(advertentie)

Ontdek Escaldes-Engordany in Andorra

Andorra, Escaldes-Engordany

Het schitterende Escaldes-Engordany is een van de zeven parochies (soort provincies) in Andorra. Escaldes-Engordany ligt in de Madriu Vallei, een van de mooiste natuurgebieden in Andorra. Het is een waar paradijs voor mensen die van wandelen en natuur houden. Escaldes-Engordany is bekend door de prachtige omgeving, die bestaat uit bergen, riviertjes en bossen. Naast de prachtige omgeving is er nog meer te ontdekken in deze indrukwekkende vallei. Lees hier wat er te zien in tijdens een vakantie in Escaldes-Engordany!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar Andorra?

Wat te zien tijdens je vakantie

In Escaldes-Engordany en omgeving is veel te zien tijdens je vakantie. Een van de bekendste bezienswaardigheden in de stad zijn de thermen. De meest bezochte hiervan is de Caldea Thermal Spa. In de thermen van Escaldes-Engordany kun je je heerlijk ontspannen en bijkomen van alle opgedane indrukken. De meeste thermen bieden massages, spa’s, saunas en baden met thermaal water aan. Heerlijk om een van deze thermen te bezoeken tijdens je vakantie!

Een andere must-visit tijdens je vakantie is het parfummuseum. Dit is geen gewoon museum, het museum vertelt aan de hand van parfums over de geschiedenis van Andorra. Door gebruik te maken van alle menselijke zintuigen wordt de ontstaansgeschiedenis van Andorra op een intense manier verteld. Daarnaast wordt er ieder jaar een groot Jazzfestival gehouden in Escaldes-Engordany, een echte aanrader! Wanneer je nog meer cultuur van Andorra wilt ontdekken, kun je een bezoek brengen aan de nabijgelegen hoofdstad Andorra La Vella. Hier zijn historische gebouwen te bewonderen én je kunt er taxfree shoppen. Zeker bezoeken dus!

Ontdek de Madriu Vallei

Madriu Vallei AndorraZoals gezegd ligt Escaldes-Engordany in de Madriu Vallei, waar je omgeven bent door de fascinerende natuur. Het is niet voor niets dat de Madriu Vallei, officieel de Madriu Perafita Claror Vallei, op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. In de Madriu Vallei leeft een bijzondere groep mensen, die een traditionele levensstijl hanteren. Ze hebben vandaag de dag nog dezelfde wooncultuur zoals hun voorouders vroeger hadden. Wanneer je gaat wandelen in de Madriu Vallei kijk je je ogen uit. Het landschap in de Madriu Vallei is erg divers en indrukwekkend. Het bestaat uit gletsjers, klippen, bergen, rivieren, bossen en grasvelden vol bloemen. Wandelen in de Madriu Vallei tijdens je vakantie in Andorra zal een ervaring zijn om nooit te vergeten!

Wandelen in Escaldes-Engordany

Sant Miquel kerk, AndorraDoor de schitterende omgeving leent Escaldes-Engordany zich uitstekend voor wandelen. Wanneer je van wandelen houdt kun je je hier helemaal uitleven. Er zijn verschillende routes uitgezet die je langs de mooiste plekjes in de vallei laten wandelen. Een mooie bezienswaardigheid in de vallei is de Sant Miquel d’Engolasters. Vanaf de toren in deze kerk heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving. Zeker een bezoekje waard dus tijdens het wandelen in je vakantie! Een aantal routes om te wandelen zijn:

  • Vall de Madriu. Deze route is 27 kilometer lang, loopt langs de Sant Miquel d’Engolasters en is geschikt voor middelbare wandelaars.
  • Vall del Riu Madriu. Deze route is gemakkelijk te wandelen en is 10 kilometer lang. De wandelroute leidt je een stukje de bergen in.
  • Tossa del Braibal. Een middelmatige route om te wandelen van 12 kilometer, die je een stukje laat klimmen in de bergen. De route loopt langs de Sant Miquel d’Engolasters.
  • Vall del Madriu. Een wandelroute van 10 kilometer waarbij je flink moet klimmen. Een echte uitdaging voor ervaren wandelaars.

photo by: miguelfabre