(advertentie)

Genieten aan Bondi Beach

Bondi Beach, Australia

Bondi Beach is een schitterend bountystrand, waar je zeker heen moet tijdens je vakantie in Australië. Het strand ligt in het oosten van Australië, in het gebied New South Wales. Het is een van de meest bekende stranden ter wereld, dit komt onder andere door Bondi Rescue, een televisieserie die strandwachten in Australië op Bondi Beach volgde. Ook werd een een deel van de Olympische Zomerspelen van 2000 hier gehouden, het onderdeel beachvolleybal vond toen plaats op het strand. Bondi Beach ligt in Sydney en is een van de drukst bezochte stranden van Australië.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Activiteiten aan het strand

Op Bondi Beach vinden vele soorten evenementen van Australië plaats, zoals de jaarlijkse ‘City to Surf’, duizenden mensen rennen of joggen dan van College Street naar het strand. Ieder jaar vindt ook  het ‘Festival of the Winds’ in Australië plaats. Dit is een groot kite festival, honderden kites in alle soorten en maten zweven dan door de lucht, een echte aanrader!

Ook is het traditie om met kerst, in Australië is het dan midden in de zomer, feest te vieren op het strand. Op oudejaarsavond is er een grote vuurwerkshow die altijd druk bezocht wordt en ’s winters is er het Bondi Winter Magic Festival, dan kan je er zelfs schaatsen op een ijsbaan.

Je kan ook  een kijkje nemen in het Marine Discovery Centre om de adembenemende zeewezens van Australië te bewonderen. Voor nog meer activiteiten aan het strand kan je terecht bij het Bondi Beach Bathers Pavillion, daar liggen talloze gratis folders en kaarten van activiteiten in de omgeving.

Surfen bij Bondi

Bondi Beach heeft een surfreddingsbrigade. Reddingsbrigade Bondi BeachEr wordt de hele dag door gesurveilleerd door lifeguards, die voor de veiligheid van de bezoekers zorgen. De lifeguards proberen de zwemmers binnen het veilige gebied, dat aangegeven is door gele en rode vlaggen, te houden. Omdat het water zo rustig is, is het de ideale plek om te leren surfen tijdens je vakantie in Australië. Rond het strand vindt je dan ook veel surfscholen. Dit zijn de echte aanraders;

  • Let’s Go Surfing!
  • Waves Surf School
  • Surfs Up Surf School

Er is een hele surf-cultuur in Australië ontstaan, met eigen kranten, websites, tijdschriften en zelfs een eigen taal! Kortom, zeker eens proberen dus tijdens je vakantie in Australië.

photo by: Kristina Hoeppner