(advertentie)

Strandvakantie aan de Albanese Riviera

Albenese Riviera - Vlore

Albanië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je een strandvakantie gaat boeken. Maar de Albanese Riviera leent zich hier uitstekend voor. De mooie witte stranden aan de azuurblauwe zee. Een fijn windje en een fijn klimaat maken je vakantiegevoel helemaal compleet. Een vakantie naar de kust van Albanië heeft het allemaal in zich. De Albanese Riviera is een onderdeel van de kust van Albanië, aan de Ionische Zee. Het spreidt zich uit over het gebied tussen de badplaatsen Vlorë en Sarandë. Heb je zin in een vakantie naar een waar paradijsje? Met een mooi zandstrand, een heldere en zwembare zee? Overweeg dan een strandvakantie naar Albanië! Lees in dit artikel meer over de Albanese kust.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Interesse in een vakantie naar Albanië?

Klimaat Albanese Riviera

Albanese kustHet klimaat van Albanië leent zich uitstekend voor een heerlijke strandvakantie.. Het mediterrane klimaat biedt het land warme zomers en zwoele winters. In de zomermaanden wordt het gemiddeld zo’n 31°C aan de Albanese Riviera, ideaal voor een prachtige zomervakantie. In de wintermaanden januari en februari wordt het gemiddeld 12°C aan de Albanese kust. De beste reisperiode voor een strandvakantie naar Albanië is dus in de zomermaanden. Het blijft dan lang warm en je hebt weinig kans op neerslag.

Natuur Albanese kust

De natuur in de omgeving van de Albanese Riviera is werkelijk prachtig met smalle wegen tussen mooie rotsdorpen. Helemaal ten westen van de Albanese kust vind je de Llogara-pas met een prachtig nationaal park. In dit bergachtige gebied kan je mooie wandelingen maken met indrukwekkende uitzichten over de Ionische Zee. De mooie rotsstranden maken je plaatje helemaal compleet. De natuur van dit gebied in Albanië kenmerkt zich door de rotsstranden afgewisseld met zandstranden. Met op de achtergrond altijd die prachtige bergen van Albanië.

Mooiste stranden

Albanese Riviera - Dhermi BeachDe Albanese Riviera kent verschillende mooie stranden. De witte zandstranden aan de Albanese kust hebben idyllische baaien en het is er erg schoon. De kuststrook van Albanië is nog niet echt ontdekt door massa’s toeristen, hierdoor is het er nog niet erg druk in het hoogseizoen. De populairste en mooiste stranden voor een strandvakantie naar Albanie zijn:

  • Dhermi Beach
  • Jale Beach
  • Ksamil Beach
Strandvakantie naar Albanië boeken? Aanbiedingen bekijken

Populaire badplaatsen

De Albanese Riviera bestaat niet alleen maar uit strand en een mooie zee. Er zijn voldoende badplaatsen die je kunt bezoeken tijdens je strandvakantie naar Albanië. De twee grootste badplaats van de Albanese kust zijn Vlorë, Himarë en Sarandë . Officieel hoort Sarandë niet bij tot de Albanese Riviera, maar omdat veel mensen deze toeristische trekpleister bezoeken als ze aan de Albanese kust op vakantie zijn, noemen we hem hier toch.

Vlorë

Vlorë badplaats AlbaniëVlorë is de meest toeristische badplaats van de Albanese kust en was vroeger de hoofdstad van Albanië. ’s Zomers is het een levendige stad met prachtige stranden. De 2 stranden van Vlorë zijn gescheiden van elkaar door het centrum en de gezellige haven. Aan de zandstranden van deze badplaatsen kan je verschillende leuke activiteiten ondernemen. Je kunt onder andere een bootje huren naar het nabij gelegen schiereiland Karaburun. Karaburun is een nationaal park en heeft talloze baaien en idyllische plekjes. Een leuk uitje tijdens je strandvakantie! In de stad vindt je ook verschillende bezienswaardigheden, zoals een standbeeld van Ismail Qemali, die een belangrijke rol speelde in de strijd om onafhankelijkheid. Ook vind je daar een onafhankelijkheidsmonument. Vlorë is hiermee een badplaats die steeds populairder wordt.

Sarandë

Sarandë AlbaniëSarandë is een Albanese badplaats die uitkijkt over het Griekse eiland Corfu. Deze grote Albanese badplaats is erg gezellig. De vele terrasjes, strandjes en restaurantjes worden druk bezocht. In de komende jaren wordt Sarandë klaargestoomd voor het massatoerisme dat ze verwachten. Vanuit Sarandë vertrekken er iedere dag excursies naar het Griekse eiland Corfu en omgekeerd. Een andere leuke bezienswaardigheid in de buurt van deze badplaats is Butrint. Butrint zijn archeologische opgravingen ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad en staan op UNESCO’s Werelderfgoedlijst.

Himarë

De oude stad van Himarë is tegen een heuvel opgebouwd wat het een erg mooie plaats maakt. Himarë is erg leuk om te bezoeken en een leuk cultureel uitje tijdens je vakantie. Op de promenade zie je veel Griekse invloeden zoals Griekse eetgelegenheden. Verder zijn er in Himarë veel orthodoxe kerken en kloosters. Himarë AlbaniëTot de gemeente Himarë behoren allerlei kleinere badplaatsen die ook erg leuk zijn om te bezoeken. Al deze plaatsen hebben hun eigen strand en hun eigen bezienswaardigheden. Van noord naar zuid zijn dat:

  • Palasë
  • Gjilek
  • Dhërmi
  • Ilias
  • Vuno
  • Jalë
  • Qeparo

TIP: Bekijk de op pagina over Reisorganisaties alle organisaties die een strandvakantie naar Albanië aanbieden.

photo by: godogodaj, stefanmuntwyler, outdooralbania