(advertentie)

Stedentrip naar Yerevan in Armenië

Yerevan, Armenië

Een stedentrip naar Yerevan is een echte aanrader voor iedereen die houdt van fascinerende, historische steden. Yerevan is de hoofdstad van Armenië en tevens de grootste stad van het land. Ongeveer de helft van alle mensen in Armenië woont in deze hoofdstad. Langs Yerevan stroomt de rivier Hrazdan, de grootste rivier van Armenië die begint bij het Sevanmeer. Yerevan ligt in het Kaukasusgebergte en vormt daar een van de meest belangrijke handels- en spoorwegknooppunten. Tijdens een stedentrip naar Yerevan is dan ook veel te zien. Lees hier meer over deze interessante stad!

Je favoriete stad bezoeken?

Ontdek Yerevan

Het charmante Yerevan is een van de oudste steden ter wereld. Het is een unieke stad, er zijn veel bezienswaardigheden te bekijken die je vertellen over de bijzondere geschiedenis. Yerevan is in het verleden vaak veroverd door andere rijken, dat is te merken in het hedendaagse stadsbeeld. Zo zijn invloeden van het Sovjetrijk duidelijk terug te zien in de stad. Aan het begin van de 20e eeuw werd Yerevan herbouwd naar het Sovjet-ideaal. Dat is merkbaar in de ruime opzet, het overzicht en de vele planten. Daarnaast zijn er ook christelijke invloeden te zien in de stad. Veel verhalen hebben een christelijke oorsprong en er zijn veel kloosters en kerken te bewonderen.

Voor liefhebbers van kunst en souvenirs zijn de wekelijkse rommelmarkten een echte aanrader. Hier is van alles te koop, van tapijten tot edelstenen. Ook het monument voor het alfabet van Armenië is zeker een bezoekje waard. In heel Armenië zijn soortgelijke monumenten, chatsjkaren genoemd, te vinden. Het zijn meestal monumenten van steen die prachtig versierd zijn.

Bezienswaardigheden in de stad

Door de rijke geschiedenis zijn er tijdens een stedentrip naar Yerevan veel bezienswaardigheden te bekijken. Ze herinneren aan indrukwekkende gebeurtenissen die stad gevormd hebben. Hieronder staan de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een stedentrip naar Yerevan:

  • Cascade_YerevanCascade. Dit is een van de populairste bestemmingen in heel Armenië. De Cascade is een trappencomplex dat het centrum van de stad verbindt met de woonwijken. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over Yerevan en de berg Ararat in Turkije, waar volgens de Bijbel de Ark van Noach is gestrand. Het complex is prachtig versierd met bloemen en fonteinen.
  • Plein van de Republiek. Een van de meest gezellige pleinen in de stad. Hier komen mensen om elkaar te ontmoeten en om te genieten van shows. Ook hier is duidelijk de sovjet-bouwstijl te herkennen. Het Nationaal Historisch Museum van Armenië is aan dit plein gevestigd.
  • Genocide Museum en Monument. Dit museum en monument zijn opgericht ter nagedachtenis van de slachtoffers van de volkerenmoord. In het begin van de 20e eeuw zijn door de Jonge Turken meer dan 1 miljoen inwoners van Armenië vermoord. Bij het Genocide Monument brand een ‘eeuwige vlam’ om dit te herdenken.
  • Matenadaran. Het Matenadaran is een bibliotheek waar duizenden Armeense manuscripten bewaard liggen, waarvan sommigen meer dan 1700 jaar oud zijn!
  • Theater van Opera en Ballet. In dit schitterende gebouw worden veel voorstellingen gehouden, erg leuk om te bezoeken tijdens een stedentrip naar Yerevan. Naast het Theater ligt het bekende Zwanenmeer, waar je na de voorstelling heerlijk kunt genieten van de sfeervol verlichte omgeving.
  • Blauwe moskee. Wanneer je door de poorten het terrein van de Blauwe Moskee op loopt, zul je versteld staan van dit indrukwekkende bouwwerk. Deze moskee is een van de weinigen die is overgebleven na het Sovjet-tijdperk. De moskee doet denken aan een oase, een echte must-visit!

Eten en drinken

Armenië staat bekend om de heerlijke wijnen die in het land worden geproduceerd. De wijnbouwers in Armenië werken volgens eeuwenoude tradities. Volgens de overlevering is de wijnbouw begonnen toen Noach met de ark op de berg Ararat strandde. Daarnaast is in Armenië de oudste wijnmakerij ter wereld gevonden. Kortom, tijdens je stedentrip naar Yerevan moet je zeker eens een Armeense wijn proberen. De meest geliefde wijn is de Areni wijn, die uit het zuiden van Armenië komt. Naast de wijn is het ook leuk om de keuken van Armenië uit te proberen tijdens je vakantie. Het eten in Armenië is een mix van Libanese, Russische en Turkse invloeden. Populaire gerechten zijn gevulde wijnbladeren, platte broden en stoofpotten.

Overnachten en vervoer

Kun je niet genoeg krijgen van alles wat het prachtige Yerevan te bieden heeft? Dan is overnachten in de stad een mogelijkheid. Wanneer je wilt overnachten in Yerevan heb je ruime keuze uit hotels, appartementen en Bed & Breakfast’s. Ook het vervoer in de stad is goed geregeld. Er is een klein metronetwerk en er rijden bussen en taxi’s. Veel bezienswaardigheden zijn echter ook lopend te bereiken. Vlakbij Yerevan ligt het vliegveld Zvartnots. Verder worden er veel tours georganiseerd die je langs bezienswaardigheden brengen.

photo by: Ourishian