(advertentie)

Vakantie op de Bahama's

Grand Bahama strandenDe Gemenebest van de Bahama’s is een Engelstalig land in de Atlantische Oceaan. Het land bestaat uit ongeveer 700 eilandjes waarvan er maar 30 tot 40 bewoond zijn. Het grootste eiland van de Bahama’s is Andros en de eilanden Grand Bahama en New Providence zijn de populairste vakantiebestemmingen van het land. Op New Providence vind je ook de hoofdstad van het land, Nassau. Hier woont ruim 70% van de bevolking. In totaal heeft de Bahama’s ongeveer 371.960 inwoners.

Klimaat op de Bahama’s

Op de Bahama’s heerst een tropisch savanneklimaat, dit betekent dat de zon het hele jaar door schijnt en de temperaturen in de zomerperiode kunnen oplopen tot wel 40 graden. De beste tijd om een vakantie op de Bahama’s te houden is in de wintermaanden, dan liggen de temperaturen boven de 25 graden en heb je weinig last van regen. In de zomermaanden heb je meer kans op regen en van juli tot oktober is er een grotere kans op tropische stormen en orkanen.

Invulling vakantie op de Bahama’s

Veel mensen komen naar de Bahama’s voor de witte stranden en de blauwe zee, maar de eilanden hebben meer te bieden dan dat. De onderwaterwereld rondom de eilanden is schitterend, dus duiken en snorkelen is zeker aan te raden! Op het eiland Grand Bahama bevindt zich het Nationale Park Lucayan, waar zeldzame papegaaien leven en prachtige onderwatergrotten te zien zijn.

Keuze voor eilanden

In Nassau vind je veel koloniale bouwwerken uit de tijd dat de Bahama’s nog een kolonie was van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast vind je in de stad gezellige marktjes, verschillende winkelstraten en in de avonden kun je hier genieten van het bruisende uitgaansleven. Wil je toch liever een rustige vakantie op de Bahama’s, dan ben je op een van de Family Islands op de goede plek.

Lees meer over het onderwerp "Bahama's"
Vakantie op New Providence

Vakantie op New Providence

New Providence is een van de meest bekende eilanden van de Bahama´s. In New Providence woont ongeveer 70% van de bevolking. Er komen jaarlijks veel toeristen naar het zonnige eiland om te genieten van het heerlijke weer en de prachtige…

Lees verder
TUI Reizen

TUI Reizen

TUI is één van de grootste reisorganisaties van Nederland met een compleet assortiment; zonvakanties, rondreizen, verre vakanties, autovakantie, wintersport, stedentrips en familievakanties. Bij TUI heb je keuze uit meer dan 5.000 hotels, appartementen en villa’s en eigen airline TUIFly voor goedkope vluchten naar alle bekende vakantiebestemmingen.

Direct bekijken Lees meer
Vakantie op Grand Bahama

Vakantie op Grand Bahama

Grand Bahama is een van de grootste en noordelijkste eilanden van de Bahama’s. De hoofdstad van Grand Bahama is Freeport. Een vakantie op Grand Bahama is ideaal wanneer je houdt van relaxen en outdoor activiteiten. Zo kun je op dit…

Lees verder