(advertentie)

Vakantie in Bolivia

Een vakantie in het prachtige Bolivia is een aanrader voor jong en oud. In dit Zuid-Amerikaanse land, dat vroeger het centrum was van de Indiaanse beschaving, ben je verzekerd van een kleurrijke vakantie. In Bolivia wonen zo’n 10 miljoen mensen, waarvan een groot deel in de (administratieve) hoofdstad La Paz is gevestigd. Bolivia wordt omringd door de landen Peru, Brazilië, Paraguay, Argentinië en Chili. Het land is het armste van Zuid-Amerika, maar tijdens een vakantie in Bolivia ontdek je de Zuid-Amerikaanse cultuur pas echt. Hier vind je een kleurrijke bevolking, invloeden van de oude Inca’s en natuurlijk de Boliviaanse Tinku-dans.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Landschap in Bolivia

Bolivia, vakantie, regenwoud, jungle, toekanTijdens een vakantie in Bolivia raak je gegarandeerd onder de indruk van de schitterende natuur. Dwars door het land stromen veel rivieren, die later uitmonden in de Amazone. Het noorden en oosten van het land zijn vlak, afgewisseld met glooiende heuvels. Hier is het bekende natuurpark ‘Reserva de Vida Silvestre Ríos Blanco y Negro’ te vinden, het kloppende hart van Bolivia. Het park bestaat uit mangrove en regenwoud en je komt er de meest indrukwekkende diersoorten tegen, van jaguars tot miereneters.

In het zuiden van het land liggen de uitgestrekte savannes en woestijnen waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. In het zuiden vind je de hoogste wijnstokken ter wereld, vulkanisch gebergte en Salar de Uyuni, een enorme zoutvlakte. In het westen van het land ligt het bekende Titicacameer, waarvan een groot deel in Peru ligt. Hier zijn ook de Hooglanden te vinden. Het hoogste punt van Bolivia is de Nevado Sajama met 6542 meter. Door het midden van het land kronkelt het Andesgebergte, wat het uiterlijk van Bolivia extra bijzonder maakt.

Klimaat in Bolivia

Het landschap en het klimaat in Bolivia zijn met elkaar verweven. De omgeving is erg bepalend voor de neerslag, temperatuur en de begroeiing. Dat Bolivia geen kustlijn heeft maar wel doorkruist wordt door het Andesgebergte is ook terug te zien in het klimaat van het land. Door de diversiteit van het landschap verschilt het klimaat enorm per gebied. Op de hoogvlaktes komt het hooggebergteklimaat voor, het is hier kouder dan in de rest van Bolivia en er valt nauwelijks neerslag. In het zuiden en zuidwesten vind je een combinatie van het steppe- en woestijnklimaat. In het oosten is het klimaat meer subtropisch van aard.

Ook de temperatuur verschilt erg per gebied. In La Paz, dat op drie kilometer hoogte ligt, varieert de temperatuur tussen de 0 en 15 graden. In de subtropische- en steppegebieden ligt de temperatuur een stuk hoger. De beste tijd voor een vakantie in Bolivia hangt dus sterk af van het gebied dat je wilt bezoeken.

Populaire bestemmingen

Bolivia, vakantie, zoutvlakte, Salar de UyuniEr is ontzettend veel te zien tijdens een vakantie in Bolivia, door de diversiteit van het land raak je nooit uitgekeken. Onder natuurliefhebbers zijn het Titicacameer, de zoutvlakte Salar de Uyuni en het regenwoud erg populair. Voor de echte avonturiers is een overnachting in het regenwoud een echte aanrader. Je slaapt in een houten huis op palen en overdag trek je de jungle in, op zoek naar bijzondere dieren en planten. Ook stedentrips naar La Paz, Copacabana, Sucre en Potosí, de hoogste stad ter wereld, zijn erg in trek tijdens een vakantie in Bolivia. Tijdens een stedentrip duik je in de Boliviaanse cultuur en ontdek je het bijzondere verleden van dit prachtige land.

photo by: Straubmuller, Travelbusy.com, Straubmuller

Lees meer over het onderwerp "Bolivia"
Stedentrip naar Sucre in Bolivia

Stedentrip naar Sucre in Bolivia

Wanneer je een stedentrip naar Sucre maakt hoef je je geen moment te vervelen. In deze relaxte stad, gelegen in het zuiden van Bolivia, wonen zo’n 200.000 mensen. Wettelijk gezien is Sucre de hoofdstad van Bolivia, maar de regering van…

Lees verder
Djoser groepsreizen

Djoser groepsreizen

Djoser is er voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen en graag wat meer ziet van de cultuur en natuur dan alleen de gebaande paden. Reisaanbieder Djoser combineert de voordelen van een groepsreis (vervoer, accommodatie, reisbegeleiding en de belangrijkste excursies zijn goed geregeld) met veel individuele vrijheid.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Backpacken in Bolivia

Backpacken in Bolivia

Wanneer je het schitterende Bolivia écht wilt leren kennen, is backpacken in Bolivia een echte aanrader. Tijdens het rondreizen door het puurste land van Zuid-Amerika ontdek je de woeste jungle, het indrukwekkende Andesgebergte en het hoogste meer ter wereld. Wanneer…

Lees verder
Stedentrip naar La Paz

Stedentrip naar La Paz

Een stedentrip naar La Paz is een echte aanrader voor ieder die houdt van kleur, cultuur en een mooie omgeving. La Paz is de administratieve hoofdstad van Bolivia, het ligt in het westen van het land. Het inwoneraantal van La…

Lees verder