(advertentie)

Vakantie in Bangladesh

Vakantie in BangladeshBangladesh, officieel de Volksrepubliek Bangladesh genoemd, is een land dat in het werelddeel Azië ligt. Het grenst aan de landen Myanmar (Birma) en India. Daarnaast ligt Bangladesh aan de Golf van Bengalen, waardoor het land een kustlijn van meer dan 500 kilometer heeft. De hoofdstad van Bangladesh is Dhaka, hier wonen ongeveer 10 miljoen mensen. Tijdens een vakantie in Bangladesh wordt deze bruisende hoofdstad veel bezocht.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Klimaat

In heel Bangladesh heerst het tropisch moessonklimaat. Dat houdt in dat het land een periode van heftige regenval kent. Door het regenwater dat in Bangladesh zelf valt en door de overvolle rivieren overstromen een aantal gebieden regelmatig in de regentijd. In deze periode schommelt de temperatuur tussen de 30 en 37 graden. In combinatie met de regen zorgt dit voor een hoge luchtvochtigheid. In het droge seizoen varieert de temperatuur van 20 tot 30 graden. Er valt nauwelijks regen en je kunt genieten van strakblauwe luchten.

Beste reisperiode

Het regenseizoen duurt van mei tot september, deze periode is minder geschikt voor een vakantie in Bangladesh. In deze maanden kunnen er ook orkanen ontstaan, al gebeurt dit niet ieder jaar. De ideale periode voor een vakantie is in het droge en wat koelere seizoen, dat duurt van oktober tot april.

Landschap

Vakantie in Bangladesh heuvels, heuvelsHet landschap van Bangladesh is erg gevarieerd. Tijdens een vakantie in Bangladesh is er dus veel te bewonderen. Het land wordt vooral getekend door twee rivieren: de Ganges en de Brahmapoetra. Deze rivieren met hun vertakkingen zorgen ervoor dat Bangladesh in een delta ligt. De Ganges en de Brahmapoetra zorgen ervoor dat het land erg vruchtbaar is. Verder vind je in Bangladesh een aantal bergen, de Chittagong Hills genoemd. Hier is ook het tropisch regenwoud te vinden. De rest van het land is overwegend vlak.

Langs de kustlijn ligt een van de langste stranden ter wereld. Ook ligt hier Inani Beach, met 300 meter het breedste strand ter wereld. Vlakbij de kust liggen indrukwekkende mangrove- en bamboebossen.

Vakantie in Bangladesh

Een vakantie in Bangladesh is erg populair om de schitterende omgeving, de indrukwekkende bezienswaardigheden en de sfeervolle steden. Een vakantie in Bangladesh kan dus op veel verschillende manieren ingevuld worden. Als je in contact wilt komen met de locals en steden wilt ontdekken zijn Dhaka, Chittagong, Rasjshani en Cox’s Bazar must-visits. Bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie in Bangladesh zijn de prachtig versierde tempels en de eeuwenoude, archeologische opgravingen.

photo by: Sudipta, MehulAntani, FaiselAkram

Lees meer over het onderwerp "Bangladesh"
Stedentrip naar Dhaka in Bangladesh

Stedentrip naar Dhaka in Bangladesh

De bruisende stad Dhaka is de hoofdstad van Bangladesh. De stad ligt in het midden van het land, aan een zijtak van de rivier Dhaleswari. In de stad wonen zo’n 10 miljoen mensen, hierbij wordt de agglomeratie niet meegerekend. Tijdens…

Lees verder
Djoser groepsreizen

Djoser groepsreizen

Djoser is er voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen en graag wat meer ziet van de cultuur en natuur dan alleen de gebaande paden. Reisaanbieder Djoser combineert de voordelen van een groepsreis (vervoer, accommodatie, reisbegeleiding en de belangrijkste excursies zijn goed geregeld) met veel individuele vrijheid.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer