(advertentie)

Vakantie in Durbuy

Kerk met mist

De Belgische Ardennen zijn een prima plek voor een fijn weekendje weg. Omdat het op slechts een paar uurtjes rijden ligt is het onder Nederlanders populair voor allerlei activiteiten. Ook in het plaatsje Durbuy, in de provincie Luxemburg in de Belgische Ardennen, is van alles te doen. Voor een leuk en actief weekendje weg in het voorjaar is dit een perfecte uitvalsbasis. Het heuvelachtige gebied biedt bovenal een prachtige omgeving, maar is ook uitermate geschikt voor activiteiten als mountainbiken, wandelen en raften.

Enthousiast over een vakantie naar België?

Je leest hier wat er allemaal te doen is in en rondom Durbuy. Al deze activiteiten zijn natuurlijk prima te combineren tijdens een paar dagen weg. Al kun je er ook voor kiezen om nog een aantal andere plaatsen te bezoeken in de Ardennen. Deze liggen vaak niet al te ver van elkaar vandaan. Daarbij is het een mooie omgeving om een rit met de auto te maken.

Bierbrouwerij

In deze ambachtelijke bierbrouwerij kun je genieten van het plaatselijke bier wat men in Durbuy te bieden heeft. Het terras van de brouwerij geeft een mooi aanblik op de rivier de Ourthe en zo is het heerlijk om hier een middag te vertoeven. Niet alleen wordt alles helemaal uitgelegd aan bezoekers, je kunt ook allerlei bieren proeven. Dus als je graag een middag lang alles wilt leren over hoe bier gebrouwen wordt en daarna het resultaat wil proeven ben je hier op de juiste plaats.

Parc des Topiaires

In dit park kun je honderden prachtig gesnoeide kunstwerken in de vorm van buxusboompjes zien. Vooral wanneer het wat warmer weer is in de zomer is het mooi om te zien. Maar het park is sowieso het hele jaar geopend. Dus ook tijdens andere perioden kun je hiervan genieten. De entree voor volwassen personen is slechts 4,50 euro en dat is zeker de moeite waard.

Kanotocht op de OurtheKano tocht Ourthe

De rivier de Ourthe stroomt dwars door de Ardennen heen. Naast Durbuy doet deze nog een aantal andere plaatsen aan. Je kunt op vele plekken kanotochten doen. Met de prachtige omgeving op de achtergrond is het, zeker bij lekker weer, echt genieten geblazen. In de omgeving zijn er allerlei accommodaties te vinden waar je ook nog eens goed kunt verblijven. Vanwege de prachtige omgeving en de vele recreatie mogelijkheden kiezen veel Nederlandse scholen dan ook om een werkweek Ardennen specifiek hier te organiseren.

Falize rots

Vanaf deze rots heb je een prachtig uitzicht over een groot gedeelte van de Ardennen. Het vormt tevens het hoogste punt van de plaats Durbuy. Vanaf verschillende plekken in het stadje zelf heb je een mooi zicht op de rots. Volgens onderzoeken is deze miljoenen jaren oud. Door al die jaren heen is de rots steeds wat veranderd tot wat het nu geworden is. Het staat ook wel bekend onder de naam Homalius rots.

Doolhof

Dit doolhof ligt in Barvaux niet ver van Durbuy vandaan. Het is gelegen in een groot maïsveld. Terwijl je daar bent zul je allerlei aanwijzingen krijgen die je moeten helpen om een uitweg te vinden. Dat maakt dit een leuke activiteit om met een klein gezelschap, maar zeker ook met een grotere groep te doen.

Vakantie in België