(advertentie)

Stedentrip naar Dhaka in Bangladesh

Dhaka Riksja

De bruisende stad Dhaka is de hoofdstad van Bangladesh. De stad ligt in het midden van het land, aan een zijtak van de rivier Dhaleswari. In de stad wonen zo’n 10 miljoen mensen, hierbij wordt de agglomeratie niet meegerekend. Tijdens een stedentrip naar Dhaka is ontzettend veel te zien. In de levendige stad is overal wat te beleven en te bewonderen. In dit artikel lees je wat je zeker niet mag missen tijdens een stedentrip naar Dhaka!

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Dhaka ontdekken

Dhaka Riksja, stedentrip, BangladeshDe stad ontdekken tijdens je stedentrip kan op meerdere manieren. Je kunt al lopend op ontdekkingstocht gaan, maar wanneer het erg warm is en je bestemming ver, zijn er ook alternatieven. Een leuke manier om Dhaka te verkennen is met een riksja. Dit is een fiets waar achterop stoeltjes zijn geplaatst, vaak met een luifel er overheen. De chauffeur brengt je op deze manier naar je bestemming. In Dhaka rijden duizenden riksja’s rond om mensen te vervoeren. Een leuke ervaring!

Een andere manier om de stad te doorkruisen tijdens je vakantie is met de bus. Door het chaotische verkeer is dit echter niet altijd veilig. Met de trein of met de boot reizen is veel veiliger en leuker om te doen, je kunt op je gemakje de omgeving bekijken. Overal waar je kijkt zie je mensen, hoge gebouwen en kraampjes waar je kunt eten. De geur komt je al van ver tegemoet. Tijdens je stedentrip naar Dhaka is het een echte aanrader om deze drukkere plaatsen te bezoeken. Je bent een met de locals en je ontdekt de cultuur van Bangladesh!

Bezienswaardigheden

Baitul Mukarram, stedentrip naar Dhaka, BangladeshIn het dynamische Dhaka zijn veel prachtige bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens je stedentrip. In de stad staan veel rijkelijk versierde, religieuze bouwwerken. Doordat een groot deel van de bevolking moslim is, staan er maar liefst meer dan 700 moskeeën in de stad! Ook zijn er veel hindoeïstische tempels te vinden, vaak met heldere kleuren beschilderd. Hieronder zijn de mooiste staaltjes architectuur voor je op een rijtje gezet:

  • Baitul Mukarram. Dit is de grootste moskee van de stad. De moskee is uitgeroepen tot nationale moskee van Bangladesh. Het is dus vanzelfsprekend een populaire bezienswaardigheid tijdens een vakantie in Bangladesh.
  • Fort van Aurangabad. Een van de meest indrukwekkende gebouwen in de stad. Het fort diende als vesting en paleis.
  • Starmoskee. Een helderwitte moskee die versierd is met duizenden sterren. De fontein voor de moskee maakt het schitterende plaatje compleet.
  • Dakeshwari Tempel. Deze vrolijk versierde tempel is de nationale hindoeïstische tempel van Bangladesh. De tempel is gebouwd in de 12e eeuw, zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie!
  • Jatiyo Sriti Shoudho. Ook wel het Nationaal Monument voor de Martelaren genoemd. Hier worden de mensen herdacht die hun leven gaven voor de onafhankelijkheid van Bangladesh.

Vermaak

Vakantie in BangladeshEen leuk uitje tijdens je vakantie in Bangladesh is een dagje naar de Dhaka Zoo. Deze dierentuin is erg groot en geschikt voor jong en oud. Je kunt hier zelfs de bijzondere Bengaalse Tijger, het nationale dier van Bangladesh, bewonderen! Daarnaast kun je in Dhaka heerlijk winkelen in een van de winkelcentra. Wanneer je van handgemaakte sieraden, beeldjes en kleding houdt, is de Chandni Chawk Bazar een must-visit tijdens je stedentrip. Op deze markt zijn ontelbaar veel handgemaakte producten te vinden, erg leuk om mee te nemen als souvenir! Vlakbij staan ook een aantal mooie moskeeën.

Voor degenen die ook een leerzaam uitje willen maken, is het Bangladesh Nationaal Museum een echte aanrader. Het museum is gevestigd in het Ahsan Manzil, ook wel het Roze Paleis genoemd. Hier woonde vroeger de koninklijke familie. In het Bangladesh Nationaal Museum eeuwenoude schatten, kunstwerken, beelden en nog veel meer te bewonderen.

photo by: WilliamLeonard, Sudipta