(advertentie)

Stedentrip naar Andorra la Vella

Stedentrip naar Andorra la Vella, vakantie in Andorra

In een van de vele schitterende valleien die het land Andorra rijk is, ligt de sfeervolle stad Andorra la Vella. Het is de hoofdstad van het land en met meer dan 25.000 inwoners ook de grootste. Tijdens een stedentrip naar Andorra la Vella hoef je je geen moment te vervelen. In de stad is veel te zien op het gebied van Romaanse kunst en architectuur. Daarnaast kun je een stedentrip heel goed combineren met een dagje wintersport. Voor liefhebbers van wintersport is de omgeving ideaal!

Wintersport met skipas boeken?

Je favoriete stad bezoeken?

Op vakantie naar Andorra?

Stedentrip Andorra la Vella

Andorra staat bekend om taxfree shoppen, wintersport en Romaanse architectuur. Tijdens een vakantie in Andorra kun je niet om de eeuwenoude gebouwen heen, zo ook in de hoofdstad. Liefhebbers van architectuur kunnen tijdens een stedentrip hun hart ophalen. Andorra la Vella bestaat uit twee delen. In het nieuwe gedeelte kunnen shopfanaten zich helemaal uitleven in het grote Plaza winkelcentrum, waar je belastingvrij kunt winkelen! Er zijn dan ook veel bezoekers die hier in hun vakantie een dagje komen winkelen om tabak, alcohol en parfums taxfree in te slaan.

Stedentrip naar Andorra la Vall, Casa de la VallIn het centrum van de stad vindt je het oudste gedeelte: Barri Antic. Tijdens een stedentrip naar Andorra la Vella mag een bezoek aan Barri Antic niet ontbreken. In dit schilderachtige gedeelte van de hoofdstad maak je een reis naar het verleden. Eeuwenoude, authentieke huisjes, kasseien straatjes en dat alles in de Romaanse bouwstijl. Het hoogtepunt van Barri Antic is zonder twijfel het Casa de la Vall, wat Huis van de Vallei betekent. Het Casa de la Vall is het parlementsgebouw van Andorra. Dit indrukwekkende bouwwerk stamt uit 1580, sinds de 18e eeuw is het parlement erin gevestigd. De parlementszaal in het Casa de la Vall wordt gezien als de meest sfeervolle ter wereld.

Bezienswaardigheden tijdens je stedentrip

Tijdens je stedentrip naar Andorra la Vella zijn er veel bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Hieronder staat de top 3 van bezienswaardigheden in deze oude stad.

  • Sint Stefanuskerk. Deze kerk is een onmisbaar onderdeel van Barri Antic. De Romaanse kerk is gebouwd in de 11e eeuw en erg populair onder toeristen.
  • Valira. De Valira is de grootste rivier van Andorra en stroomt door de hoofdstad. Het is heerlijk om tijdens je stedentrip langs de boulevard te wandelen en te genieten van het uitzicht.
  • Pont de la Margineda. De Pont de la Margineda is een oude, Romaanse brug over de rivier de Valira. Deze stenen brug is voor fotografen de place-to-be, het bouwwerk en de omgeving zijn bijzonder fotogeniek. Zeker bezoeken dus tijdens je vakantie!

Wintersport tijdens je stedentrip

Andorra wintersportTijdens je vakantie in Andorra mag een dagje sneeuwpret zeker niet ontbreken. ’s Winters verandert het land in een paradijs voor liefhebbers van wintersport. Op een kwartiertje reizen van Andorra la Vella sta je in een van de mooiste wintersportgebieden die het land rijk is. Een stedentrip is dus goed te combineren met een dagje wintersport! De mooiste plaatsen voor wintersport in de omgeving zijn Grandvalira, Pic Negre en Vallnord Estació de Ski. Het mooie landschap en de goede pistes maken het land uitermate geschikt voor wintersport.

Naast wintersport leent de omgeving zich ook uitstekend voor wandel- en fietstochten. In het nabijgelegen wandelparadijs Escaldes-Engordany kun je urenlang genieten van het fantastische landschap. Er zijn dan ook veel wandel- en fietsroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes in de omgeving leiden. Een echte aanrader tijdens je vakantie!

Beste reistijd voor stedentrip

De beste reistijd voor je stedentrip of vakantie naar Andorra is afhankelijk van wat je wilt gaan doen. Wanneer je tijdens je stedentrip ook wilt genieten van wintersport, zijn de maanden december, januari en februari geschikt. De stad ligt dan bedekt onder een sneeuwwitte laag, wat het een sprookjesachtig uiterlijk geeft. In deze maanden ligt er geschikte sneeuw voor wintersport. Wanneer je niet komt voor wintersport en tijdens je vakantie wilt genieten van iets hogere temperaturen, zijn de maanden mei tot en met oktober aan te raden. Door de gematigde temperatuur is deze periode zeer geschikt voor wandelen, fietsen en andere activiteiten tijdens je stedentrip.

photo by: MariaRosaFerre, MariaRosaFerre, fer55