(advertentie)

Ontdek de havenstad Durrës in Albanië

Durres waterkant

Aan de Adriatische zee in Albanië ligt het mooie stadje Durrës. Deze populaire havenstad is gesticht in 627 voor Christus en is na de hoofdstad Tirana de grootste stad van Albanië. Net als Tirana kent ook Durrës een roerig verleden, wat terug te zien is aan de prachtige, historische gebouwen die deze interessante stad bevat. Tijdens een bezoek aan Durrës in Albanië is er dan ook veel historie en cultuur te proeven. Ook voor degenen die van zon en strand houden is Durrës de ideale vakantiebestemming, hier is een van de meest bezochte stranden in Albanië te vinden! Lees hier wat je niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Durrës in Albanië.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

Je favoriete stad bezoeken?

Interesse in een vakantie naar Albanië?

Een roerig verleden

Durrës kent een lange en rijke historie. De invloeden van de vroegere overheersers in Albanië zijn nog steeds te zien in de stad. Over Durrës hebben Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Bulgaren, Venetianen, Ottomanen en Italianen geheerst. Die vele bezettingen hebben sporen nagelaten in de stad. In de Tweede Wereldoorlog heeft Durrës veel schade opgelopen door de overheersing van de Italianen. Gelukkig zijn er ook mooie overblijfselen van de vroegere tijden te zien. In Durrës staan veel prachtige gebouwen die je tijdens een bezoek in het verleden laten wanen. Deze historische bouwwerken vormen een mooi contrast met de moderne gebouwen die in de stad staan. Kortom, er is genoeg te zien in deze fascinerende havenstad in Albanië.

Bezienswaardigheden in Durrës

Durres stadsmuur, AlbaniëDe historische gebouwen die zo karakteristiek voor Durrës zijn, liggen in het centrum van de stad. Tijdens een bezoek aan Durrës kun je dus gemakkelijk al deze bijzondere gebouwen lopend bekijken. De bezienswaardigheden in Durrës die je tijdens je vakantie in Albanië zeker niet mag missen zijn:

Het Amfitheater

Het Amfitheater is gebouwd in de tweede eeuw. Het is een enorm indrukwekkend gebouw, ondanks dat een deel van het Amfitheater nog niet is uitgegraven. Het Amfitheater bood plaats aan ongeveer 15.000 bezoekers, wat ervoor zorgde dat dit het grootste theater van de Balkan was. Ongeveer 200 jaar na de bouw verbood de plaatselijke christelijke gemeenschap de gladiatorengevechten en werd er een kerk onder de tribunes gebouwd. Hier is nog een schitterend mozaïek met Bijbelse figuren te zien.

Villa van koning Zog

De Villa van koning Zog is een prachtig, in Jugendstil-stijl gebouwde villa. In de 20e eeuw liet koning Zog deze roze villa bouwen op een heuvel, waardoor je vanaf het bouwwerk een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Ook al is het gebouw niet erg oud, het is zeker de moeite van het bezoeken waard!

Byzantijns forum en stadsmuren

In de tijd dat de Byzantijnen heersten over Durrës, werd er een muur om de stad gebouwd. Door latere bezetters in Albanië werden deze muren versterkt. Bij de stadsmuren is ook het Kasteel van Durrës te vinden, een populaire bezienswaardigheid onder bezoekers. Ook het Byzantijns forum, een plein waar een aantal mooie Korintische zuilen staan, is ook zeker een bezoekje waard. Vlakbij liggen de Romeinse Baden uit de 2e eeuw.

Andere bezienswaardigheden in Durrës die leuk zijn om te bezoeken tijdens je vakantie in Albanië zijn het Archeologisch Museum van Durrës, de Sint-Paulus kerk, de Sint-Astius kerk en natuurlijk de haven.

Genieten van haven en strand

Durres boulevardWanneer je even wilt genieten van de frisse zeewind, moet je zeker een kijkje nemen in de gezellige haven van Durrës. Op de boulevard kun je heerlijk wandelen en even bijkomen van de drukte in de stad. Je kunt er heerlijk uit eten gaan en relaxen op een van de vele terrasjes. De inwoners van Durrës zijn uitermate vriendelijk en zullen er alles aan doen om het je naar de zin te maken. Bij de haven lopen wel veel bedelaars rond, maar het merendeel van de bevolking is erg aardig. Voor degenen die van een dagje strand houden is Durrës ook de ideale locatie. Bij Durrës liggen een aantal prachtige stranden waar je heerlijk kunt ontspannen. Het mooiste strand is zonder twijfel Plazhi i Durrësit, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de Adriatische Zee.