(advertentie)

Vakantie op Zanzibar

Zanzibar

Een vakantie op het prachtig eiland Zanzibar heeft bezoekers veel te bieden. Zanzibar is, net als het eiland Pemba, een eiland voor de kust van Tanzania. Samen met Tanzania vormen Zanzibar en Pemba de Verenigde Republiek Tanzania. Het eiland Zanzibar, ook wel Unguja genoemd, is de grootste van de twee. Samen met het kleinere, zuidelijker gelegen eiland Mafia worden Zanzibar en Pemba ook wel de ‘specerijeneilanden’ genoemd. Dit komt doordat er op deze eilanden veel specerijen worden verbouwd en verhandeld.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Op vakantie naar een verre bestemming?

Bezoek Stone Town

Stone Town, Zanzibar, TanzaniaTijdens een vakantie op Zanzibar mag een bezoekje aan Stone Town niet ontbreken. Stone Town is het oude, historische deel van de stad Zanzibar in het meest oostelijke puntje van het eiland Zanzibar. Wanneer je door Stone Town loopt waan je je helemaal in het verleden. De stad bestaat uit smalle straatjes en steegjes, reizen met de auto zit er dus niet in. Alle huizen in Stone Town zijn gemaakt van koraalsteen uit het omliggende water. Dit zorgt er onder andere voor dat Stone Town is deel uit maakt van de werelderfgoedlijst van Unesco.

In Stone Town is er veel te zien en te bewonderen. Wanneer je tijdens je vakantie op Zanzibar in Stone Town bent, is het aan te raden om de oude slavenmarkt te bezoeken. Vroeger was er op Zanzibar veel mensenhandel. Een bezoek aan de oude slavenmarkt zal zeker indruk maken. Daarnaast zijn er ook veel historische gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn. Ook de huizen op zichzelf zijn een bezienswaardigheid. De stijl van de huizen is een combinatie van Arabische, Perzische, Indonesische en Europese invloeden.

De onderwaterwereld

Tijdens een vakantie op Zanzibar mag een dagje snorkelen, surfen of varen zeker niet ontbreken. Wanneer je zelf het materiaal niet hebt is dat geen probleem, er zijn genoeg plekken om het te huren. Het warme water rondom het eiland is prachtig blauw en erg helder. Wanneer je onderwater duikt is er een wereld vol prachtig koraal en veel verschillende soorten felgekleurde vissen te ontdekken. Rondom Zanzibar leven ook veel dolfijnen, vooral in de buurt van het zuidwesten van het eiland. De kans is dus groot dat je tussen de dolfijnen kunt zwemmen tijdens je vakantie op Zanzibar!

Stranden op Zanzibar

Overal in Zanzibar zijn sprookjesachtige, witte zandstranden te vinden. Wanneer je uit Stone Town komt kun je de stranden van Mangapwani al zien liggen. Een van de mooiste stranden van Zanzibar is het strand Nungwi. Nungwi ligt in het noorden van het eiland en heeft alles in huis om heerlijk te ontspannen tijdens je vakantie op Zanzibar. Rust, schaduw onder de bananenpalmen en heerlijk water van zo’n 30 graden. Andere mooie stranden zijn Pwani, Bwajuu en Kiwengwa.

Nog geen genoeg gekregen van dit prachtige land? Breng dan ook eens een bezoek aan het vasteland en bewonder de natuur van Tanzania!