(advertentie)

Backpacken in Bolivia

Backpacken in Bolivia, rondreizen

Wanneer je het schitterende Bolivia écht wilt leren kennen, is backpacken in Bolivia een echte aanrader. Tijdens het rondreizen door het puurste land van Zuid-Amerika ontdek je de woeste jungle, het indrukwekkende Andesgebergte en het hoogste meer ter wereld. Wanneer je gaat backpacken in Bolivia ervaar  je dat dit land er een van uitersten is. Kleurrijke steden, Indianen met bolhoedjes en zeldzame natuurgebieden zijn niet te missen tijdens het rondreizen in Bolivia. Lees hier over de mooiste plaatsen en andere tips voor rondreizen in Bolivia!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Cultuur tijdens backpacken in Bolivia

Doordat Bolivia zo divers is, heeft het backpackers veel te bieden. Tijdens het backpacken door dit prachtige land zijn er een aantal bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken op je lijstje. Op cultureel gebied is er ontzettend veel te zien, de invloeden van de Spaanse kolonisatie en de Inca’s zijn nog duidelijk merkbaar. De mooiste plaatsen waar je kan genieten van de cultuur van Bolivia staan hieronder op een rijtje.

 • Bezoek het kleurrijke La Paz. Tijdens het rondreizen door Bolivia mag een bezoekje aan de sfeervolle La Paz, Bolivia(administratieve) hoofdstad niet ontbreken. In La Paz kun je genieten van typisch Boliviaans eten, wijken in de koloniale stijl en kleurrijke markten waar je je ogen uitkijkt. Tijdens het rondreizen in Bolivia moet je La Paz dus zeker bezoeken!
 • Sucre, de Witte Stad. De officiële hoofdstad van Bolivia is het zonnige Sucre. Deze energieke stad ligt ongeveer in het midden van het land, goed te combineren dus met andere mooie plaatsen tijdens het backpacken! Traditionele kleding, bolhoeden, prachtige pleinen en heerlijk weer, tijdens een bezoek aan de Witte Stad ontdek je het allemaal.

  Titicacameer

  Titicacameer

 • Copacabana aan het Titicacameer. Copacabana is een klein stadje aan het schitterende Titicacameer. De gekleurde huisjes op de rotsen zien er sprookjesachtig uit. Er komen veel bezoekers naar Copacabana om hun spullen te laten zegenen, het is
  een echt pelgrimsstadje.
 • Isla del Sol bij Copacabana. Voor de kust van het sfeervolle stadje ligt het eiland Isla del Sol. Het is een bergachtig eilandje zonder asfaltwegen. Tijdens het rondreizen in Bolivia moet je zeker Isla del Sol bezoeken. Vanaf het eiland heb je een schitterend uitzicht over de baaien, stranden en natuurlijk het beroemde Titicacameer. Op het eiland staat een heerlijk ruikend Eucalyptusbos en er zijn ruïnes van de Inca’s te vinden. Zeker bezoeken dus tijdens het rondreizen in Bolivia!
 • Potosí, de hoogste stad ter wereld. Tijdens het rondreizen in Bolivia is Potosí zeker de moeite waard. Deze mijnstad ligt maar liefst op meer dan 4.000 meter hoogte! Potosí was vroeger erg rijk, daar herinneren de villa’s en kerken je aan. Tegenwoordig is de bevolking erg arm, ze graven in de mijnen naar tin. Je kan hier zelf ook de mijnen bezoeken, zwemmen in het puntje van een vulkaan en dynamiet kopen om rots op te blazen. Bezoek dus deze bijzondere stad tijdens het backpacken.

Ontdek natuur tijdens het rondreizen in Bolivia

Naast de bijzondere cultuur is er nog meer te bewonderen tijdens het backpacken: de schitterende natuur. De omgeving in Bolivia is ontzettend divers, je vindt er hooggebergte, zoutvlaktes, jungle, woestijn en vulkanen. Kortom, tijdens het rondreizen in Bolivia kijk je ieder moment je ogen uit. De mooiste natuurgebieden in Bolivia staan hier onder elkaar.

