(advertentie)

Vakantie op New Providence

New Providence Bahamas

New Providence is een van de meest bekende eilanden van de Bahama´s. In New Providence woont ongeveer 70% van de bevolking. Er komen jaarlijks veel toeristen naar het zonnige eiland om te genieten van het heerlijke weer en de prachtige omgeving. Bezienswaardigheden vind je genoeg op dit schitterende eiland, zoals de stad Nassau, Ardastra Gardens & Zoo en natuurlijk het bekende resort Atlantis Paradise Island. Lees hier wat je niet mag missen tijdens een vakantie op New Providence!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Nassau ontdekken

Tijdens een vakantie op New Providence mag een bezoek aan de hoofdstad Nassau zeker niet ontbreken. Nassau ontdekken kan op verschillende manieren. Je kunt een scooter huren, maar het is ook erg leuk om te voet door het oude centrum van Nassau te wandelen, op deze manier proef je de sfeer van de stad. Nassau is niet groot, alles is lopend te bereiken. Overal staan koloniale bouwwerken en marktjes. ’s Avonds is het feest in Nassau, de stad heeft een bruisend uitgaansleven.

NassauHet Pirates of Nassau Museum is een echte aanrader wanneer je in Nassau bent. In het Pirates of Nassau Museum leer je veel over de piraterij en de geschiedenis van de Bahama’s. Een tweede museum dat erg interessant is om te bezoeken is het Pompey Museum of Slavery and Emancipation. Dit museum vertelt ook over de geschiedenis van Nassau en de Bahama’s en gaat vooral in op de periode van slavernij. Verder vind je in Nassau ook een dierentuin, de Ardastra Gardens & Zoo. De Ardastra Gardens & Zoo is een schitterende dierentuin die geschikt is voor jong en oud. Er leven ongeveer 300 diersoorten, waaronder veel vogels en reptielen. Een must-visit tijdens je vakantie op New Providence!

Wanneer ruïnes en geschiedenis je interesseren, mag het bezoeken van Fort Fincastle in Nassau zeker niet ontbreken op je lijstje. Fort Fincastle werd in 1973 gebouwd om Nassau te beschermen. Het indrukwekkende bouwwerk ligt op de heuvel Bennet’s Hill, in het centrum van Nassau. Fort Fincastle is te bereiken door de Queen’s staircase te beklimmen. De Queen’s staircase is een trap van 65 treden, die oorspronkelijk moest dienen als een vluchtweg. Rondom Fort Fincastle staan replica’s van kanonnen die vroeger gebruikt werden.

Tours in New Providence

Lagoon, IslandTijdens je vakantie op New Providence wil je natuurlijk zoveel mogelijk mooie plekjes op het eiland bezoeken. Er zijn veel georganiseerde tours in New Providence die je met bijvoorbeeld een boot naar schitterende plekjes in de omgeving brengen. Meegaan met een tour die je naar Blue Lagoon Island brengt, de Dolphin Swim. Zoals de naam al zegt krijg je bij de Dolphin Swim Tour de gelegenheid om met dolfijnen te zwemmen! Ook zijn er verschillende eettours, zoals de Bahamas Food Adventures en de Tru Bahamian Food Tours, die je kennis laten maken met heerlijke gerechten op mooie locaties. Verder worden er veel tours aangeboden waarin je outdooractiviteiten kunt beoefenen, zoals de K&C Watersports Tour. Hier kun je varen op jetski’s, achter een boot hangen met banana’s en zeevissen. Meegaan met een van de tours is een echte aanrader tijdens je vakantie op New Providence!

Heb je na een vakantie op Providence nog niet genoeg gehad van de Bahama’s? Bezoek dan ook eens het eiland Grand Bahama!