(advertentie)

Wat je niet mag missen op Aruba

Vakantie op Aruba, flamingo's

Aruba is een zonnig eiland dat ligt in de Caraïbische Zee, vlakbij Venezuela, Colombia en Curaçao. Het land maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden en hoort samen met Curaçao en Bonaire bij de Kleine Antillen. Het eiland is ongeveer even groot als het Waddeneiland Texel in Nederland. Op Aruba is naast de sprookjesachtige zandstranden nog meer te zien. Ontdek hier wat je niet mag missen tijdens een vakantie op Aruba!

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Wat te doen tijdens je vakantie

Een van de populairste bezienswaardigheden tijdens een vakantie op Aruba is Oranjestad, de hoofdstad van Aruba. Oranjestad is de grootste stad van het eiland en wordt door de locals ook wel Playa genoemd. De haven in Oranjestad is erg belangrijk voor het toerisme in Aruba. In de haven leggen veel cruiseschepen aan en er vertrekken tochten naar mooie plaatsen op het eiland. Oranjestad is ontstaan rondom een fort dat door Nederlanders is gebouwd: Fort Zoutman. Fort Zoutman werd vroeger gebruikt om Oranjestad tegen aanvallen te verdedigen. Tegenwoordig is het Historisch Museum van Aruba in Fort Zoutman gevestigd. Leuk om hier een kijkje te nemen tijdens je vakantie op Aruba!

Oranjestad, ArubaEen van de bekendste bezienswaardigheden in Oranjestad is onbetwist het ‘I love Aruba’-logo. Veel bezoekers gaan met dit iconische logo op de foto. Ook de markt, de ‘Renaissance Marketplace’ wordt druk bezocht. Er is van alles te koop op de Renaissance Marketplace, van duikbenodigdheden tot sushi. De nabijgelegen winkelcentra Renaissance Mall en Royal Plaza Mall zijn ook must-visits tijdens je vakantie op Aruba. De kleurrijke omgeving en de gemoedelijke sfeer zorgen voor heerlijk winkelplezier.

Ook buiten Oranjestad zijn mooie bezienswaardigheden te bewonderen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de goudmijnen tijdens je vakantie op Aruba. Vroeger was er op Aruba veel goud te vinden, dat zorgde ervoor dat er overal naar goud gedolven werd. Tegenwoordig zijn deze goudmijnen verlaten, maar het is erg leuk om hier een kijkje te nemen! Goudmijnen die geschikt zijn om te bezoeken zijn Miralamar, Bushiribana en Balashi. Naast de goudmijnen zijn ook de Alto Vista Kapel, een eenzame kerk in een indrukwekkend landschap, en de vuurtoren ‘California Lighthouse’ zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie op Aruba!

Ontdek de natuur

Arikok Nationaal Park ArubaHet landschap van Aruba is droog en heuvelachtig. Je vindt er, in tegenstelling tot veel eilanden in het Caraïbisch gebied, geen subtropische, weelderige plantengroei. Op Aruba groeien veel cactussen en er zijn veel indrukwekkende rotsformaties te bewonderen. In deze woestijnachtige omgeving leven veel dieren zoals hagedissen, slangen en leguanen. Om de natuur op Aruba te beschermen is het Arikok Nationaal Park opgericht. In het Arikok Nationaal Park is er veel te ontdekken. Je kunt er indrukwekkende grotten bewonderen, waar zelfs rotstekeningen van Indianen te zien zijn. Daarnaast liggen er in het Arikok Nationaal Park schitterende stranden, waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht op de helderblauwe zee.

Op Aruba ligt ook een vogelreservaat, het Bubali Vogelreservaat. Het bestaat uit meren die omringd zijn door mangrove en riet. Er leven meer dan 80 vogelsoorten, zoals reigers, ibissen en pelikanen. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met een van de kleurrijke vogels. Een waar paradijs voor vogelliefhebbers dus! Naast het Bulbali Vogelreservaat is er nog meer te bewonderen, zoals de binnenbaai Spaans Lagoen en California Point, waar je getuige kunt zijn van een indrukwekkend schouwspel. Bij California Point zorgt de harde wind ervoor dat de hoge golven krachtig uit elkaar spatten op de rotsformaties. Hier liggen ook het scheepswrak SS California en prachtige duinen waar je heerlijk kunt wandelen tijdens je vakantie.

Andere mooie natuurverschijnselen zijn de Natural Pool en Natural Bridge. De Natural Pool is een zwembad dat door de natuur is gevormd. Je komt er kleurrijke vissen er koralen tegen en het water is geschikt om in te zwemmen. De Natural Bridge is een door de natuur gevormde brug in rots. De grootste is helaas ingestort, maar de restanten hiervan zijn nog steeds te bewonderen. Vlakbij de Natural Bridge liggen kleinere natuurlijke bruggen, die ook zeker de moeite van het bezoeken waard zijn tijdens je vakantie.Kleine Natural Bridge, Aruba

Outdooractiviteiten

Van al het moois dat Aruba te bieden heeft kun je optimaal gebruik maken tijdens je vakantie door te genieten van outdooractiviteiten. Op veel plaatsen in Aruba kun je materialen halen voor allerlei soorten outdooractiviteiten. Wanneer je van snelheid en water houdt kun je je helemaal uitleven tijdens het kitesurfen, waterskiën, jetski varen of windsurfen. Visliefhebbers kunnen genieten van een dag diepzeevissen. Op het land is ook genoeg te beleven. Je kunt de omgeving ontdekken door paard te rijden, een jeep, fiets of mountainbike te huren en door te klimmen. Van jeepsafari’s tot parachutespringen, tijdens een vakantie op Aruba kan het allemaal.

Voor duikliefhebbers en snorkelaars is Aruba ook dé place-to-be. Er zijn prachtige koralen, kleurrijke vissen en mysterieuze wrakken die je tijdens het duiken kunt ontdekken. Kortom, een vakantie op Aruba is een onvergetelijke ervaring!

 

photo by: AmandaO’Kane, BillTarolli