(advertentie)

Ontdek het Great Barrier Reef

Great Barrier Reef, Australia

Het Great Barrier Reef is het grootste rif ter wereld, gelegen aan de kust van Queensland, noordoost Australië. Het gebied beslaat zo’n 334.400 m2. In 1981 werd het rif van Australië op de Unesco Werelderfgoedlijst gezet. Het wordt gezien als een van de meest unieke en spectaculaire plaatsen ter wereld! Het Great Barrier Reef is het enige levende organisme dat vanuit de ruimte te zien is en wordt ook wel het ‘achtste wereldwonder’ genoemd. Er wordt veel onderzoek gedaan in het gebied. Liefhebbers van duiken en de onderwaterwereld kunnen zich hier naar hartenlust uitleven.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Wildlife in Australië’s waterwereld

In het gebied leeft een grote verscheidenheid aan dieren.Zeekoe Great Barrier Reef Het bevat zo’n 400 soorten koralen en 4000 soorten weekdieren. Tijdens het duiken heb je dus genoeg te zien. Ook komen hier de zeekoe en de grote groene zeeschildpad voor, die beiden met uitsterven worden bedreigd. Er leven ongeveer 1500 soorten prachtig gekleurde vissen in alle soorten en maten. Je komt er zelfs ook meerdere soorten haaien, walvissen en dolfijnen tegen in dit deel van Australië!

Duiken en andere activiteiten

Het gebied is bij uitstek geschikt voor allerlei soorten vermaak. Duiken en snorkelen zijn de meest populaire activiteiten. Je kan zelf het rif gaan verkennen of kiezen voor een georganiseerde tour, die je de mooiste plekjes in dit deel van Australië laat zien. Hieronder staan een aantal activiteiten die je bezoek aan het rif extra leuk kunnen maken.

  • Ga mee met de Outer Cruise op de catamaran ‘Passions of Paradise’. Deze cruise biedt je de mogelijkheid om te snorkelen, duiken en zeilen.
  • Kies voor avontuur met de 2 Day Skydive and Great Barrier Reef Cruise Combo. Op de eerste dag ga je skydiven met een fantastisch uitzicht op het rif en het World Heritage Tropical Rainforest. Op de tweede dag vaar je mee op een catamaran.
  • Leer duiken bij PADI Open Water Diver Course. Zo ontdek je de prachtige onderwaterwereld op een spectaculaire manier!
  • Hou je van een adrenaline-kick? Ga dan jetskiën bij Whitsunday Jetski Tours. Een echte aanrader voor degenen die van actie houden!

Als je liever rustig van de omgeving en het prachtige weer in Australië wilt genieten, kan je natuurlijk ook op het witte bountystrand gaan liggen en genieten van je zonvakantie. Voor ieder is er wat wils!

photo by: Queensland

zonvakantie