(advertentie)

Vakantie in Armenië

Het schitterende Armenië, officieel de Republiek Armenië, is een klein land dat naast Turkije, Georgië, Azerbeidzjan en Iran ligt. Het landschap van Armenië is erg gevarieerd en bergachtig. Dit komt doordat het land in de Zuidelijke Kaukasus ligt, een bergketen vlakbij Rusland. De hoofdstad van Armenië, Yerevan, is een van de oudste steden ter wereld. Geografisch gezien hoort Armenië bij het werelddeel Azië, maar het land zelf beschouwt zich door cultuur en geschiedenis als onderdeel van Europa. Tijdens een vakantie in Armenië is er veel te ontdekken op het gebied van kunst, wijn en natuurlijk de prachtige natuur. Lees hier meer over een vakantie in Armenië!

Landschap van Armenië

Armenie natuurArmenië wordt het kloppende hart van de Kaukasus genoemd en dat is niet voor niets. Door de ligging van het land kun je tijdens een vakantie in Armenië genieten van een fascinerende omgeving. Bergen, rivieren, bossen, rotsen, weilanden en valleien: Armenië heeft het allemaal. Het is dan ook een waar paradijs voor mensen die van wandelen en fietsen houden. De hoogste berg van Armenië is de Aragats van maar liefst 4095 meter hoog! Een ander mooi natuurverschijnsel is het Sevanmeer, een schitterend bergmeer waar veel zeldzame dieren leven. Verder is het plaatsje Dilijan zeker een bezoekje waard. Het is erg populair onder natuurliefhebbers vanwege de mooie omgeving. Bij Dilijan ligt ook het Dilijan Nationaal Park.

Een gunstig klimaat

In Armenië heerst een gematigd landklimaat. Dat houdt in dat je tijdens de zomers in Armenië kunt genieten van droge, zonnige dagen. De zon kan erg fel zijn in Armenië, zorg dus voor genoeg zonnebrand. De temperatuur blijft tussen de 20 en de 35 graden, afhankelijk van hoe hoog je je bevindt. De winters in Armenië zijn over het algemeen erg koud, het kwik kan wel tot -30 graden dalen! Door de rijke sneeuwval die het land kent, is het uitermate geschikt voor een wintersportvakantie. Vanaf december tot april ligt er voldoende sneeuw om te genieten van wintersportactiviteiten. Kortom, of je nou van een zonvakantie of een wintersportvakantie houdt, in Armenië kan het allemaal!

Populaire bestemmingen

Tatev klooster, ArmenieNaast de indrukwekkende natuur kun je tijdens een vakantie in Armenië nog meer bewonderen. De meest bekende bezienswaardigheden zijn de eeuwenoude kloosters die overal in het land te vinden zijn. Vaak zijn ze helemaal één met het landschap, wat zorgt voor schitterende plaatjes. Kloosters die je zeker eens moet bewonderen tijdens je vakantie in Armenië zijn de kloosters van Sevanavank, Geghard, Tatev en Haghpat. Ook de hoofdstad Yerevan is zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie in Armenië. Hier zijn onder andere de Cascade, de Opera en het beroemde Genocide Museum te zien.

photo by: MrAndrew47, Ajdahag, sjdunphy

Lees meer over het onderwerp "Armenië"
Stedentrip naar Yerevan in Armenië

Stedentrip naar Yerevan in Armenië

Een stedentrip naar Yerevan is een echte aanrader voor iedereen die houdt van fascinerende, historische steden. Yerevan is de hoofdstad van Armenië en tevens de grootste stad van het land. Ongeveer de helft van alle mensen in Armenië woont in…

Lees verder
Djoser groepsreizen

Djoser groepsreizen

Djoser is er voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen en graag wat meer ziet van de cultuur en natuur dan alleen de gebaande paden. Reisaanbieder Djoser combineert de voordelen van een groepsreis (vervoer, accommodatie, reisbegeleiding en de belangrijkste excursies zijn goed geregeld) met veel individuele vrijheid.

Direct bekijken Lees meer