(advertentie)

Vakantie in Argentinië

Argentinië, officieel de Argentijnse Republiek, is een land in Zuid-Amerika. Het land telt 41,09 miljoen inwoners en de hoofdstad is Buenos Aires. Deze stad is de grootste stad van Argentinië en ook het economische en culturele centrum van het land. Argentinië is drie eeuwen lang een kolonie van Spanje geweest en is sinds 1861 onafhankelijk. De invloeden van deze kolonisatie zijn duidelijk merkbaar in het dagelijks leven, dit zorgt voor een kleurrijke, gemixte cultuur.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Specialiteiten

Argentijnse TangoArgentinië staat bekend om verschillende dingen. Allereerst natuurlijk om de tango, deze dans wordt wereldwijd gedanst, ook in Nederland. Daarnaast komen ook veel goede voetballers uit dit land en tot slot is het rundvlees uit het land erg populair. Het is groter en malser dan waar ook ter wereld. Als het gaat om een vakantie in Argentinië, dan heeft het land ook genoeg te bieden.

Op vakantie in Argentinië

In Argentinië is veel te zien, het land heeft een lijst met cultureel erfgoed. Deze plekken zijn zeker een bezoekje waardig tijdens een vakantie in Argentinië. De steden Buenos Aires, San Antonia de Areco en Córdoba zijn populaironder toeristen. Ook als het gaat om wintersport is Argentinië een mooi land, het heeft veel goede wintersportgebieden.

Verder zijn er 32 Nationale Parken waar de dieren- en natuurliefhebbers kunnen genieten van al het moois van het land! De mooiste natuurgebieden in het land zijn Vuurland, de Salinas Grandes, de Perito Monero gletsjer en de watervallen van Iguazú. Ook de Cueva de las Manos, een archeologische plek met grotschilderingen, is zeker de moeite waard.

Lees meer over het onderwerp "Argentinië"
Bezoek de Iguazú watervallen

Bezoek de Iguazú watervallen

Probeer het je eens voor te stellen: 12 miljoen liter per seconde over een lengte van 2,7 km. Ruim 300 grote en kleine watervallen smelten zich samen tot een schouwspel dat je letterlijk de adem beneemt. Je bent bij de…

Lees verder
TUI Reizen

TUI Reizen

TUI is één van de grootste reisorganisaties van Nederland met een compleet assortiment; zonvakanties, rondreizen, verre vakanties, autovakantie, wintersport, stedentrips en familievakanties. Keuze uit meer dan 5.000 hotels, appartementen en villa’s en eigen airline TUIFly voor goedkope vluchten naar alle bekende vakantiebestemmingen.

Op vakantie naar een verre bestemming?

Op vakantie naar een verre bestemming?

Direct bekijken Lees meer
Salinas Grandes in Argentinië

Salinas Grandes in Argentinië

De Salinas Grandes in Argentinië is de derde grootste zoutvlakte ter wereld. De bewoners van Argentinië noemen deze zoutvlakte ook wel ‘océanos blancos’ wat witte oceanen betekent. De zoutvlakte is een erg afgelegen gebied in Argentinië en is echt wonderschoon.Op…

Lees verder
Mont Fitz Roy Argentinië