(advertentie)

Salinas Grandes in Argentinië

Salinas Grandes Argentinië

De Salinas Grandes in Argentinië is de derde grootste zoutvlakte ter wereld. De bewoners van Argentinië noemen deze zoutvlakte ook wel ‘océanos blancos’ wat witte oceanen betekent. De zoutvlakte is een erg afgelegen gebied in Argentinië en is echt wonderschoon.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Salinas Grandes tour

Salinas Grandes Vanuit de plaatsen Purmamarca en Slata kun je met een tour naar de Salinas Grandes. De tour naar de zoutvlaktes is al een hele beleving op zich. Het landschap waar je door rijdt in prachtig, je hebt op verschillende plekken een schitterend uitzicht. Eenmaal aangekomen bij de zoutvlakte, ben je in een compleet ander landschap. Een strakke witte vlakte wat prachtig afsteekt tegen de (hopelijk) blauwe lucht. Vergeet dus niet om uw zonnebril mee te nemen!

Onvergetelijke indruk

De Salinas Grandes is ongeveer 5 tot 10 miljoen jaar geleden ontstaan. De zoutvlakte bestaat uit meet dan 12.000 hectare en is hiermee de derde grootste zoutvlakte ter wereld. Je kunt hier de zoutpoelen zien waar ze nu ook nog zout ontginnen. Ook mag je het zout zelf proeven. Een bezoek aan de Salinas Grandes is absoluut een aanrader wanneer je in Argentinië bent, het zal een onvergetelijke indruk op je achterlaten.

photo by: german, Quillagau