(advertentie)

Wat je niet mag missen in Sydney

Sydney

Wie aan Australië denkt, denkt waarschijnlijk ook aan de prachtige stad Sydney. Deze prachtige stad kent bijna 5 miljoen inwoners en is tevens hoofdstad van Australië. Dit land op het zuidelijk halfrond kent talloze backpackers die de hoofdstad zeker niet mogen missen. Maar wat maakt de stad nou zo mooi?

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Trekpleisters van Sydney

Lees hier welke trekpleisters Sydney heeft die absoluut een bezoek waardig zijn!

Bondi Beach

Bondi Beach is het populairste strand van Australië. Het strand is te vinden op ongeveer acht kilometer afstand van de stad. Het staat vooral bekend om de imponerende golven, die veel surfers trekken. Op het strand zijn talrijke eet en drink gelegenheden te vinden.

Haven

De haven van Sydney staat bekend om de meest mooie natuurlijke haven. Er zijn veel parkjes te vinden in de buurt van de haven. Dit maakt het bijzonder om schitterende boten te bezichtigen onder genot van een hapje en een drankje in groen gebied.

Opera House

Wanneer je de haven gaat bezichtigen, kan je zeker het Opera House niet mislopen. Bij het zien van het Opera House, denkt menig mens gelijk aan Sydney. Dit kenmerkt de stad. Het gebouw kent behalve verschillende concertzalen, theaters en studio’s ook restaurants, cafés en winkels.

Sydney Tower

Sydney TowerDe Sydney Tower is de hoogste toren van zowel de stad als heel Australië. De toren die maar liefst 309 meter hoog is, is voor de bezoeker te betreden tot een hoogte van 250 meter. Dit geeft je een prachtige kijk over de stad Sydney.

Sydney Harbour Bridge

Net als het Sydney Opera House is ook de Harbour Bridge een herkenbaar punt van Australië. De brug is voor vele mensen herkenbaar door de spectaculaire vuurwerkshow tijdens oud jaar nacht. Behalve dat je de brug te voet of met de fiets kunt oversteken, is het een aanrader de brug te beklimmen onder leiding van een gids. Dit geeft je een prachtige kijk op de omgeving van Sydney.

Dat backpacken in Australië zeer interessant is, is algemeen bekend. Maar wanneer je het doet, neem dan absoluut een kijkje bij deze trekpleisters in Sydney!