(advertentie)

Op vakantie naar Australië? Vraag dan tijdig je visum aan!

Visum Australië

Ben je van plan om naar Australië te reizen? Begin dan tijdig met het aanvragen van het visum. Het is verplicht om een geldig visum bij je te hebben tijdens je reis naar Australië. Het aanvragen van een visum Australië kan gemakkelijk online. Een bezoek aan de Australische ambassade of de immigratiedienst is hiervoor dus niet nodig. Check voor het aanvragen van het online visum of jij en je reisdoel voldoen aan de voorwaarden.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Is je paspoort nog geldig bij aankomst in Australië?

Het online visum is zowel voor toeristen als voor zakenreizigers aan te vragen. Zorg er ook voor dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Australië. Als dit niet het geval is, vraag dan éérst een nieuw paspoort aan voordat je begint met het aanvragen van je visum. Tijdens het aanvragen vul je namelijk gegevens in die in je paspoort staan en bij ontvangst van je visum is dit document gekoppeld aan je paspoort. Het visum is dan ook niet meer geldig wanneer je na aanvraag hiervan een nieuw paspoort hebt aangevraagd. Als je wel gewoon een geldig paspoort hebt op het moment dat je de visumaanvraag indient en naar Australië reist, is het document na ontvangst nog 12 maanden geldig. Binnen deze tijd kun je meerdere keren Australië in- en uitreizen, mits je elke keer maximaal 3 maanden in Australië verblijft.

Veilig en snel betalen

Als het formulier voor de visumaanvraag is ingevuld, hoef je alleen nog de betaling te voldoen. Het online visum voor Australië kost €14,95. De betaling is gemakkelijk te voldoen via iDeal of Bancontact. Dit zijn tevens de meest veilige en snelle manieren om te betalen. Bovendien komen er geen extra kosten bij als u via iDeal of Bancontact betaalt, in tegenstelling tot PayPal of creditcard. Als ook de betaling is voltooid, ontvang je binnen een week nog je visum in je mailbox.

Spoedaanvraag

Als je volgende week al naar Australië vliegt maar nog niet in het bezit bent van een geldig visum, dan kun je alsnog een visum aanvragen. Zorg ervoor dat je in het aanvraagformulier de optie ‘spoed’ aanvinkt. Over het algemeen worden spoedaanvragen binnen 24 uur behandeld en ontvang je het visum dus alsnog op tijd.

Vakantie in Frankrijk