proeven van de plaatselijke keuken een onmisbaar deel van je vakantie. Je kan genieten van Zuid-Amerikaanse maaltijden in de restaurants Cosmo Cafe, El Patio Salteneria en Cacho Cafe. Voor degenen die liever een Europese maaltijd nuttigen zijn er ook genoeg geschikte restaurants in de stad. In Abis Patio, La Taverne en Abis Cafe kun je genieten van bekender voedsel. Er is in Sucre zelfs een Nederlands restaurant gevestigd: Cafe Restaurant Florin. Je kan hier van alles eten, van bitterballen tot Boliviaanse maaltijden. Ook kan je hier terecht voor een vers getapt biertje.

photo by: DanielNoreroFecha. DavidAdamKess, Pimenta, JFGornet