(advertentie)

Vakantie op Sardinië

Vakantie op Sardinie

In de Middellandse Zee vind je het eiland Sardinië. Dit eiland is een deel van Italië en is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Rondom het eiland liggen veel kleine eilandjes, sommige zijn bewoond en sommige niet, samen met deze eilandjes vormt Sardinië de gelijknamige autonome regio. Het eiland ligt op ongeveer 12 kilometer ten zuiden van het Franse eiland Corsica. De hoofdstad van het eiland is Cagliari en andere belangrijk plaatsen zijn Nuoro, Olbia, Sassari en Oristano. Een vakantie op Sardinië wordt tegenwoordig steeds populairder, het is dan ook een prachtig eiland dat veel te bieden heeft.

Heerlijk op vakantie naar de zon!

De mooiste natuureizen - ver en dichtbij!

Zin in een vakantie naar Italië?

Klimaat op Sardinië

SardinieOp Sardinië heb je te maken met een Middellands Zee klimaat, dit houdt in dat er warme zomers zijn en vochtige winters. Dit geldt vooral voor de kust, landinwaarts heb je te maken met bergen en hierdoor liggen de temperaturen daar ook lager. Je kunt zelfs, als je wat hoger komt, in de zomer in de sneeuw lopen! In de zomer ben je aan de kust op de juiste plek voor een warme, zonvakantie. In de maanden juli en augustus kan de temperatuur oplopen tot wel 35 graden! Maar ook als je het wat lagere temperaturen wilt, is een vakantie op Sardinië aan te raden. In de andere maanden zijn de temperaturen een stukje lager.

Vakantie op Sardinië

Sardinië heeft een kustlijn van 1.800 km. Deze kustlijn heeft prachtige stranden aan de zuidkust, rotsen aan de oost- en noordoostkust en de rest van de kust heeft grote inhammen met kleine baaitjes en schelp- en kiezelstranden. Stranden zijn er dus genoeg! Het eiland Sardinië is nog erg ongerept en heeft geen grote, hoge hotels langs de kust. Langs de noordoostkust van het eiland vind je de meest luxe hotels en vakantiehuizen en aan de zuidwestkust de wat eenvoudigere hotels, pensions en appartementen. Een vakantie op Sardinië is ideaal voor toeristen die niet de hele dag tussen landgenoten willen lopen en willen genieten van historie en natuur.

Strand SardinieEr is op Sardinië een duidelijk verschil te zien tussen de kustplaatsen en de inlandse dorpjes. De kustplaatsen zijn gericht op toerisme en al een stuk moderner, terwijl de inlandse dorpjes veel primitiever zijn. Om tijdens je vakantie op Sardinië een goed beeld van het eiland te krijgen is het zeker aan te raden om ook deze dorpjes te bezoeken. Verder kun je in de steden en dorpen veel terug zien uit de tijd dat het eiland werd overheerst door allerlei groepen en landen.

Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie op Sardinië hoef je je eigenlijk niet te vervelen. Er is van alles te doen op het eiland. En als je even van het eiland af wil, ben je zo op het eiland Corsica. Een aantal bezienswaardigheden op Sardinië zijn:

  • Grotta di Nettuno. Dit is één van de populairste plekken van Sardinië. Prachtige grotten ten westen van de stad Alghero die je per boot of te voet kunt bezoeken. Als je te voet gaat, moet je een pad af met 654 treden langs een steile rots. Als je een excursie boekt met een boottocht, krijg je ook de prachtige natuur van de omgeving te zien. In de grot zijn veel stalactieten en stalagmieten met bijzondere vormen te zien.
  • Grotta di Nettuno SardinieParco Nationale Arcipelago di La-Maddalena. Een eilandengroep met prachtige natuur. Het archipel bestaat uit tientallen eilandjes waarvan er zeven bewoond zijn (La Maddalena, Santo Stefano, Razzoli, Budelli, Spargi, Santa Maria en Caprera). Het grootste en meest toeristische eiland is La Maddalena. Bij de eilanden kun je goed snorkelen, of genieten van het uitzicht over de zee, waar je regelmatig dolfijnen kunt zien!
  • De prachtige stranden. Op Sardinië vind je veel prachtige stranden, sommige stranden zijn behoorlijk toeristisch. Deze stranden zijn daarom ook behoorlijk vol, je vindt ze voornamelijk aan de Noordoost-kust. De wat rustigere stranden kun je het beste zoeken in de omgeving van het plaatsje Cala Gonone ten oosten van Nuoro of bij Bosa Marina. Bij veel stranden kun je goed snorkelen of duiken.
  • De verschillende stadjes en dorpjes met allemaal hun eigen verhaal. In de steden vind je ook een aantal musea die leuk zijn om te bezoeken, veel historische gebouwen en restaurantjes, barretjes en cafés.
  • Tomba dei Giganti Coddu Vecchju. Dit is een grafkamer uit de bronstijd (1800-1600 voor Christus). In het Museum in Sassari vind je veel opgravingen die rondom de grafkamer zijn gedaan. Ook vind je hier vlakbij het Li Muri Necropolis, dit zijn cirkel vormige graven. Sommige mensen denken dat je bij deze graven magische krachten kunt ervaren.

Zoals je kunt lezen heeft een vakantie op Sardinië voor iedereen wel iets. Het is absoluut een aanrader om dit eiland eens te bezoeken!