 • Backpacken in Bolivia, rondreizen, Salar de UyuniZoutvlakte Salar de Uyuni. De zoutvlakte van Salar de Uyuni is de op een na grootste ter wereld! De zoutvlakte ligt vlakbij de mijnstad Potosí in het zuiden van Bolivia. In tegenstelling tot wat je misschien denkt is er veel te zien in de zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Er leven flamingo’s en kolibries en er groeien cactussen van meer dan 10 meter hoog. Het lijkt net of je in een westernfilm stapt. Maak tijdens het rondreizen in Bolivia een tocht over de uitgestrekte, rotsachtige vlaktes, ga mee met een jeep en bezoek een hotel dat geheel van zout is gemaakt.
 • Kleurrijke zoutmeren. Bij de zoutvlaktes van SZoutvlaktealar de Uyuni liggen enorme zoutmeren, een erg indrukwekkend gezicht. De zoutmeren hebben verschillende kleuren, waarvan het bekendste het Rode Meer is. In de zoutmeren bij Salar de Uyuni badderen grote groepen flamingo’s in het water, een schitterend gezicht. Ga tijdens het rondreizen in Bolivia mee met een jeep die je de mooiste zoutmeren laat zien. Baden in warme, vulkanische bronnen en een cactuseiland ontdekken zijn dingen die je dan ongetwijfeld gaat meemaken.
 • Tropisch regenwoud. Een van de mooiste natuurgebieden in Bolivia is het tropisch regenwoud, dat in het noorden/noordoosten van het land ligt. Het is mogelijk om tijdens het rondreizen in Bolivia te overnachten in de jungle. Overdag ontdek je de jungle door te varen over rivieren en meren en door tochten te maken door de kleurrijke jungle. Grote kans dat je tijdens het rondreizen in Bolivia kaaimannen, apen, jaguars of papagaaien tegenkomt!
 • Titicacameer. Een van de beroemdste natuurgebieden in Bolivia is het Titcacameer, dat voor een deel in Peru ligt. Tijdens het rondreizen in Bolivia moet je hier zeker zijn geweest. Ontdek de drijvende Uroseilanden in het meer en maak kennis met de gastvrije bewoners.
 • Hooglanden. De hooglanden van Bolivia zijn de op een na grootste ter wereld, ze liggen bij het Titicacameer. De omgeving is hier onbeschrijfelijk mooi. Door de zon veranderen de bergen telkens van kleur en het uitzicht is adembenemend.

Backpacken in Bolivia

Rondreizen Bolivia, backpacken, Inca, LamaEr zijn verschillende manieren waarop je het rondreizen in Bolivia vorm kan geven. Er zijn veel reisorganisaties die geheel verzorgde reizen aanbieden, waardoor je zeker weet dat je na een dag backpacken in een goed bed slaapt. Ook is het mogelijk om bij reisorganisaties alleen trips te boeken naar bezienswaardigheden. De rest van het backpack-avontuur, zoals vervoer, overnachtingen en eten, regel je zelf.

Je kan er ook voor kiezen om alles zelf te regelen. Dat houdt in dat je veel wandelt, klimt en met het lokale vervoer reist. De bus wordt dan tijdens het rondreizen in Bolivia, hoe gammel ook, je grootste vriend. Van te voren stel je vast wat je wilt zien tijdens het rondreizen in Bolivia, wanneer je er bent zoek je uit hoe je bij deze plaatsen komt. Vaak zijn er locals die je maar al te graag een ritje aanbieden naar mooie plaatsen, uiteraard tegen een kleine vergoeding. Wanneer je geheel zelfstandig gaat backpacken in Bolivia kom je met een reisgids en een slim gevulde rugzak een heel eind.

 

photo by: Cadampol