(advertentie)

Vakantie op Grand Bahama

Vakantie Bahama's

Grand Bahama is een van de grootste en noordelijkste eilanden van de Bahama’s. De hoofdstad van Grand Bahama is Freeport. Een vakantie op Grand Bahama is ideaal wanneer je houdt van relaxen en outdoor activiteiten. Zo kun je op dit zonnige eiland zwemmen met dolfijnen, snorkelen, eilandhoppen en natuurlijk genieten van de prachtige stranden. Op Grand Bahama liggen ook schitterende natuurgebieden, zoals het Lucayan Nationaal Park en het Peterson Cay Nationaal Park. Ontdek hier wat je allemaal kunt bewonderen tijdens een vakantie op Grand Bahama!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Nationale parken bezoeken

Lucayan Nationaal ParkDoor het tropische klimaat op de Bahama’s vind je er planten en dieren die je in Nederland niet snel in het wild zult tegenkomen. Daarom is het bezoeken van het Lucayan Nationaal Park en het Peterson Cay Nationaal Park een echte aanrader. Het Lucayan Nationaal Park ligt ten oosten van Freeport. In het park ligt een enorm onderwater grottenstelsel, een van de grootste ter wereld! Het is mogelijk om, onder begeleiding van een gids, een aantal van deze prachtige grotten te bezoeken. Ook de rest van het Lucayan Nationaal Park ziet er adembenemend uit. Er stromen veel riviertjes door het park waarop je kunt kanoën. Daarnaast kun je het park ook te voet ontdekken, er zijn houten paadjes aangelegd die je langs de mooiste plekjes van het Lucayan Nationaal Park leiden.

Wanneer je heerlijk wilt ontspannen en houdt van snorkelen, moet je het Peterson Cay Nationaal Park bezoeken tijdens je vakantie op Grand Bahama. Het Peterson Cay Nationaal Park ligt in de hoofdstad Freeport, vlakbij de kust. Het heldere, ondiepe water van Peterson Cay is ideaal voor duikers en zwemmers. Het natuurgebied is erg rustig, neem dus een picknickmandje mee en kom helemaal tot rust in het Peterson Cay Nationaal Park.

Freeport ontdekken

Doordat de meeste inwoners van Freeport in de buitenwijken wonen, heeft het stadscentrum bezoekers niet veel te bieden. Buiten het stadscentrum van Freeport zijn er wel een aantal bezienswaardigheden, zoals het Peterson Cay Nationaal Park en de Hydroflora Gardens. Wanneer je de Hydroflora Gardens in Freeport binnenstapt kom je in een schitterend bloemenparadijs. Overal om je heen groeien tropische, kleurrijke bloemen en fruitbomen. De Hydroflora Gardens in Freeport zijn dus zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie op Grand Bahama! Ook de International Bazaar in Freeport is leuk om te bezoeken. Er worden veel belastingvrije producten verkocht. Je kunt ook heerlijk eten in één van de restaurants in de International Bazaar. Wanneer je tijd over hebt kun je de brouwerij van Freeport bezoeken, de Bahamian Brewery.

Outdooractiviteiten

kitesurfen, outdoor activiteiten, Grand BahamaDoor het heerlijke klimaat van Grand Bahama is er buiten altijd van alles te doen. Eilandhoppen is iets wat je echt gedaan moet hebben tijdens je vakantie op Grand Bahama. Huur een bootje en vaar van het ene eiland naar het andere. Veel eilandjes zijn onbewoond, hier kun je heerlijk genieten van de stilte om je heen. Je kunt ook een kano of kajak huren om zo de omgeving te verkennen. Wanneer je je liever laat varen, kun je meegaan met een van de vele boottours. Deze boottours laten je de mooiste plekjes van het eiland zien. Andere gave outdooractiviteiten om hier te proberen zijn surfen, kitesurfen en scheuren met waterscooters. Ook snorkelen en duiken zijn outdooractiviteiten die je zeker eens moet proberen. In het heldere water van de Bahama’s kun je de prachtige vissen en koralen bewonderen. De kans is groot dat je dolfijnen tegenkomt! Je kunt de dolfijnen ook zelf opzoeken met boottours die naar plekken gaan waar de dolfijnen vaak zwemmen.

Ook op Grand Bahama zelf zijn er veel outdooractiviteiten. Daag jezelf uit en ga mee met één van de Nature Tours om het eiland te ontdekken. Dit kan te voet maar ook te paard. Ook voor fietsliefhebbers is er veel te ontdekken op Grand Bahama. Er zijn verschillende routes uitgezet die je de mooiste plekjes van de omgeving laten zien. Outdooractiviteiten genoeg tijdens een vakantie op Grand Bahama!

Stranden op Grand Bahama

Grand Bahama strandenWanneer je even wilt bijkomen van de outdooractiviteiten of gewoon lekker wilt genieten van de warme zon is een dagje strand de ideale oplossing. Hieronder vind je de mooiste stranden van Grand Bahama op een rijtje:

  • Gold Rock Beach, Freeport
  • Deadman’s Reef, Paradise Cove
  • Taino Beach, Freeport
  • Barbary Beach, Freeport
  • Churchill Beach, Smith Point
  • Fortune Beach, Smith Point

 

photo by: Smiley