(advertentie)

Bezoek de Iguazú watervallen

Iguazu watervallen

Probeer het je eens voor te stellen: 12 miljoen liter per seconde over een lengte van 2,7 km. Ruim 300 grote en kleine watervallen smelten zich samen tot een schouwspel dat je letterlijk de adem beneemt. Je bent bij de bekendste watervallen van Brazilië in Foz do Iguaçu, de grootste ter wereld. Een waterval waarbij de bekende Niagara Falls verbleken en die in je rondreis door Brazilië eigenlijk niet mag ontbreken. De Iguazú watervallen zijn de natuurlijke grens tussen de landen Argentinië, Paraguay en Brazilië.

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

De legende van Iguazú watervallen

De naam Iguazú betekent in het Guarani, een veel gesproken taal in die omgeving, Groot Water. Volgens een legende van het Indianenvolk dat in die omgeving leeft, zijn de Iguazú watervallen ontstaan door de liefde tussen twee mensen. Volgens de legende was de maagd Naipi uitgekozen om te trouwen met de god M’Boi. Dit hield in dat zij geofferd zou worden aan de goddelijke waterslang. Naipi werd echter verliefd op een andere Indiaan, Tarobá, en samen gingen ze ervandoor. Hier kwam de watergod achter en achtervolgde ze in de vorm van een waterslang. Hij veranderde Naipi in een palmboom aan de oever van de Iguazú en Tarobá werd een steen in het water. Ze werden gedwongen elkaar voor altijd te bekijken, zonder dat ze elkaar aan konden raken …

Natuur bij Iguazú watervallen

De omgeving van de Iguazú watervallen is prachtig. Je vindt er ontzettend veel soorten bloemen en planten in allerlei kleuren. Ook het water zelf is natuurlijk erg indrukwekkend. Het geraas van de watervallen en het neerstortende water is al van ver te horen. Naast de prachtige planten zijn er ook veel soorten dieren te zien. Zo vind je er erg veel bijzondere vlinders en veel soorten vogels, zoals toekans, papegaaien en roetgierzwaluwen.

Het bekendste deel van de Iguazú watervallen is Garganto do Diabo, wat ‘keel van de duivel’ betekent. In deze halfronde waterval stort het water 70 meter naar beneden, wat een spectaculair uitzicht geeft! Vlak onder de watervallen ligt een klein, weelderig begroeid eilandje: San Martin. San Martin is alleen per boot bereikbaar. Op het eilandje sta je midden tussen de Iguazú watervallen, wat voor een unieke ervaring zorgt!

De omgeving ontdekken

Je kunt de natuur bij de Iguazú watervallen op verschillende manieren ontdekken. Je kunt te voet het natuurschoon bewonderen, er zijn verschillende paadjes die je langs de prachtige Iguazú watervallen leiden. Ook kun je hiervoor een gids huren die je de mooiste plekjes in de omgeving laat zien. De Iguazú watervallen zijn overigens goed te bereiken, er rijden meerdere treintjes in de omgeving.

Het is ook mogelijk om de Iguazú watervallen op andere manieren te ontdekken. Een echte aanrader is om een boottocht te maken. Je vaart dan met een groep mensen in een rubberboot naar de voet van de Iguazú watervallen. Een intense en ontzettend leuke beleving! Daarnaast kun je ook de omgeving vanuit een helikopter bekijken. Vanaf boven kun je pas eigenlijk goed zien hoe ontzettend groot dit bijzondere natuurgebied is. Je ziet vanuit de helikopter het water met grote kracht de diepte in storten. Een fantastische ervaring!