(advertentie)

Rondreizen in Koninkrijk Bhutan

VlagBhutan is officieel het Koninkrijk Bhutan, en ligt tussen Tibet en India in het Himalaya gebergte. Het land is ongeveer 1,4 keer zo groot als Nederland. Lokale inwoners noemen het land Druk Yul, land van de draak. De hoofdstad van Bhutan is Thimphu, waar 115.000 Bhutanezen wonen. Het meest bijzondere van Bhutan is de levenswijze. Door de huidige koning is het Tibetaanse boeddhisme hier goed bewaard gebleven.

Toeristen komen er mondjesmaat waardoor de cultuur en natuur intact blijft. Reizigers moeten namelijk zo’n 200-250 dollar per dag betalen in Bhutan. Daarvoor krijgt de reiziger onderdak, eten en een reisgids en chaffeur. Bhutan gebruikt dit geld voor de benodigde faciliteiten maar ook voor onderhoud aan het land en de bevolking.

Reizen in Bhutan

Ga jij binnenkort op reis naar het betoverende koninkrijk Bhutan? Dan is het handig om te weten wat je te wachten staat.

Beste reistijd

De maanden maart, april, oktober en november zijn het meest geschikt voor een reis naar Bhutan. De temperatuur ligt dan tussen de 15-20 graden.

Vliegen naar Bhutan

Vanuit Europa zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Bhutan. Meestal vlieg je via India of Nepal. Via Nepal is dit het gemakkelijkst en vaak het goedkoopst.

Visum Bhutan

Een visum voor Bhutan moet je persoonlijk aanvragen bij de ambassade. De prijs is afhankelijk van het aantal reisdagen in Bhutan.

Onstuimige hoogten

hangbrug bergen bhutanHet landschap van Bhutan is prachtig. Driekwart is bedekt met bossen waardoor het land meer CO2 uit de atmosfeer haalt dan dat het uitstoot. In het zuiden van Bhutan, waar een tropisch klimaat heerst, vind je rijstvelden en sinaasappelboomgaarden.

Verderop vind je dichte bosgebieden die langzaam overgaan in een soort alpine bos, waarna het in de bergen eindigt. Hoge en steile bergen waar jaks grazen en het wintergraan groeit. De diepe valleien zijn uitgesleten door verschillende rivieren, die eindigen in India. In de beschermde natuurgebieden leven verschillende bedreigde diersoorten, zoals de tijger en de rode panda.

Mysterie en magie

klooster in bergenBhutan is het laatste grote Himalaya-koninkrijk. Hier vind je de traditionele boeddhistische cultuur, nog amper beïnvloedt door ontwikkelingen. Want de koning van Bhutan vindt het belangrijker dat de inwoners gelukkig zijn, dan een welvarende economie. Dit is ook de reden voor de hoge kosten die een toerist betaald voor een vakantie in Bhutan.

De vele kloosters zoals het Tigers Nest zijn het bezoeken meer dan waard. Vriendelijke monniken vertellen graag meer over het leven in Bhutan en hun religie. Tijdens de religieuze festivals in Bhutan viert het hele koninkrijk feest, en dansen zij op het ritme van de muziek met maskers van demonen, goden of dieren op.

Kinderen

Lees meer over het onderwerp "Bhutan"
Thimphu

Thimphu

Bij een bezoek aan het magische Bhutan kan je de hoofdstad Thimphu, en het heilige Tiger’s Nest zeker niet overslaan! Thimphu is de hoofdstad van het koninkrijk Bhutan, in het Himalaya gebergte. Dit bijzondere land houdt nog steeds vast aan haar…

Lees verder
Riksja Travel

Riksja Travel

Riksja is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Ieder land heeft een eigen website met specialisten die dol zijn op deze bestemming en uit eigen ervaring kunnen vertellen. Een reisaanbieder voor reizigers die nieuwe landen en culturen willen ontdekken.

Direct bekijken Lees meer