(advertentie)

Vakantie op Aruba

Oranjestad Aruba HavenAruba is een eiland dat bij het Koninkrijk der Nederlanden hoort. Het eiland is één van de meeste populaire vakantiebestemmingen van het Caribische gebied. Op Aruba wonen 102.384 mensen en het eiland is qua oppervlakte ongeveer even groot als het Nederlandse eiland Texel. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Andere plaatsen op Aruba zijn bijvoorbeeld Palm Beach, dit is de populairste vakantiebestemming van het eiland, en Malmok.

Klimaat op Aruba

Op Aruba heerst een tropisch klimaat met gemiddelde temperaturen rond of net iets boven de dertig graden en ’s nachts rond de 23 graden. De meeste regen valt in de maanden oktober en november. Door het warme klimaat heeft Aruba een dor en rotsachtig landschap met veel cactussen en Dividivi-bomen. Het oosten van het eiland is heuvelachtig en het westen is juist meer vlak.

Invulling van een vakantie op Aruba

De westkust van Aruba bestaat uit een kilometers lang strand, dat tot de mooiste stranden van de wereld gerekend kan worden. Langs de westkust staan veel (luxe) hotels die toeristen alles bieden wat ze maar willen tijdens een vakantie op Aruba. Activiteiten en bezienswaardigheden op Aruba zijn bijvoorbeeld: duiken om de vissen en koraalriffen te bekijken, National park Arikok, de Hooiberg en Natural Pool. Er is dus genoeg te doen tijdens een vakantie op Aruba.

 

photo by: Göran Ingman, Roger W

Lees meer over het onderwerp "Aruba"
Wat je niet mag missen op Aruba

Wat je niet mag missen op Aruba

Aruba is een zonnig eiland dat ligt in de Caraïbische Zee, vlakbij Venezuela, Colombia en Curaçao. Het land maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden en hoort samen met Curaçao en Bonaire bij de Kleine Antillen. Het eiland is…

Lees verder
Trivago

Trivago

Via Trivago vind je gemakkelijk hotelkamers over de hele wereld voor de laagste prijs! Op Trivago.nl vind je de prijzen van de verschillende aanbieders, zoals Booking.com, Expedia en nog veel meer. Daar worden de prijzen van getoond zodat jij makkelijk en snel de goedkoopste aanbieding vindt.

Direct bekijken Lees meer
Zonvakantie Aruba

Zonvakantie Aruba

Op Aruba ben je bijna altijd verzekerd van hoge temperaturen en veel zon. De gemiddelde temperatuur overdag is 30ºC. In de maanden oktober, november en december valt bijna alle regen die er in een heel jaar valt. De temperaturen zijn…

Lees verder